Ken jij de superfood Matcha al?

03:57 - 02:22
luistertijd 03:57 - leestijd 02:22

Superfoods kennen we natuurlijk allemaal. Onze Harriet schreef er de afgelopen maanden regelmatig over (zie de related items onderaan deze post). Maar heb jij eerder van Matcha gehoord? Een groene thee soort uit Japan die krachtiger is dan gojibessen, granaatappel en broccoli.

Matcha hoe?!

Matcha wordt ook gebruikt om voedingsmiddelen met een groene theesmaak te bereiden. Anders dan groene thee bevat Matcha het hele theeblad met nutriënten in plaats van dat je alleen het aftreksel drinkt.

Even alle feiten op een rij: 1 gram Matcha-thee bevat 6 keer zoveel antioxidanten dan Goji-bes, 7 keer meer dan donkere chocolade, 15 keer meer dan granaatappel, 17 maal keer dan bosbessen, 26 keer meer dan Açai-bessen en 50 keer meer dan Broccoli. Impressed?

Matcha is goed voor je gezondheid, haar en huid. Daarom voegt Oolaboo deze superfood in hun nieuwste lijn Super Foodies bestaande uit shampoos en conditioners, stylingproducten en gezichtscrème en olie en zelfs een ´meditatiethee´, omdat Matcha ook voor een rustgevende geest zorgt.

Gezonde bos met haren

Het mooie Nederlandse merk Oolaboo komt met zes verschillende shampoos en conditioners voor elk haartype. De lijn bestaat uit:

De Super Foodies lijn is aangevuld met een Whipped Modelling Cream (kneedbare modelleercrème met arganolie), een Jummy Mellow Custard (roze textuurpasta met fibers), de Gluey Molding Clay (kleipasta om nonchalante lokken te creëren), de Lush Styling Lotion (op basis van rijstpeptiden voor dun en futloos haar), de Fluent Strong Gel (styling voor elk haartype), een Crisp Salty Spray (met zeezout voor beachhair) en een Helpful Building Mist (volumespray).

Binnenkort lichten we de gezichtslijn van Oolaboo uit!

Lees ook