Medik8, Delilah, Environ, Lancome, The Wet Brush, Rituals, Elmex, Alter Ego, Real Techniques, Teo Cabanel...

11:04 - 06:38
luistertijd 11:04 - leestijd 06:38

BeautyJournaal testpanel favorieten december 2016

Na het vooruitblikken op 2017 en het maken van goede voornemens voor de maanden die komen gaan, blijft terugblikken toch ook altijd leuk. De jaarfavoriet van de leden van het BeautyJournaal testpanel heb je inmiddels al voorbij zien komen; klik hier om ‘m nogmaals te lezen. Vandaag is de maandfavoriet van december aan de beurt.

MF Theo Cabanel AlahineGerti: Teo Cabanel Alahine parfum

Wat past er beter bij de maandfavoriet van december dan een  geur. Ik had al eens een sampletje van Alahine van Teo Cabanel geroken. Toen ik in november Caroline Ilacqua, eigenaresse van het parfummerk Teo Cabanel, ontmoette bij de Perfume Lounge, werd ik op slag helemaal verliefd op deze geur. Warm en sensueel. Een geur die je omhult tijdens de koude wintermaanden. Je voelt de warmte van amber zonder dat de geur te dierlijk wordt.

De opening met  bergamot en ylang-ylang maken deze geur toegankelijk. Maxim schreef in 2013 al een mooie review over deze geur. Natuurlijk zijn geuren heel persoonlijk. Ik houd van amberachtige geuren. De vriendin waarmee ik naar de masterclass van Teo Cabanel was, vond hem niet lekker, terwijl ik elke dag als ik dit parfum opspuit een lichte kreun van genot moet onderdrukken. Ik kom hiermee de winter wel door.

Beste shopdeal

MP Wet BrushSimone: The Wet Brush haarborstel

Deze haarborstel heb ik afgelopen feestmaand cadeau gedaan aan een van mijn dochters en hij heeft mij erg verrast! De uiteinden van de borstelharen bevatten zogenaamde ‘softtips’ waardoor het kammen niet alleen heel fijn aanvoelt, maar het de haarborstel ook erg geschikt maakt voor gevoelige hoofdhuiden. De borstel voorkomt bovendien haaruitval en stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid. Hij is uitstekend te gebruiken om nat haar te ontklitten. Maar ook droog haar voelt glad, zacht en mooi aan na het kammen. En tot slot ook erg leuk… de borstel is in vele verschillende kleuren te bestellen en is aangenaam geprijsd voor €14,95.

Beste shopdeal

Marjolein: Lancome Juicy Shaker

Wat mijn maand favoriet van december is? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Met kop en schouders stak hij er boven uit… Voor mij is het de Juicy Shaker van Lancome. Zelf heb ik drie kleuren namelijk Apri-Cute , Meli-Melon en Mangoes Wild. Alle drie top kleuren, maar als ik er maar een mag kiezen, dan kies ik voor Apri–Cute.

MF Lancome Juicy Shaker

Ik vind de Juicy Shaker eigenlijk een ideaal product voor heel het jaar, maar ik merk dat ik ‘m vooral in de winter pak. Dit lipproduct van Lancome moet je voor gebruik even schudden. Dan mengen de kleurpigmenten zich samen met de olie. Wanneer je dit product op de lippen aanbrengt, geeft het een glossy effect. Met een subtiel kleurtje. De olie plakt niet en voelt heerlijk aan. Ook droogt de Juicy Shaker mijn lippen niet uit, dat is ook de reden waarom ik er juist in de wintermaanden zo vaak naar grijp.

Beste shopdeal

Rituals HandwashEsther: Rituals Handwash Reflection

Al jaren ben ik liefhebber van een aantal producten van Rituals. Een van mijn favorieten is de handwash. Omdat ik pas een nieuwe keuken heb, vond ik het leuk om weer een ander (g)(kl)eurtje naast de kraan te hebben staan. Deze maand is dat de blauwe versie van de Rituals Handwash, genaamd ‘Reflection’. Het is een zeepvrije gel met een heerlijke geur, door de eucalyptus en rozemarijn.

Om eerlijk te zijn vind ik alle ‘smaken’ heerlijk. Zo ook ‘the Ritual of Sakura’ op basis van rijstmelk en kersenbloesem, ‘Serenity’ met zoete amandelolie en Indiase roos en ‘the Ritual of Dao’ met witte lotus. Het leuke is dat bij een aantal van deze handwashes bijpassende handlotions en zelfs afwasmiddel te verkrijgen is. Staat zo mooi op het aanrecht!

Beste Shopdeal

Danielle: Real Techniques make-up kwasten

Verrassend is het hoe het ene product waar je heel veel van verwacht soms heel erg tegenvalt… of hoe juist een product waar je weinig van verwacht heel goed bevalt. Begin vorig jaar had ik tijdens mijn terugvlucht vanuit Kaapstad een tussenlanding op Londen. Ik was nog nooit eerder in Londen geweest en ik had een ruime 8 uur de tijd voor mijn laatste vlucht richting Amsterdam zou vertrekken. Tja… Als ik dan toch in Londen ben, ga ik natuurlijk geen 8 uur wachten op het vliegveld, dus: hup de stad in. Al snel viel mijn oog op de Real Techniques make-up kwasten. Ik had ze al veel voorbij zien komen in commercials. De verpakking ziet er leuk uit, de kwasten zijn er in verschillende kleurtjes en ze zijn bovendien redelijk goed betaalbaar. Een leuke aankoop vanuit Londen, dat was eerst hoofdzakelijk het idee.

Real Techniques Brushes

Eigenlijk viel mij bij gebruik meteen op de dat de kwasten super zacht zijn. Ondanks dat het synthetische haartjes zijn, zijn ze toch mooi dun. Het fijne van de kwasten is ook dat ze zacht blijven. Een absoluut ander pluspunt vind ik dat de kwasten totaal niet verharen, daar kunnen veel andere merken nog wel van leren. Plus: de kwasten zijn van aluminium, dus goed te wassen.

Hoewel ik de kwasten initieel voor eigen gebruik heb gekocht, merk ik dat ik ze steeds vaker tijdens mijn werk als make-upartist gebruik. Vrijwel van iedereen krijg ik te horen dat de kwasten fijn aanvoelen. Ik ben dus absoluut fan geworden van de Real Techniques kwasten. In Nederland zijn ze gelukkig ook op steeds meer plekken te verkrijgen, dus je hoeft er niet apart voor naar Londen.

Beste shopdeal

MF Alter Ego Color MaintainSu Chen: Alter Ego Color Maintain shampoo

In de wintermaanden krijgt mijn huid vaak een wat fletse en grauwe kleur. Om weer een beetje warmte terug te brengen, kleur ik mijn haren dan vaak wat lichter. Meestal mahonie rood. Helaas blijft deze kleur niet lang zitten en vervaagt het met elke wasbeurt.

Om de kleur langer te behouden, was ik mijn haar met een kleurshampoo van Alter Ego Italy. Deze shampoo heeft naast een reinigende en verzorgende functie ook nog eens de kleurpigmenten mahonie. Wassen met deze kleurpigmenten vertraagt het proces van mijn kleurverlies. Daarnaast geeft dit product na elke wasbeurt mijn haren een mooie mahonie glans. Na elke wasbeurt wel even goed mijn douche naspoelen om de rode spetters te verwijderen.

Beste shopdeal

MF Medik8 Glow OilSanne: Medik8 Glow Oil

In de winter is mijn huid vaak weer wat droger en voelt hij trekkeriger aan. Dit vraagt om extra verzorging. Afgelopen maand ben ik daarom gestart met de Glow Oil van Medik8.

Glow Oil beschermt de huid en ondersteunt bij de synthese (aanmaak) van nieuw collageen en elastine, waardoor de huid strakker wordt en lijntjes en rimpels verminderen. Daarnaast is het een krachtig vitamine C antioxidant- serum dat 100% stabiel is en super absorberend. Mijn huid voelt meteen na het aanbrengen heerlijk zacht en zeker niet vet (… wat je misschien zou verwachten bij een olie).

De Glow Oil is verrijkt met vetzuren om de huid gezond en gehydrateerd te houden. Het product bevat onder meer Omega 3 en Omega 6 die essentieel zijn voor de ondersteuning van celvernieuwing, voor het herstel van beschadigd huidweefsel en voor een gezond uitziende huid. Het geeft mijn huid net even die extra boost waar het zo om vraagt in de winter. Kortom, een must have voor je verzorgingsritueel!

Je shopt Medik8 onder meer bij Apotheek en Beauty, de leukste apotheek van Nederland.

MF Environ Hand and Nail CreamInge: Environ Hand and Nail Cream

Nu het in december dan echt winter is geworden, was het de hoogste tijd voor mijn favoriete handcrème. Altijd wanneer het kouder wordt, veranderen mijn handen in schuurpapier. Omdat ik altijd gelakte nagels heb, vind ik het belangrijk dat mijn handen er verzorgd uit zien. Daarom gebruik ik graag de Hand and Nail Cream van Environ.

Deze handcrème bevat pro vitamine B5 en vitamine E wat verzacht, hydrateert en vochtverlies voorkomt. Hij heeft geen geur, wat ik persoonlijk erg prettig vind, omdat ik altijd parfum of een geurende bodylotion draag en dan niet wil dat mijn handcrème overheerst. De Hand and Nail Cream smeert goed uit, trekt snel in en is zuinig in gebruik. Een aanrader voor de wintermaanden.

Klik hier voor een Environ verkooppunt bij jou in de buurt.

Corine: Elmex Sensitive Professional Repair & Prevent Tandenborstel

Er is niets vervelender dan het zeurende en pijnlijke gevoel bij het drinken van een kop hete koffie of een gekoeld glas limonade. Mocht je dit herkennen… je bent niet alleen, want 42% van de Nederlanders heeft wel eens last van ‘dentale hypergevoeligheid’, zoals dit ook wel wordt genoemd. Bij mij treedt dit probleem vooral in de winter op, als het buiten guur en koud is. Op een bepaalde manier kan mijn gebit dan minder hebben.

MF Elmex Sensitive PenAfgelopen maand heb ik de nieuwe tandenborstel van Elmex ontdekt. Met een ingebouwde zachte pen, speciaal voor de aanpak van dentale hypergevoeligheid. De pen bevat een gel bestaande uit 8% arginine. Dit ingrediënt blokkeert de werking van de zogenaamde ‘dentine tubules’, de hoofdveroorzakers van je tandgevoeligheid. De gel werkt vrijwel direct, zodat de pen ook erg handig is om mee te nemen, voor het geval je op kantoor of tijdens een etentje last krijgt van gevoelige tanden. Eventjes aan de pen draaien, de gel aanbrengen op je tanden en met de pen goed inmasseren op de gevoelige plekken. De gel hecht zich binnen enkele seconden aan je tanden en naspoelen is niet nodig.

Naast de pen is de tandenborstel ook super fijn in gebruik. Deze heeft extra zachte borstelharen, maar reinigt toch goed. Ik gebruik hem in combinatie met de bijpassende Repair & Prevent tandpasta en moet toegeven dat ik vrijwel pijnvrij de wintermaanden ben doorgekomen.

Beste shopdeal

Monique: Delilah Time Frame Future Resist Foundation SPF 20

Totally in love! Deze ultradunne en toch heel dekkende en absoluut gladmakende foundation geeft gegarandeerd een flawless finish. Wat een mooie gesatineerde teint krijg je hiervan. Uitgevoerd met vitaminen A en E, peptiden en een SPF 20. Je kunt hem desgewenst opbouwen in meerdere laagjes. Ook het bijpassende creamy concealer potlood van Delilah is een must-have.

MF Delilah Time Frame Foundation

Je shopt hem onder meer bij Babassu. Ik gebruik de kleur ‘shell’, de derde van boven op de foto.

Lees ook