Bij de Fohnbar in Amsterdam

08:00 - 04:48
luistertijd 08:00 - leestijd 04:48

Getest Redken Heatcure Professional salonbehandeling

Claims:

Een aantal weken geleden kreeg ik van de redactie van BeautyJournaal de vraag of het mij leuk leek om een behandeling met een nieuwe tool van Redken uit te proberen, genaamd Redken Heatcure Professional. Omdat ik geen idee had wat deze behandeling in hield, ben ik eerst even gaan Googlen, maar ik kon online eigenlijk niets vinden over deze behandeling. Dit maakte mij juist nieuwsgierig dus eind januari liep ik vol verwachting en ook een tikkeltje zenuwachtig de Fohnbar in Amsterdam binnen.

Fohnbar Amsterdam

De Fohnbar is een van de Redken salons die deze behandeling aanbieden. De Fohnbar is trouwens een nieuw concept in Nederland. Lindsey, de eigenaresse van de Fohnbar, zag tijdens haar vakantie in New York veel van deze ‘blowbars’, waar je terecht kunt voor het wassen en drogen van je haar, en verbaasde zich erover hoe druk het daar was. Ze bedacht zich dat wij dit concept in Nederland helemaal niet hebben! Zo is de Fohnbar ontstaan en op 16 december 2016 opende Lindsey haar deuren.

Bij de Fohnbar kan je dus terecht voor het wassen en föhnen van je haar. En… voor de Redken Heatcure behandeling. Bij het maken van de afspraak adviseerde Lindsey mij zeker twee dagen voor onze afspraak mijn haar niet meer te wassen, zodat het eindresultaat nog mooier zou zijn.

Lindsey legt eerst de behandeling uit

Voordat Lindsey mijn haar gaat wassen, krijg ik eerst een uitleg van wat de behandeling precies inhoudt.

Lindsey, rechts op de foto, legt uit wat de Redken Heatcure behandeling inhoudt.

Het komt er eigenlijk op neer dat er drie soorten (professionele) haarverzorgende behandelingen zijn:

  1. Professionele haarmaskers
  2. Redken Heatcure Professional
  3. Keratine behandeling

De Redken Heatcure Professional behandeling zit qua intensiteit tussen een professioneel haarmasker en een keratine behandeling in. Een professioneel haarmasker in een kapsalon trekt dieper in de wortel dan bijvoorbeeld een masker of crèmespoeling thuis, terwijl een keratine behandeling een chemische behandeling is. Deze maakt het haar glad en haalt de structuur uit je haar.

De Redken Heatcure Professional is rijk aan proteïnen, voedt het haar van wortel tot in de punten en is in verhouding tot een keratine behandeling veel sneller, voordeliger en beter voor de kwaliteit van het haar, doordat het geen chemische behandeling is. Ter vergelijking: een keratine behandeling kost al gauw €250,- terwijl een Redken Heatcure Professional behandeling inclusief föhnen ongeveer €70,- kost.

Aan de slag!

Mijn haar wordt twee keer achter elkaar gewassen. Lindsey legt mij uit waarom: de eerste keer was je 70% vuil en 30% vet uit je haar. De tweede keer was je de overige 30% vuil en 70% vet uit je haar. Dit wist ik helemaal niet! Sindsdien was ik thuis mijn haar ook altijd twee keer en merk ik dat mijn haar veel langer fris blijft.

Op mijn handdoek droge haar wordt vervolgens de speciale Heatcure formule aangebracht. Dit wordt zorgvuldig over mijn gehele haar verdeeld. Het is een volle crème die voornamelijk soja proteïnen en bijenwas bevat. Deze ingrediënten worden geactiveerd door de warmte van het Heatcure Professional apparaat.

De Heatcure formule bevat soja proteïnen en bijenwas.

Speciale tang met keramische platen

De Heatcure Professional tang met keramische platen warmt op tot 140 graden. Dit is warmer dan een föhn, maar kouder dan een stijltang. Het apparaat is ingesteld om de verzorgende ingrediënten in de formule te activeren, terwijl het water in het natte haar wordt behouden; dit zorgt ervoor dat de verzorgende ingrediënten in de formule het haar kunnen behandelen in plaats van slechts een laagje achter te laten. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de formule tot de vezellaag van de haar binnendringt, waardoor het haar gladder, zachter, gevoed en handelbaarder is. Tot wel 10 wasbeurten lang.

De speciale Heatcure tang activeert de ingrediënten in de formule en laat ze diep in het haar doordringen.

Pluk voor pluk

Lindsey pakt steeds kleine passes (plukjes) van 2 centimeter breed en laat de tang daar 2 keer overheen glijden. Als je goed luistert, dan hoor je het een beetje knetteren. Dit is niet schadelijk voor je haar. Het is het geluid van het product, dat door de tang wordt geactiveerd.

Omdat mijn haar niet zo lang is, duurt de gehele behandeling met het apparaat nog geen 30 minuten.

Resultaat is afhankelijk van de haarconditie

Lindsey vertelt me dat hoe slechter de conditie van het haar is, hoe mooier het eindresultaat is van de Redken Heatcure behandeling. Geblondeerd haar heeft sowieso een proteïnetekort. Dit tekort vult de Heatcure Professional op. Door de combinatie van crème en tang worden de proteïnen tot diep in de vezel ingesluisd, waardoor je na de behandeling super gevoed, maar wel wat zwaarder haar hebt.

Nadat Lindsey de tang pluk voor pluk door mijn haar heeft gehaald, is de formule volledig ingetrokken.

Stylen

Doordat mijn haar na de behandeling zwaarder is, kiest Lindsey ervoor om – na het grondig uitspoelen van mijn haar – mijn haar te föhnen en daarna te stylen met een krultang, om zo iets meer stevigheid te geven aan mijn super gevoede haren! Houd met stylen er dus rekening mee dat je haar wat zwaarder is dan je gewend bent. Je gestylde kapsel zal ook iets sneller ‘uitzakken’ dan normaal. Bij mij was dit na een dag of drie.

Groot onderhoud

Mocht je vaker ‘groot onderhoud’ aan je haar willen doen, dan raadt Lindsey aan om iedere 3 tot 4 maanden een Redken Heatcure Professional afspraak in te plannen. Voor tussen de behandelingen door kan je de Redken Heatcure Pouch gebruiken. Dit zijn zelfverwarmende haarmaskers die je haar een tussentijdse boost geven.

Mijn eindoordeel

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is nu – wanneer ik deze review schrijf – twee weken geleden dat ik de Heatcure behandeling heb ondergaan en mijn haar is nog steeds zo mooi! Na het föhnen is het niet meer pluizig, het zit sneller in model en heeft een mooie glans. De bovenste rij foto’s zijn mijn voorfoto’s, de onderste rij mijn nafoto’s.

Signature Blowdry

Binnenkort ga ik nog eens naar de Fohnbar voor een Signature Blowdry, (een echte aanrader als je eens op en top geföhnd haar wilt hebben) en voor de zomer wil ik zeker weer een Redken Heatcure Professional behandeling laten doen om mijn haren een boost te geven.

Dit was echt een hele leuke belevenis en ik vond het gaaf om deze behandeling te ondergaan. Het kost weinig tijd, is prettig geprijsd en geeft veel resultaat! Ook ben ik heel blij dat ik de Fohnbar door Beautyjournaal heb leren kennen, wat een leuk concept is dit!

Bedankt Beautyjournaal en Lindsey voor deze fijne behandeling! Liefs, Inge.

Redken Salonfinder

 

Pluspunten Minpunten
  • Super voedende behandeling voor beschadigd haar
  • Resultaat houdt lang aan, bij mij zeker twee weken
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Geen enkel minpunt, echt een aanrader!

Lees ook