Beschadigd of droog haar Geteste producten Haar Wassen

Getest Keune Keratin Smooth haarverzorging

Inge van de Scheur
Geschreven door Inge van de Scheur

Getest Keune Keratin Smooth haarverzorging

Claims

 • Maakt beschadigd haar gezonder, sterker en beter handelbaar
 • Haar voelt zijdezacht aan

Ik mocht voor BeautyJournaal onlangs kennis maken met de vernieuwde Keune Care productlijn. Deze hoogwaardige haarverzorgingsproducten hebben een verbeterde formule en zijn verrijkt met essentiële mineralen die de hoofdhuid en het haar voeden. De nieuwe, luxe verpakkingen zijn geïnspireerd op de apothekersflessen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, die in de apotheek stonden van bedrijfsoprichter Jan Keune. Dat klinkt natuurlijk allemaal erg veelbelovend!

Keune pakt haaruitdagingen aan

De vernieuwde Keune Care producten zijn speciaal ontworpen om verschillende ‘haaruitdagingen’ aan te pakken. Of het nu om droog haar, beschadigd haar of roos gaat, Keune heeft ontdekt dat een goed functionerende hoofdhuid de sleutel is tot mooi en gezond haar. Daarom zijn de Care-producten gemaakt van actieve ingrediënten die de hoofdhuid voeden en kalmeren. Welke dat zijn, leg ik je nu uit.

Inge van de Scheur Zwart-Wit

MUA en tester Inge van de Scheur

Keune’s Essential Mineral Complex

Het is het zogenaamde Essential Mineral Complex wat de Keune Care producten zo effectief maakt. Het complex bestaat uit vijf verschillende mineralen die samen het haar en de hoofdhuid behandelen en voeden. Het Essential Mineral Complex bestaat uit:

 • ZINK: een antioxidant die de ontwikkeling van nieuwe cellen stimuleert en een zeer kalmerende werking heeft.
 • KOPER: zorgt voor de vorming van zogenaamde zwavelbruggen, belangrijk voor het haargroeiproces.
 • SILICIUM: speelt een belangrijke rol bij de vorming van collageen en bindweefsel, waar het haar uit bestaat.
 • IJZER: is essentieel voor het vormen van proteïnen en werkt als drager van zuurstof, dat de hoofdhuid stimuleert voor prachtig glanzend haar.
 • MAGNESIUM: houdt de mineralen die van nature op hoofd en haar aanwezig zijn in balans.

Grappig, zowel zink als ijzer en magnesium behoren tot mijn dagelijkse inname van voedingssupplementen. Sinds ik deze mineralen toevoeg aan mijn voeding voel ik mij veel energieker en heb ik (tot nu toe) nog geen griep gehad dit jaar. Dat belooft veel goeds voor mijn haar!

Keratin Smooth

De Keune Care productlijn bestaat uit maar liefst 10 (!) series, Van droog tot krullend tot zonbeschadigd haar, voor ieder wat wils. Meer informatie over de gehele Care lijn vind je op de website van Keune.

Ik heb gekozen voor de Keratin Smooth lijn, die zich richt op beschadigd en droog haar, zoals het mijne.

Naast het bovengenoemde comples is keratine de hoofdrolspeler in de Keratin Smooth lijn. Deze vezelachtige proteïne (= eiwit) is de bouwsteen van je haar. Als haar wordt beschadigd, verliest het keratine en een tekort aan dat stofje maakt het haar extra kwetsbaar. De Keratin Smooth producten herstellen het haar en vullen het keratineniveau aan, zowel aan de buitenkant als de binnenkant van je haren. Precies alles wat mijn broze, dunne en doffe coupe kan gebruiken.

Keune Keratin Smooth Producten
De producten die beschikbaar zijn in de Keratin Smooth-serie:

 • Shampoo
 • Conditioner
 • Mask
 • Silkening Polish
 • 2-Phase Spray
 • Smoothing Serum

Ik test hiervan de Shampoo, Conditioner, 2-Phase Spray en het Smoothing Serum.

Aan de slag!

De verpakkingen vind ik persoonlijk erg mooi. Het zijn echt ‘old school’ apothekersflessen die super mooi in onze badkamer passen. Veel mooier dan vorige verpakking van Keune. Er zit een handige klikdop bovenop, waardoor je de dop niet volledig eraf hoeft te draaien en het product zuinig doseert.

Keune Keratin Smooth Shampoo

Shampoo

De shampoo is erg zuinig in gebruik en heeft een hele lekkere zoete bitterkoekjes geur. Hij schuimt goed en na het uitspoelen voelt mijn haar zacht en schoon aan. Naast de keratine en het Essential Mineral Complex bevat de shampoo ook vitamine B5 wat er het haar voedt, verzorgt en glans geeft.

Keune Keratin Smooth Conditioner

Conditioner

Ik ‘knijp’ na het wassen al het water uit mijn haar en breng de conditioner aan. Deze laat ik 3 minuten inwerken en spoel dan grondig uit. Deze rijke conditioner met keratine, provitamine B5 en shea boter hydrateert het haar grondig, ontwart en laat het haar glanzen. Ook beschermt de conditioner het haar tegen de hitte van de föhn.

Keune Keratin Smooth Spray

2-Phase Spray

Wanneer mijn haar handdoekdroog, is spray ik de 2-Phase Spray op mijn haar. Deze spray is een leave-in conditioner. Hij ontwart en reguleert de vochtbalans van je haar, versterkt het haar en maakt de haren glad zonder te verzwaren. Ook hier weer die heerlijk zoete geur.

Keune Keratin Smooth Serum

Smoothing Serum

Daarna breng ik het Smoothing Serum aan. Dit is een serum met keratine, voedende arganolie en essentiële mineralen. Het verzacht en versterkt kroezig en pluizig haar en beschermt – net als de conditioner – tegen schade door hitte van stylingtools. Het serum voelt luxe en weldadig aan. Heerlijk om je haarverzorgingsritueel mee af te sluiten.

Mijn eindoordeel

Wauw. Ik ben blij, mijn haar is echt verbeterd tijdens mijn testperiode van vier weken, waarbij ik mijn haar drie maal per week heb gewassen. Wat een fijne lijn is dit! De verpakking is mooi, de geur is zo lekker en de producten doen daadwerkelijk wat ze beloven. Mijn haar is enorm opgeknapt en ik kan iedereen met beschadigd haar deze producten aanraden.

Laat je in de salon ook adviseren over de Care lijn die het beste bij jou past. Want met 10 series is het vinden van de juiste serie toch ook een stukje maatwerk, waar een professional aan te pas komt.

Salonfinder

 

Pluspunten Minpunten
 • De schitterende verpakkingen in de vorm van apothekersflessen zijn een lust voor het oog.
 • Met handig klikdop die perfect doseert.
 • Heerlijke zoete geur.
 • Mijn haar is in vier weken tijd aanzienlijk verbeterd.
 • Geen enkel minpunt; wat een fijne lijn!

 

 

Over deze schrijver

Inge van de Scheur

Inge van de Scheur

Inge is trainster voor het make-upmerk Jane Iredale bij Helene V.
Inge: “ Vrouwen laten zien en leren hoe zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn is geweldig."

Naast haar werk houdt Inge zich ook in het dagelijks leven veel met beauty bezig. Ze volgt veel beauty bloggers en vloggers, experimenteert graag met haar haar en nagels, en is altijd nieuwsgierig naar nieuwe hypes rondom beauty.
Inge: “Ik heb in het verleden lang getwijfeld tussen de opleiding voor schoonheidsverzorging en de opleiding voor journalistiek. Daarom vind ik het nu extra leuk om tester te zijn voor BeautyJournaal en onafhankelijke en kritische reviews te mogen schrijven. Daar komen mijn beide passies bij elkaar!”

5 reacties

 • Charlotta! 😉 we hebben antwoord gekregen: De Keune productlijnen die geen siliconen bevatten zijn als volgt:

  – So Pure Color (incl. 28xxx Color Creams, 1640x Developers, 23351 Blonde Lift Powder, 23226 After Color Shampoo en 23236 Conditioner)
  – Tinta Color (incl. 26xxx Color Creams, 1641x Developers, 1642x Ultimate Blonde Powders, 17091 After Color Shampoo en 13013 Balsam)

  Overige Keune productlijnen bevatten meerdere producten, waarin siliconen zijn verwerkt.

 • Dag Charlotte, we hebben het wederom gevraagd, een jaar na dato, maar er wordt geen antwoord gegeven vooralsnog helaas.

 • hoi lily, je vragen zijn behoorlijk technisch, vooral waar het percentages bevat. en wat bedoel je met de andere chemische ingredienten, wat versta jij daaronder? we zullen je vraag over siliconen en sls bij de producent neerleggen, je andere vraag moet je even toelichten.

  ben je gevoelig voor siliconen en sls? tegenwoordig vermelden merken het namelijk op de verpakking als producten siliconen vrij en sls vrij zijn, dan is het een claim die ze via de marketingboodschap onder de aandacht willen brengen. als dit hier een claim geweest zou zijn, was hij door onze tester zeker mee genomen.

  we melden ons weer!

 • Klinkt mooi allemaal. Ik mis enkele belangrijke info over de toegevoegde ingrediënten in de producten.
  Kun je mij ook vertellen of de producten van deze serie Keune, Siliconen bevatten en hoeveel? SLS in de shampoo? Welke chemische toevoegingen naast( eventueel) SLS en Silicone zijn er toegevoegd?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.