Net zo goed als een duurder A-merk?

07:24 - 04:26
luistertijd 07:24 - leestijd 04:26

Sabine test Etos Bodycare in een nieuw jasje

Frequente lezers van mijn reviews weten dat ik een voorliefde heb voor zogenaamde ‘private labels’, ofwel huismerklabels. Zo heb ik al leuke test gedaan met copycats van de bio-oil en ben ik fan geworden van Boots No7 (lees mijn review hier).

Want waarom zou je een godsvermogen uitgeven aan beautyproducten, als er ook zoveel leuks en werkzaams te verkrijgen is bij de drogist?

Transformatie in drogisterij-land…

Het is je vast niet ontgaan. In drogisterij-land zijn er enorme bewegingen aan de gang. Kruidvat is druk bezig met een upgrade van de winkels, verkoopt zeer betaalbare fancy labels als Essence (ik ben fan!) en innoveert fijn op het gebied van private labels. Maar het blijft een kruising tussen een ACTION en een drogisterij. Je moet er maar zin in hebben, om te snuffelen tussen de overvolle schappen.

En dan ETOS. Als onderdeel van het AHOLD-Delhaize concern, is deze door prettig personeel gekenmerkte keten een tijdje zoekende geweest. Waar je vroeger nog verrast werd door spannende producten en prettig kon winkelen, omdat het er opgeruimd en verzorgd uitzag, was het de afgelopen paar jaren een rommeltje, zonder identiteit. Ze waren het even kwijt en daarom werd vorig jaar het logo, de winkelinrichting en het assortiment eigen-merk-producten (zowel in design als in aanbod) tegen het licht aangehouden.

Ook de bodylijn van Etos in een nieuw jasje

Ik test voor jullie vier producten uit de geheel vernieuwde Etos Bodycare bodylijn, die in totaal uit maar liefst 24 producten bestaat. Meer info over de gehele lijn vind je hier. Ik test:


Bodyspray Seconde Care: Binnen een seconde je kleren aan?

Claim: Trekt snel in de huid en hydrateert intensief met vitamine E.

De Bodyspray Seconde Care suggereert dat ik binnen een seconde na het aanbrengen alweer mijn kleren aan kan. Zou het kunnen?

Met een simpele druk op de pomp van de flacon (soort van deo spuitbus) spuit ik een ruime hoeveelheid op mijn huid. BRRRR…. dit is even afzien als het koud is, maar in de zomer juist heerlijk verkoelend. De spray ruikt heerlijk. Beetje poederig met een lichte bloemige ondertoon. De bodyspray smeert makkelijk uit en trekt heel snel in. Mijn huid voelt de gehele dag heerlijk gehydrateerd aan.

En doet het dan ook wat?

In de omschrijving staat dat de bodyspray vitamine e bevat. Op de INCI-lijst vind ik Tocopheryl Acetate op de 9e plaats. In de huid wordt dit gebruikt als antioxidant die kan beschermen tegen huidveroudering. Verder vind ik het ingrediënt glycerine vrijwel bovenaan in de INCI. Deze stof wordt vaak toegevoegd als humectant, een hydraterende stof voor de huid.

Mijn conclusie is dat dit een fijne en hydraterende bodyspray is, voor als je haast hebt. Mijn huid voelt gevoed aan en het product is bovendien heel betaalbaar: € 3,69

Bodyserum: Serum voor het lichaam?

Claim: Geeft een intensieve hydratatie en is speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Voor een gladdere en zachte huid.

Voor het gezicht kenden we een serum al, maar voor het lichaam? Sprays, lotions, oliën zijn doorsnee smeersels voor het lichaam. Logisch toch? Deze zijn makkelijk uit te smeren op een groot huidoppervlakte. En bij een serum moet je er vaak toch nog een crème overheen doen voor hydratatie? Of word ik nou op het verkeerde been gezet?

Het Bodyserum komt in een handpompflacon. Een tweetal pompjes levert een dot serum op (zie foto rechts). Het voelt en oogt bijna gelei-achtig. Ik vind het serum niet lekker ruiken. Een rozengeur die me doet denken aan een handcrème die mijn moeder vroeger gebruikte.

Als ik het product uitsmeer, reageert het direct als een serum. Het wordt vrij vloeibaar en smeert super uit. De geur vervliegt gelukkig een beetje. Het serum trekt snel in, maar het voelt toch alsof er een laagje op mijn huid blijft liggen

Het serum bevat rijstvliesolie, dat wederom vitamine E bevat. Daarnaast blijkt het zeer effectief te zijn in de behandeling van een zeer droge en verouderende huid. Ik moet even wennen aan dit product, maar ontdek al snel dat het een wondermiddel voor droge scheenbenen en ellenbogen is. Ik begin toch fan te worden. En ook dit serum is mega goedkoop: € 3,99

Bodylotion Illuminating: Shine like a diamond.

Claim: Bevat sparkling deeltjes die een mooie gloed geven in het licht of in de zon.

Ik vind het mooi als ik een lichte glans op mijn benen heb. Alsof de zon mijn benen gekust heeft.

De spierwitte stevige lotion komt in een matte tube. Het product heeft bijna geen geur en smeert makkelijk uit. Het voelt behoorlijk vettig aan en trekt dan ook minder snel in.

Ik vind in de INCI als derde ingrediënt: Paraffinum LIquidum: een minerale olie. Geliefd en gehaat om zijn afsluitende werking. Lees vooral het artikel op BeautyJournaal om je eigen mening hierover te vormen. Maar ik ging toch eigenlijk voor de shimmer. En die is er! Een mooie subtiele glans. Op de foto zie je dat ik rechts mijn been heb ingesmeerd met deze bodylotion. Links is ingesmeerd met een gewone bodylotion. Ik vind het er verzorgd uitzien.

 

Voor nog geen € 2,99 heb je al die mooie glans.

Overnight Handserum: Hoe voorkom je leeftijd verklappende handen?

Claim: Verzorgend serum dat de textuur van de huid verbetert terwijl je slaapt.

Ik ben dol op mijn eigen handen… Mooie lange vingers, slanke handen. Ik doe er dan ook veel aan om ze er mooi uit te laten zien.

De pompflacon geeft een stroperige lichtroze substantie, die weer naar dat rozengeurtje (niet mijn favoriet) ruikt. Het serum smeert fijn uit en trekt redelijk snel in. Het serum is verrijkt met arganolie, allantoine en Vitamine E. Ook over arganolie zijn de meningen verdeeld. Maar allantoine heeft toch echt een aantal bewezen voordelen: het kan hydrateren, helpt bij het loslaten van de cellen op de bovenste huidlaag, waardoor de huid zachter en soepeler wordt.

Ik merk dat mijn handen na een week gebruik zeer zacht zijn en minder lijntjes vertonen. Ook heb ik overdag minder handcrème nodig. Ik word hier erg blij van! Voor mij is dit de topper van alle vier de producten. En voor nog geen € 2,99 heb jij ook handen die niet meer je leeftijd verklappen.

Sabines eindoordeel

Ik ben erg te spreken over Etos Bodycare. Deze test is voor mij wederom het bewijs dat de Retailers lekker aan de weg aan het timmeren zijn met hun private labels. Het is niet langer meer het goedkopere alternatief voor een duurder A-merk, maar een visitekaartje voor de hele retailformule. Mooi!

Etos Shop Finder

 

Lees ook