EOS = Evolution of Smooth!

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Getest EOS Pomegranate Raspberry Lip Balm

Lippenbalsem is voor veel mensen echt onmisbaar. Zo ook voor mij. Ik heb altijd wat om te smeren in mijn tas. Om mijn lippen mooi glad en zacht te houden, en te zorgen dat er geen velletjes op mijn lippen komen. Want dat ziet er uiteraard niet zo fraai uit onder een lipgloss of lipstick.

Is lippenbalsem eigenlijk verslavend?

Vaak hoor je dat lippenbalsem verslavend kan werken, maar hoe zit dat precies? Het is heel verstandig om je lippen te beschermen met en vettige balsem. Helaas bevatten veel lippenbalsems irriterende stoffen, zoals mint, eucalytus, kleurstoffen en geur- of smaakstoffen, die de dunne en gevoelige huid van je lippen snel kunnen irriteren en beschadigen. Dat merk je doordat je lippen vervelend aanvoelen, er velletjes ontstaan en je lippen barsten. En wat doe je dan? Precies: je smeert nog maar eens een nieuwe laag, zodat je uiteindelijk niet meer zonder lippenbalsem kunt. Dat zou je een verslaving kunnen noemen.

Eos Evolution of SmoothEvolution of Smooth

Wie kent ze eigenlijk nog niet… de lippenbalsems van het merk Evolution of Smooth (EOS), verpakt in leuke balletjes in verschillende kleuren met heerlijke smaakjes. Iedere kleur heeft zijn eigen smaak. Of andersom: iedere smaak zijn eigen kleur.

Vrolijke kleuren

Voor deze review ontving ik van EOS een aantal vrolijk gekleurde balletjes om te testen, waaronder de nieuwste aanwinst van de EOS familie: de Pomegranate Raspberry.

Mijn eerste indruk

Ten eerste de verpakking… die is toch echt té leuk?! Geen wonder dat EOS het #1 lippenbalsem merk in de Verenigde Staten is. Mijn dochters van 11 en 8 zijn er ook he-le-maal wild van! En dat doet EOS slim hoor, zowel jong als oud voor zich winnen.

Lekker praktisch

OK, terug naar de Pomegranate Raspberry. De verpakking is mooi donkerroze en het bolletje is makkelijk te openen (en te sluiten) met een schroefsluiting, zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze openschiet in je tas. Lekker praktisch. De lippenbalsem bevat verzorgende en voedende ingrediënten, zoals vitamine E, sheabutter en jojoba- olie.

EOS SfeerbeeldHet gebruik

Het unieke bolletje zorgt er voor dat je de balsem lekker makkelijk over je lippen kunt aanbrengen. Je lippen voelen direct lekker zacht en glad aan. En dan die geur… granaatappel en framboos.e Ik moet me echt inhouden om niet aan mijn lippen te gaan likken en de eerste paar keren lukt mij dat ook eigenlijk niet.

USDA gecertificeerd

De EOS lipbalm is USDA gecertificeerd. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw geeft deze certificering alleen af aan producten waarvan de totale inhoud 100% gecertificeerd organisch is, of waarvan de totale inhoud uit 95% gecertificeerd organische ingrediënten bestaat en de resterende 5% afkomstig is uit een kleine selectie van ingrediënten die niet organisch geteeld zijn, maar geen gevaar vormen voor de gezondheid of het milieu. Daarnaast zijn de lippenbalsems van EOS vrij is van gluten, parabenen, petrolatum en ftalaten. En dat is altijd goed om te weten, mocht je er per ongeluk (of met opzet…) toch iets van binnenkrijgen.

Profielfoto SimoneEindoordeel

Wat een heerlijke lippenbalsem. Mijn lippen voelen langere tijd lekker glad en zacht aan. De balsem blijft ook echt lang zitten. Tevens is het een perfecte basis voor mijn gloss of lipstick. De geur is echt heerlijk zoet, maar niet te zoet.

En het feit dat deze lippenbalsem organische en geen irriterende (lees: verslavende) stoffen bevat, maakt dat ik hem met een gerust hart gebruik. Een aanrader!

Lees ook