Gewaagde kleuren die draagbaarder zijn dan je denkt

05:58 - 03:35
luistertijd 05:58 - leestijd 03:35

Marjolein geeft tips voor crazy lips

Crazy lips in de kleuren donkerblauw, donkergroen, zwart. Maar ook paars of grijs… je hoeft maar een paar instagrammers te volgen die veel met make-up doen en je wordt er vandaag de dag mee doodgegooid op instagram. Het is een trend die je nog maar weinig op straat ziet, maar al wel veel in de digitale wereld. Je las het al eerder op BeautyJournaal.

Vandaag neem ik jullie mee in deze trend.

Het ontstaan van de crazy lips

Op de catwalk en in de digitale wereld zag je deze crazy lip trend eigenlijk voor het eerst opkomen. Het is een trend die op het eerste gezicht niet voor veel mensen is weggelegd. Velen vinden het (nog) te opvallend of te extreem. Maar het is wel een trend waarmee je leuk kunt experimenteren en die uiteindelijk draagbaarder blijkt te zijn dan je in eerste instantie denkt.

Aan de slag met crazy lips

Wanneer je met deze lipstick trend aan de slag gaat, is het belangrijk om erg precies te werken en goed verzorgde en gehydrateerde lippen te hebben. Velletjes op je lippen vallen bij deze kleuren namelijk extra op! Er bestaan verschillende producten waarmee je, je lippen goed kunt verzorgen!

Marjolein Lipscrub

Scrubben maakt je lippen heerlijk zacht en zorgt voor een mooie crazy lip.

Tip 1: Scrub eerst je lippen

Als eerste is het belangrijk om je lippen goed te scrubben. Doe dit echter alleen met een speciale lipscrub. De huid van je lippen is namelijk erg dun en een lichaamsscrub of een gezichtscrub heeft een te grove korrel voor de dunne huid van je lippen. Met een lipscrub verwijder je de velletjes van je lippen.

Leestip: Lees hier ons artikel over de heerlijke lipscrubs van Sara Happ.

Tip 2: Verzorg je lippen

Na het verwijderen van dode celletjes moet je je lippen nog verder verzorgen. Dit kun je doen door een hydraterende verzorging aan te brengen, bijvoorbeeld een lippenbalsem. Je hebt de juiste lippenbalsem gevonden wanneer je niet meer dan drie keer per dag hoeft te smeren en toch de hele dag mooi verzorgde en gevoede lippen hebt. Wanneer je je lippen goed verzorgt, zal je lipstick mooier en langer blijven zitten!

Leestip: BeautyJournaal’s Simone testte onlangs de lippenbalsems van EOS. Lees de review hier.

Marjolein Lippenbalsem

Goed verzorgde lippen zijn de perfecte basis voor een mooie crazy lip.

Tip 3: Gebruik een lipliner

Ik raad je ook aan altijd een lipliner te gebruiken, wanneer je met opvallende kleuren lipstick aan de gang gaat. Wanneer je veel verschillende lipsticks hebt, hoef je natuurlijk niet voor elke lipstick een bijpassende lipliner te kopen. Je kunt ook een transparante lipliner gebruiken. De meeste merken hebben deze wel in hun assortiment. Met een lipliner zorg je er namelijk ook voor dat je lipstick minder snel uitloopt in de lijntjes rondom je lippen.

Leestip: In dit artikel lees je hoe je met lipliner de perfecte cupidoboog maakt.

Tip 4: Gebruik een lippenseel

Mijn laatste tip om een mooie crazy lip te maken is om een lippenseel te gebruiken. Daarmee kun je secuur een mooie strakke lijn trekken en zo precies mogelijk werken. Je lippen kleur je daarna helemaal in met de lipstick!

Marjolein Crazy LipsMaar wat doe ik met de rest van mijn make-up?

Misschien vraag je je nu wel af hoe je de crazy lip trend moet combineren met de rest van je make-up? Moeten de ogen dan ook knallen, of juist niet? Om maar eens iets te noemen.

Persoonlijk vind ik de liptrend al een vrij heftige trend en adviseer ik om de rest van de make-up zo natuurlijk mogelijk houden. Bijvoorbeeld alleen plekjes camoufleren, wenkbrauwen bijtekenen en een beetje mascara. Maar misschien ga jij – net zoals vele instagrammers – juist voor nog een heftige ooglook erbij! Ik denk dat je voor jezelf de juiste afweging moet maken en vooral moet kijken waar jij jezelf prettig bij voelt! Daar gaat het tenslotte om.

Crazy lips: over the top… voor wie de smaak te pakken heeft

Als laatste kun je de crazy liptrend nog meer crazy maken door er bijvoorbeeld een panterprint lip bij te maken. Of door glitters aan je look toe te voegen. Je kunt met deze trend eigenlijk alle kanten op en het zo gek maken als dat je zelf wilt.

Ik ben in ieder geval benieuwd wat jij vindt van deze trend, wanneer je hem gaat proberen en voor welke kleur je zou gaan? Laat hieronder gerust een reactie achter!

Crazy lips shopping inspiratie van de redactie

In aanvulling op de tips van Marjolein geven we je graag nog enige shoppinginspiratie. Je zult zien dat deze trend helemaal niet duur hoeft te zijn, omdat ook de budget merken zich inmiddels wagen aan crazy kleuren.

Crazy Lips Kiko

KIKI Velvet Passion Matte

KIKO MILANO komt met vijf nieuwe crazy kleuren in aanvulling op het standard assortiment Velvet Passion Matte Lipstick. Fluweelzacht en super stoer tegelijk!

Beste shopdeal

 

Crazy Lips Catrice

Catrice Ombre Two Tone Lipstick

De nieuwe Ombre Two Tone Lipstick bestaat uit twee kleuren in één lipstick en brengt moeiteloos een fantastisch kleurverloop aan op je lippen. De two tone lipsticks zijn verkrijgbaar als speciale highlight in het standaard assortiment van Catrice.

Beste shopdeal

Lees ook