Redacteur Corine ervaart een heerlijke opkikker….

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

Getest Brigitte Kettner VisoRelax beautytool

Een beautytool die een ontspannen uitgeruste oogopslag belooft. Dat klinkt heerlijk! Corine test daarom de VisoRelax van de Methode Brigitte Kettner.

Kort iets over het merk B. Kettner

Dit Duitse merk heeft zich tot doel gesteld de professionele expertise en behandelmethoden van salons toegankelijk te maken voor de consument. Gewoon in de vertrouwde omgeving van je eigen badkamer. Brigitte Kettner vertaalt daarom technologieën die van oorsprong ontwikkeld zijn voor medische toepassingen naar handzame en gebruiksvriendelijke beautytools voor thuisgebruik. Voor BeautyJournaal mag ik de VisoRelax testen, een apparaat dat speciaal ontwikkeld is om de oogcontour te verzorgen en ontspannen.

Tester Su testte eerder al de VisoVibe reinigingsborstel van hetzelfde merk. Je leest haar review hier.

Een warm bad voor je ogen 

Warmte verwijdt je bloedvaten, waardoor het bloed er makkelijker doorheen kan stromen en je spieren zich ontspannen, doordat ze makkelijker en sneller van bloed worden voorzien. Van dit principe maakt de VisoRelax gebruik. Vergelijk de VisoRelax met een warm bad voor stramme en vermoeide spieren. Maar dan voor je oogspiertjes.

De betere doorbloeding komt bovendien de huid rondom je ogen ten goede, omdat doorbloeding de drijvende kracht is achter alle processen in je huid. Het helpt je huid bijvoorbeeld om vocht en zwellingen af te voeren, pigmentstoringen te repareren.

Ionen en penetratie

Ionen zijn elektrisch geladen deeltjes, die bij toepassing in verzorgingstools de penetratie van je skincare product ondersteunen, doordat ze de werkzame stoffen als het ware de huid in ‘duwen’. Dit proces wordt ook wel iontoforese genoemd en vindt – zoals we inmiddels van B. Kettner gewend zijn – ook zijn oorsprong in de medische wetenschap, waar iontoforese ook wordt toegepast om geneesmiddelen via de huid lokaal in te brengen.

Hoe gebruik je de VisoRelax?

Het volgende (Duitstalige) filmpje laat zien hoe je het apparaatje gebruikt.

Mijn eerste indruk

De VisoRelax ligt heerlijk in de hand; het apparaat voelt degelijk aan. Je kunt het gerust laten vallen (don’t try this at home…), want het kan zeker tegen een stootje. Het opladen van de VisoRelax duurt slechts een paar minten en de VisoRelax geeft een seintje, wanneer hij op temperatuur is. Ik test het even met mijn vinger uit en het apparaat voelt goed warm aan, maar niet te heet. Overigens kan dat laatste ook niet, want de VisoRelax is uitgerust met een bescherming tegen oververhitting.

VisoRelax GebruikenIk gebruik het meegeleverde oogserum, dat onder meer verzorgende jojoba olie en vitamine A bevat, en breng dit royaal aan. Je kunt ook je eigen serum of oogcrème gebruiken. Het serum maakt dat de VisoRelax lekker soepel over mijn oogcontour glijdt.

Het apparaat geeft een piepje, wanneer het tijd is om van oog te wisselen en schakelt zicht na het tweede oog vanzelf uit. Je kunt hem dus niet per ongeluk aan laten staan.

Ontspanning!

Wat mij meteen opvalt, is het warme en ontspannen gevoel rondom mijn ogen. Als een mini-massage. Dit gevoel houdt na de behandeling nog zeker ruim een uur aan. Ken je het gevoel van ogen op steeltjes na een hele dag turen naar je computerscherm? VisoRelax slaagt erin dat weg te nemen… wat een ontspanning! Dit handige apparaatje doet zijn naam absoluut eer aan.

En de resultaten op de lange termijn?

Dat vind ik lastig te beoordelen, aangezien ik geen last heb van zwellingen en pigmentstoringen rondom mijn ogen. Wat ik wel kan zeggen, is dat de VisoRelax bij mij voortaan een vast onderdeel wordt van mijn beautyritueel. Op lange dagen met een volle agenda gaat hij zelfs in mijn tas mee naar kantoor… als een mini-break voor mijn ogen.

Corine Terras

(Totale) ontspanning met de VisoRelax.

En over lange termijn gesproken: eenmaal goed opgeladen gaat de VisoRelax ongeveer 60 behandelingen mee, voordat hij opnieuw aan de lader moet.

Eindoordeel

Een super praktisch apparaatje voor een heerlijk ontspannen huidgevoel rondom je ogen. Als je net als ik veel achter een computer zit, of snel last hebt van vermoeide ogen, dan is de VisoRelax een absolute aanrader.

 

** Fijne kortingsactie van Freshwater Valley **

Speciaal voor de lezers van BeautyJournaal heeft Freshwater Valley een kortingsactie. Bestel nu je VisoRelax (of andere beauty tool) in de Freshwater Valley Webshop met kortingscode ‘beautyjournaal’ en je ontvangt 10 euro korting op je aankoop!

Lees ook