Laat dit product Inge haar doffe haar weer glanzen?

03:23 - 02:02
luistertijd 03:23 - leestijd 02:02

Getest L’Occitane Sublime Repairing Oil

Droge, dunne punten… the story of my life wat mijn haar betreft, dus toen de redactie van BeautyJournaal mij vroeg of ik de L’Occitane Sublime Repairing Oil wilde testen, kon ik niet wachten tot deze in mijn postvakje lag.

Het product belooft het haar mooier te maken en het weer te laten glanzen. Klink goed en just what I need!

L'Occitane Sublime Repairing Oil SfeerbeeldTweefasen

De Sublime Repairing Oil is de nieuwste aanwinst in de Repairing collectie van L’Occitane en bestaat uit een tweefasenolie. De eerste fase, een kleurloze olie, is verrijkt met jojoba– en moerasbloemolie. Dit voedt het haar en maakt het mooier, waardoor het prachtig gaat glanzen. De tweede fase, op waterbasis, heeft een roze kleur en combineert oliën met provitamine B5. Hierdoor lijkt het haar minder droog en wordt het tot in de puntjes hersteld.

De Sublime Reparing Oil bevat naast bovengenoemde ingrediënten ook nog etherische oliën van ylang ylang, zoete sinaasappel, lavendel, geranium en engelwortel, die er samen voor zorgen dat het haar sterker wordt, waardoor de punten minder snel splijten en/of afbreken.

Biologische landbouw

De ingrediënten in L’Occitane Sublime Repairing Oil de komen voor 98% uit biologische landbouw waardoor er zeer weinig chemische ingrediënten in zitten. Dit is een pluspunt voor iedereen die hier bewust mee bezig is of snel reageert op synthetische haarproducten.

L'Occitane Sublime Repairing Oil in HandHet gebruik van de olie

Voor gebruik moet je de olie goed schudden zodat de 2 fasen goed mixen met elkaar. Je hebt 1 a 2 pompjes nodig voor de lengten en punten van je haar, dus de olie is heel zuinig in gebruik. Het flesje bevat een pompje dat precies genoeg doseert, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je teveel gebruikt of dat je olie verspilt.

Je kunt de olie aanbrengen op droog of vochtig haar na het wassen, of als pre-shampoo verzorging.

Tip van Inge: Een klein beetje olie in droog haar doet ook wonderen voor statisch haar, vooral in de winter.

In dit artikel meer tips om statisch haar tegen te gaan.

Mijn ervaringen

De olie is licht roze van kleur en heeft een typische zoete etherische olie geur. Persoonlijk vind ik de geur niet heel lekker, maar gelukkig is deze niet heel sterk aanwezig. Omdat ik de geur niet zo lekker vind gebruik ik de olie bij voorkeur als pre-shampoo verzorging.

Inge van de Scheur Zwart-WitNa 2 weken testen merk ik dat de puntjes van mijn haar veel minder droog zijn en dat mijn haar meer glanst. Na 4 weken testen is dit nog steeds zo. Mijn haar is zichtbaar verbeterd.

Eindoordeel

Als je kijkt naar de niet-irriterende biologische ingrediënten en het resultaat dat de L’Occitane Sublime Repairing Oil geeft, dan verdient deze olie een blijvende plek in mijn badkamerkast.

Alleen als glansolie voor na het wassen vind ik deze olie minder geschikt omdat ik de geur niet fijn vindt. Maar dat is natuurlijk persoonlijk en vooral een kwestie van smaak.

Je shopt deze olie in de webshop van L’Occitane. Of klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Lees ook