Van blauw tot oranje en paars.

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

Trend voor 2017: bold lips in regenboogkleuren

Als één trend in 2016 in het oog is gesprongen, dan is het zonder enige twijfel de blauwe lipstick. Donkere en bold lips mogen weer gezien worden.

Ook celebrities zoals Lupita Nyong’o en Rihanna hebben de bold lip omarmd, met varianten op blauw, zoals bessenpaars. Dit heeft ertoe geleid dat veel cosmeticamerken hun kleurenpallet aan lipsticks hebben uitgebreid het afgelopen jaar.

Enlight1-11

Instagram trend….

Waar komen deze maffe kleuren nou vandaan? Celebrities zoals Lupita Nyong’o en Rihanna hebben de bold lip omarmd, met varianten op blauw, zoals bessenpaars. Maar….first of all is de trend ontstaan op Instagram, waar vele vloggers laten zien hoe ze ermee spelen.

Wellicht geen hardloper, wel een publiekstrekker

Even doordenkend kun je er dan vooral vanuit gaan dat ze dit doen omdat het zo lekker staat ‘ op beeld’. Opvallend en anders. Maar of we dit dan ook in real life gaan zien? Vermoedelijk bij jongeren wel (hoewel de gemiddelde jonge meid helemaal niet van lipstick houdt en alleen wat nude gloss draagt) en in de uitgaansscene, maar daar blijft het dan ook bij. Ieder ander zal toch de bescheidener tinten kiezen uit de nieuwe paletten. De chiquere donkere tinten….Maar dit weerhoudt de grote merken er echt niet van om de rainbow colours in hun assortiment te brengen, en ze doen het ook allemaal. Al was het alleen maar omdat je er veel free publicity mee kunt halen.

L’Oreal Paris stopt niet bij blauw en voert het concept ‘bold lip’ nog een stapje verder met een nieuwe collectie die naar verwachting begin 2017 in Nederland in de schappen zal liggen.

Infallible Lip Paint

De nieuws lancering lipproducten van L’Oreal Paris bestaat uit maar liefst 14 regenboogkleuren. Van nude en taupe tot paars, oranje en blauw.

De Infallible Lip Paints bevatten verzorgende ingrediënten, wat een absolute plus is ten opzichte van veel ‘normale’ lipsticks die je lippen gedurende de dag flink kunnen uitdrogen. Je brengt de Lip Paints aan als een gloss, maar dan eentje boordevol kleurpigmenten. Want tja… een goede bold lip vraagt nu eenmaal om veel pigmenten. De Lip Paints zijn waterproof, non sticky en geven niet af.

 

De Infallible Lip Paint is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar uiteraard houden we je op de hoogte wanneer dit wel het geval is. En mocht je in het buitenland zijn, loop dan even bij de drogist Ulta binnen; daar liggen de Lip Paints al wel in de schappen.

We kunnen je al wel blij verrassen met de nieuwe kleuren van Kiko! Have a look:

Schermafbeelding 2017-01-11 om 08.18.59

Je shopt ze bij kikocosmetics.com

Ook de Ombre lip komt weer terug, grappig genoeg, want in 2012 verscheen hij ook al eens. Toen bij Max Factor, met de Flipstick. Lees hier nog maar eens. En nu brengt Catrice deze lip weer terug, ook in navolging van Instagram trends. Catrice shop je bij Kruidvat.

Schermafbeelding 2017-01-11 om 08.27.18

Bekijk ook nog even dit wellustige filmpje over het maken van een ombre lip (soms denken we wel eens dat traditionele pornografie vervangen is door make-up porn…hahaha)

https://instagram.com/p/BPGNFP1ATcC/

Lees ook