Met een krachtig Japans plantje als sterspeler

04:42 - 02:49
luistertijd 04:42 - leestijd 02:49

Getest Oolaboo Super Foodies Moisturising Sun Cream

 Oolahoe?

Soms kom je een product tegen dat bijna schreeuwt om te worden getest. In mijn geval was dat onlangs de Oolaboo Super Foodies Moisturising Sun Cream. “Oolahoe?!…” hoor ik je denken en dat is ook niet gek, want ondanks het feit dat dit cosmeceutical merk van Nederlandse bodem is, is het toch bij het brede publiek in ons land vrij onbekend. Meer weten over Oolaboo? BeautyJournaal schreef er in 2013 al een mooi achtergrondartikel over, toen Oolaboo naast skin care ook hair care introduceerde. Klik hier om het te lezen.

Oolaboo Super Foodies Sun ProductenSuper Foodies Sun

De Super Foodies SUN productlijn bestaat in totaal uit vijf producten voor huid en haar, allen met een geavanceerde UVA/UVB bescherming (door middel van chemische zonnefilters) om je een effectieve bescherming tegen de zon te garanderen. Daarnaast bevat ieder product natuurlijke moisturizers, zoals macademia olie en glycerine, die helpen het natuurlijke hydratatieniveau van de huid (en het haar) te behouden tijdens het zonnen.

Super Foodies SUN producten zijn foto-stabiel. Dit betekent dat de beschermingsfactor niet afneemt bij blootstelling aan de zon. Ieder Super Foodies SUN product bevat bovendien Japanse Matcha thee, een krachtige en natuurlijke antioxidant, die helpt om te beschermen tegen vrije radicalen die schade aan huidcellen aanrichten en vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken.

Naast de Super Foodies Sun lijn bestaat er ook een ‘gewone’ Super Foodies lijn voor huid en haar. Je leest er hier meer over. De Japanse Matcha is ook in deze lijn de sterspeler. Matcha bevat 6 keer zoveel antioxidanten dan bijvoorbeeld Goji-bessen en 50 keer zoveel dan broccoli. Geen wonder dat Oolaboo het heeft uitgeroepen tot Super Food.

Oolaboo Sun SfeerbeeldMoisturising Sun Cream SPF 30

Voor deze review test ik de Moisturising Sun Cream tijdens een weekendje in Boekarest medio augustus. Op dat moment regende het pijpenstelen in Nederland en kwam een weekendje naar de zon als geroepen (… niet alleen voor deze review, maar ook om de broodnodige vitamine D op te doen in de zon, hoewel het laatste woord daarover nog niet is gesproken. Je leest het hier). Gelukkig schijnt momenteel in Nederland de zon ook weer volop en komt de Sun Cream ook in eigen land van pas.

Over de ingrediënten

De Moisturising Sun Cream bevat een complex van betaglucan, dat er om bekend staat het immuunsysteem te ondersteunen, en hyaluronzuur. Dit complex helpt de natuurlijke bescherming van het lichaam en verhoogt actief de vernieuwing van collageen, zodat rimpels door de zon worden tegengegaan. De formule is vrij van siliconen, maar bevat wel… en nu komt het… een exotisch aroma van 100% gecertificeerde organische essences uit kokosolie. Dé reden waarom ik mijn oog – ehhh neus – op dit product heb laten vallen.

Net als de andere Super Foodies Sun producten bevat de Moisturising Sun Cream hydraterende en voedende macademia olie, de huidbevochtiger glycerine en niet te vergeten de bovengenoemde Japanse Matcha.

Oolaboo Super Foodies Sun TextuurProef op de som in Boekarest

De Moisturising Sun Cream zit in een handige tube van 100 ml, die mee mag in je handbagage in het vliegtuig (maximaal 100 ml). Doordat de Sun Cream zowel geschikt is voor je gezicht als voor je lichaam, scheelt het slepen met tubes op vakantie. Wat zeker tijdens een stedentrip erg handig is.

De textuur is vrij dik, maar smeert toch makkelijk uit. Alsof je je huid na het douchen insmeert met een Body Butter. En zo ruikt het product ook… als een heerlijk exotisch bodyproduct. En wat ik niet had verwacht: zelfs mijn liefhebbende wederhelft is helemaal weg van de geur. Gelukkig maar, want het is de enige SPF die we hebben meegenomen op reis.

Oolaboo SfeerbeeldDe Moisturising Sun Cream droogt snel op en laat geen wit of vettig laagje achter. Mijn (onze) huid voelt fluweelzacht aan. Ook bij transpireren blijft de huid goed droog en komt de Sun Cream niet opnieuw ‘tevoorschijn’ uit de poriën. Iets waar vooral mijn man nog wel eens last van heeft.

Een aanrader!

Wat een fijn product. We hebben regelmatig – maar niet overdreven vaak – op het terras in de zon bijgesmeerd en zijn beide niet verbrand. De heerlijke exotische geur en de voedende, rijke formule maken smeren met dit product tot een feestje.

Mocht je dus eens een zonbeschermingsproduct van een wat minder bekend product willen proberen, dan ik je deze zeker aanraden.

Lees ook