Getest Keune Keratin Smooth haarverzorging Claims Maakt beschadigd haar gezonder, sterker en beter handelbaar Haar voelt zijdezacht aan Ik mocht voor BeautyJournaal onlangs kennis maken met de vernieuwde Keune Care productlijn.

06:11 - 03:42
luistertijd 06:11 - leestijd 03:42

Getest Keune Keratin Smooth haarverzorging

Claims

Ik mocht voor BeautyJournaal onlangs kennis maken met de vernieuwde Keune Care productlijn. Deze hoogwaardige haarverzorgingsproducten hebben een verbeterde formule en zijn verrijkt met essentiële mineralen die de hoofdhuid en het haar voeden. De nieuwe, luxe verpakkingen zijn geïnspireerd op de apothekersflessen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, die in de apotheek stonden van bedrijfsoprichter Jan Keune. Dat klinkt natuurlijk allemaal erg veelbelovend!

Keune pakt haaruitdagingen aan

De vernieuwde Keune Care producten zijn speciaal ontworpen om verschillende ‘haaruitdagingen’ aan te pakken. Of het nu om droog haar, beschadigd haar of roos gaat, Keune heeft ontdekt dat een goed functionerende hoofdhuid de sleutel is tot mooi en gezond haar. Daarom zijn de Care-producten gemaakt van actieve ingrediënten die de hoofdhuid voeden en kalmeren. Welke dat zijn, leg ik je nu uit.

Inge van de Scheur Zwart-Wit

MUA en tester Inge van de Scheur

Keune’s Essential Mineral Complex

Het is het zogenaamde Essential Mineral Complex wat de Keune Care producten zo effectief maakt. Het complex bestaat uit vijf verschillende mineralen die samen het haar en de hoofdhuid behandelen en voeden. Het Essential Mineral Complex bestaat uit:

Grappig, zowel zink als ijzer en magnesium behoren tot mijn dagelijkse inname van voedingssupplementen. Sinds ik deze mineralen toevoeg aan mijn voeding voel ik mij veel energieker en heb ik (tot nu toe) nog geen griep gehad dit jaar. Dat belooft veel goeds voor mijn haar!

Keratin Smooth

De Keune Care productlijn bestaat uit maar liefst 10 (!) series, Van droog tot krullend tot zonbeschadigd haar, voor ieder wat wils. Meer informatie over de gehele Care lijn vind je op de website van Keune.

Ik heb gekozen voor de Keratin Smooth lijn, die zich richt op beschadigd en droog haar, zoals het mijne.

Naast het bovengenoemde comples is keratine de hoofdrolspeler in de Keratin Smooth lijn. Deze vezelachtige proteïne (= eiwit) is de bouwsteen van je haar. Als haar wordt beschadigd, verliest het keratine en een tekort aan dat stofje maakt het haar extra kwetsbaar. De Keratin Smooth producten herstellen het haar en vullen het keratineniveau aan, zowel aan de buitenkant als de binnenkant van je haren. Precies alles wat mijn broze, dunne en doffe coupe kan gebruiken.

Keune Keratin Smooth Producten
De producten die beschikbaar zijn in de Keratin Smooth-serie:

Ik test hiervan de Shampoo, Conditioner, 2-Phase Spray en het Smoothing Serum.

Aan de slag!

De verpakkingen vind ik persoonlijk erg mooi. Het zijn echt ‘old school’ apothekersflessen die super mooi in onze badkamer passen. Veel mooier dan vorige verpakking van Keune. Er zit een handige klikdop bovenop, waardoor je de dop niet volledig eraf hoeft te draaien en het product zuinig doseert.

Keune Keratin Smooth Shampoo

Shampoo

De shampoo is erg zuinig in gebruik en heeft een hele lekkere zoete bitterkoekjes geur. Hij schuimt goed en na het uitspoelen voelt mijn haar zacht en schoon aan. Naast de keratine en het Essential Mineral Complex bevat de shampoo ook vitamine B5 wat er het haar voedt, verzorgt en glans geeft.

Keune Keratin Smooth Conditioner

Conditioner

Ik ‘knijp’ na het wassen al het water uit mijn haar en breng de conditioner aan. Deze laat ik 3 minuten inwerken en spoel dan grondig uit. Deze rijke conditioner met keratine, provitamine B5 en shea boter hydrateert het haar grondig, ontwart en laat het haar glanzen. Ook beschermt de conditioner het haar tegen de hitte van de föhn.

Keune Keratin Smooth Spray

2-Phase Spray

Wanneer mijn haar handdoekdroog, is spray ik de 2-Phase Spray op mijn haar. Deze spray is een leave-in conditioner. Hij ontwart en reguleert de vochtbalans van je haar, versterkt het haar en maakt de haren glad zonder te verzwaren. Ook hier weer die heerlijk zoete geur.

Keune Keratin Smooth Serum

Smoothing Serum

Daarna breng ik het Smoothing Serum aan. Dit is een serum met keratine, voedende arganolie en essentiële mineralen. Het verzacht en versterkt kroezig en pluizig haar en beschermt – net als de conditioner – tegen schade door hitte van stylingtools. Het serum voelt luxe en weldadig aan. Heerlijk om je haarverzorgingsritueel mee af te sluiten.

Mijn eindoordeel

Wauw. Ik ben blij, mijn haar is echt verbeterd tijdens mijn testperiode van vier weken, waarbij ik mijn haar drie maal per week heb gewassen. Wat een fijne lijn is dit! De verpakking is mooi, de geur is zo lekker en de producten doen daadwerkelijk wat ze beloven. Mijn haar is enorm opgeknapt en ik kan iedereen met beschadigd haar deze producten aanraden.

Laat je in de salon ook adviseren over de Care lijn die het beste bij jou past. Want met 10 series is het vinden van de juiste serie toch ook een stukje maatwerk, waar een professional aan te pas komt.

Salonfinder

 

Pluspunten Minpunten
  • De schitterende verpakkingen in de vorm van apothekersflessen zijn een lust voor het oog.
  • Met handig klikdop die perfect doseert.
  • Heerlijke zoete geur.
  • Mijn haar is in vier weken tijd aanzienlijk verbeterd.
  • Geen enkel minpunt; wat een fijne lijn!

 

 

Lees ook