shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken Onderzoek toont aan: Lifestyle belangrijker dan genen voor een jeugdige huid Het Amerikaanse Olay (beter bekend als Olaz in Nederland) heeft samen met genetisch onderzoeksbureau 23andMe onderzoek gedaan naar de belangrijkste […]

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

Onderzoek toont aan: Lifestyle belangrijker dan genen voor een jeugdige huid

Het Amerikaanse Olay (beter bekend als Olaz in Nederland) heeft samen met genetisch onderzoeksbureau 23andMe onderzoek gedaan naar de belangrijkste factoren die bijdragen aan het behoud van een jeugdige huid. Belangrijkste inzichten: vooral zonbescherming en een positieve levenshouding zijn key voor een jeugdige uitstraling. Aldus 23andMe en Olay, onderdeel van cosmeticaconcern Procter & Gamble.

Meer dan 155.000 deelnemers werden betrokken in het onderzoek, dat heeft aangetoond dat externe factoren een groter effect hebben op de huid dan genen. Van alle deelnemers waren er 10.839 die aangaven dat zij regelmatig te horen kregen dat hun huid er meer dan 10 jaar jonger uitzag dan hun biologische leeftijd. En veel van deze deelnemers waren vrouwen ouder dan 60 jaar. Nog een overeenkomst: ze gebruiken allemaal consequent zonbescherming.

Positieve levenshouding

Vrouwen met een positieve levenshouding hebben 30% meer kans op een jeugdiger uitstraling dan vrouwen die minder positief in het leven staan, aldus de onderzoekers. Andere factoren met een gunstig effect op de huid zijn: actief en energiek in het leven staan, regelmatig sporten, een nachtrust van acht uren of meer, gebruik van multivitaminen en een algehele goede gezondheid.

Overigens staat Procter & Gamble erom bekend zich al jaren hard te maken voor een positieve levenshouding, vooral onder vrouwen. Bekijk ook het volgende inspirerende en ontroerende filmpje waarin jonge meisjes en volwassen vrouwen wordt gevraagd naar hun opvattingen over de uitspraak ‘like a girl’.

Zonnebaden

Het zal niet als een verrassing komen dat de deelnemers die regelmatig zonnebaden 35% minder kans hebben op een jeugdige uitstraling. Ook vrouwen die regelmatig last hebben van een droge huid, zullen over het algemeen met een minder jeugdige huid oud worden (ca 35%).

En dan nog de traditionele zonden…

Roken en overgewicht (met een Body Mass Index hoger dan 25) hebben eveneens een negatieve impact op de huid, aldus de onderzoekers. Dat zal uiteraard niet geheel als een verrassing komen.

“De onderzoeksresultaten zijn onwijs interessant, omdat zij aantonen dat vrouwen beauty en anti-aging grotendeels in eigen hand hebben,” legt Dr. Frauke Neuser uit, hoofdonderzoeker bij Olay Skin Care. “Mooi oud worden, met behoud van een jeugdige uitstraling, is dus niet meer alleen een kwestie van goede genen. Uiteraard spelen genen wel een rol, maar deze is minder groot dan de factoren die vrouwen wel kunnen beïnvloeden. Nader onderzoek op dit vlak kan ons helpen om nog betere maatwerk producten en behandelingen te ontwikkelen voor vrouwen wereldwijd.”

Bron

Meer weten over dit onderwerp? Lees ook onze artikelen:

Lees ook