Parfumvrij, rijk aan planten, platinum en slimme transportsystemen

08:14 - 04:56
luistertijd 08:14 - leestijd 04:56

De laatste tien jaar is er enorm veel kennis bijgekomen over hoe de huid functioneert, zowel op DNA niveau (genomics) als hoe de huid zich wapent met eigen mechanismen (proteomics) tegen agressieve aanvallen van buitenaf. Zo weten we nu dat je leefstijl, incluis de luchtkwaliteit in jouw omgeving, voor maar liefst 70% van invloed is op je huidveroudering. Slechts 30% komt voor rekening van genetische erfelijkheid. Hoe ‘schoner’ je leeft qua milieu, voeding, gezondheid e.d. hoe minder slechte genen getriggerd worden om actief te worden. Want hoe dan ook: in aanleg hebben we allemaal goede en slechte genen. Het is de kunst de goede te laten floreren ten gunste van de slechte – om die vooral te laten slapen.

Milieu, efficiëntie en luxe

Deze kennis heeft het Zuidafrikaanse huidverbeteringsmerk Nimue ook gebruikt om een compleet nieuwe lijn te ontwikkelen, waarin al deze inzichten zijn samengekomen. Age Intelligent staat voor een mooie mix van ultieme huidbescherming, huidverbetering en een heerlijk comfort. De lijn bestaat uit een dag- en een nachtcreme, een serum en een oogcreme. Voor uv-protectie gebruik je een van de slimme UV-werende producten uit de andere Nimue lijnen.

De producten worden ingezet aan het einde van de behandeling, ze zijn speciaal bedoeld voor thuisgebruik.

Parfumvrij

De producten zijn parfum-vrij, er worden geen parabenen gebruikt, en er wordt met krachtige (biotechnologisch opgewerkte) plantaardige werkzame stoffen gewerkt, die op een speciale manier zijn ingekapseld voor nog meer effectiviteit. Met deze nieuwe lijn die aandacht voor luxe, milieu en efficiëntie combineert, richt Nimue zich ook op een nieuwe doelgroep: vrouwen die bewust en gezond willen leven, zonder in te boeten aan comfort.

De kracht van Goudsbloem, Chicorei en Mirteblad

Ahmet Turkkani is huidspecialist bij Dermaesthetics in Bussum. Dit bedrijf is tevens de importeur van Nimue en verkoopt het merk inmiddels aan honderden schoonheidsinstituten in Nederland.

Nimue expert Ahmet Turkkani, van Dermaesthetics in Bussum

Hij vertelt wat er niet in de lijn zit, maar vooral ook wat er wel in zit.

Antioxidanten en voedende oliën 

‘In deze producten zitten geen parabenen, minerale vetten en parfum. Wat wel in alle producten zit is een speciale cocktail van Goudsbloem, Chicorei wortel extract en van Mirteblad extract.

Chicorei is goed voor het herstel en de hydratatie en werkt herstellend op vitamine D-receptoren. Ook reguleert het de celdeling in de opperhuid door de verhoorning en de afstoot van dode huidcellen in balans te brengen en zorgt daarnaast nog voor een beter barrièrebescherming bij de rijpere huid.

Goudsbloem (calendula) heeft anti-rimpel eigenschappen. Het bestrijdt effecten van huidveroudering en de veranderingen in de genen. Ook wordt de elasticiteit verbeterd, de huid wordt gladder en de huidskleur wordt gezonder. Mirtebladextract zorgt voor een langere levensduur van de cel en vermindert tekenen van huid veroudering en de celcommunicatie. Daarnaast behoudt het de jeugdigheid van de huid.

Uit Chicorei doen met name de antioxidanten het werk, bij Mirteblad extract en Goudsbloem is het de olie die het werkzame effect heeft.

Ontwikkeld door artsen

Zoals gezegd is Nimue in Nederland al geliefd bij honderden schoonheidsspecialisten en wereldwijd is het ook bij vele spa’s te vinden. Het merk zag in 1994 het licht, aan de Universititeit van Johannesburg waar het door een dermatoloog en een plastisch chirurg ontwikkeld was. Inzet is altijd huidverbetering geweest. Men werkte al met de belangrijke lijst van klinisch bewezen stoffen die mondiaal pas de laatste jaren zo geliefd zijn geworden.

Geen huidtypen, maar condities

Nimue staat bekend om haar moderne huidclassificatie concept (Environmentally Damaged Skin, Hyperpigmented Skin, Problematic Skin, Interactive (=gevoelige) Skin) en een unieke filosofie gebaseerd op vier punten: huidverjonging, herstel, anti-oxidatie en zonbescherming.

 

Vochtstimulatie en inkapseling in liposomen

Nimue is een koploper op het gebied van huidverbetering. Voor de nieuwste lijn Age Intelligent zijn ook twee slimme transportsystemen ontwikkeld om de werkzame stoffen nog beter in de huid te krijgen.

Ahmet Turkkani legt uit: ‘Het eerste bestaat uit gepolariseerd water en liposomen. Het gepolariseerd water bestaat uit positieve ionen, die worden aangetrokken door celvocht, want dat zijn negatieve ionen in je lichaam waardoor je een diep hydraterend vermogen hebt. Vocht in de cellen is cruciaal om de celcommunicatie op goed niveau te houden. Het Mirte extract versterkt dit proces ook. De genoemde plantenstoffen zijn verpakt in liposomen. Zo kun je krachtiger werkzame stoffen maken zonder dat ze de huid irriteren en ze dus ook dieper in de huidlagen afleveren.’

Peptide gekoppeld aan platinum

De tweede slimme technologie is de koppeling van vloeibaar (colloïdaal) platinum aan een peptide: Acetyl Tetrapeptide-17. Peptiden staan natuurlijk bekend om hun collageenstimulerende werking, en door de koppeling aan het edelmetaal treedt er ook een kalmerend effect op, op celniveau. Huidveroudering gaat namelijk per definitie gepaard met hele milde ontstekinkjes. Door die af te remmen krijgen huidcellen weer de ruimte om hun beschermende en stimulerende eigenschappen uit te voeren.

Ontstekingsremmend effect

De koppeling met platinum zorgt voor een anti-rimpel effect en daarnaast stimuleert het collageen, daar staat die peptide vooral om bekend. Colloïdaal platinum wordt medisch geadviseerd als een vorm van antibioticum. Het is een ontstekingsremmer, een genezend stofje en vooral cel ontsteking wordt erdoor verminderd.

Tot slot zijn er ook plantaardige stoffen in verwerkt die een aanspannend effect op de huid hebben.

Topmodel Helena Christensen is vol lof over Nimue

Trainer Ahmet belooft dat de crèmes en emulsies ook heerlijk aanvoelen op de huid. Nimue heeft voor de introductie van deze lijn een heel bijzondere ambassadeur aangetrokken: het topmodel Helena Christensen, een vrouw die qua leefstijl en leeftijd ook helemaal binnen de doelgroep past.

‘Ik heb uitgebreid de tijd gekregen om te testen’ 

In onderstaand filmpje vertelt Helena hoe bijzonder ze het vond dat Nimue haar benaderde. Dit is natuurlijk veel vaker gebeurd in haar leven, maar deze keer stelde het bedrijf oprecht voor dat ze eerst een jaar de producten ging uitproberen zodat ze oprecht uit haar hart een beslissing kon nemen, of ze deze producten als ‘het gezicht van…’ wilde promoten.

‘Hoe voelden de producten, deden ze wat ze beloofden, kon ze erin vertrouwen? Ik was erg verheugd dat deze tijd me gegeven werd om een persoonlijke relatie met de producten op te bouwen en mijn rol als ambassadeur ook geheel oprecht aan te kunnen gaan.’

‘Mijn huid is zichtbaar getransformeerd’ 

Helena is lovend over de Age Intelligent lijn. Vooral het serum is favoriet, vanwege het onmiddellijk aanspannende effect dat een dag lang aanhoudt en naarmate de weken verstrijken zag ze haar huid soepeler worden, en voelde dat ook. Ik had nog nooit zoveel mensen horen zeggen dat mijn huid er zo fantastisch uitziet: de combinatie van de dag- en nachtcreme en het serum heeft mijn huid zichtbaar getransformeerd.’

Bekijk deze Zuidafrikaanse tv-uitzending van een talkshow waarin ze vertelt over Nimue maar ook over haar leven op dit moment, en natuurlijk hoe ze überhaupt zo stralend blijft!

 

Lees ook