Zeer zacht en goed gepigmenteerd. Shop met korting!

07:39 - 04:35
luistertijd 07:39 - leestijd 04:35

Luka make-up, getest door schoonheidsspecialiste Esther van Gent.

Het is opvallend hoe weinig natuurlijke, biologische make-upmerken er in ons land verkrijgbaar zijn. Daarom ben ik verheugd om dit nieuwe merk, van de Amerikaanse Katherine MacDonald te mogen testen. Het interessante van dit type make-up is dat het deels ook onder huidverzorging geschaard kan worden. Immers, sommige producten bevatten krachtige verzorgende ingrediënten, naast mineralen.

Bekijk hier ook een interview met haar, terwijl ze Eva opmaakt:

https://youtu.be/lfgF-pf0zuU

Ik testte de Organic Primed & plumped face Primer,  de Nearly Naked tinted Moisurizer, de Sultry Eyes pressed eyeshadow en de Organic mascara en biologische Lipgloss.

Note: Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’

voor en na makeup Luka

Organic Primed & Plumped Face primer

Een primer maakt tegenwoordig vast onderdeel uit je van verzorgingsroutine. Het zorgt ervoor dat de huid mooi glad wordt. Het hydrateert en matteert. Kortom, het is een fijne make-upbasis. In deze primer zit aloë vera, maar ook anti-oxidanten als A, C en E, groene thee en Resveratrol (afkomstig uit de schil van rode en blauwe druiven. Ze ondersteunen de huideigen afweer tegen vrije radicalen. Lees ook nog maar eens dit artikel op BeautyJournaal over de rol van antioxidanten in je cosmetica.

Wat vind ik ervan?

Volgens de beschrijving is 1 pompje Primed en Plumped voldoende voor het gezicht en hals en moet het 15 seconden ‘setten’ voordat je een make-up aan gaat brengen. De primer voelt erg luchtig aan, heeft niet echt een geur en laat absoluut geen plakkerige laag achter. Mijn huid ziet er vooral mooi gematteert uit. Doordat ik de primer ook met mijn eigen make-up heb geprobeerd, kan ik overtuigend zeggen dat mijn make-up er inderdaad lang mooi uitziet. Het glimmen is aan het einde van de dag helaas wel aanwezig. Maar, dat is pas aan het einde van de dag, dus toch een mooie score!

Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’

Nearly Naked Tinted Moisturizer

Als vervolg op de Primed en Plumped neem ik de Nearly Naked Tinted Moisturizer, daar ik zelf de voorkeur geef voor een lichtere dekking van mijn make-up. Deze moisturizer heeft mede door toevoeging van Sodium PCA een goede hydraterende werking, en anti aging kwaliteiten door toevoeging van verschillende peptiden. Deze moisturizer is geschikt voor  een normale tot droge huid. Hoewel de naam doet vermoeden dat hij weinig dekkend is, kun je dit opbouwen door meerdere laagjes aan te brengen zonder een ‘maskergevoel’ te krijgen.

Wat vind ik ervan?

Ik vind de moisturizer lekker luchtig aanvoelen en zeer zuinig in gebruik doordat hij heel goed uitsmeerbaar is. Hij geeft geen plakkerig huidgevoel. Vergelijk hem niet met een BB cream, want deze is toch iets dekkender.

Zowel de Primed en Plumped Face Primer als de Nearly Naked Tinted Moisturizer hebben een Award gewonnen en niet zonder reden. Ik vind het beide erg prettige producten en de meeste claims maken ze waar.

Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’

Organic HD Mascara zwart

Wat vind ik ervan?

Het borsteltje van de mascara scheidt de wimpertjes prima, zodat elk haartje omringd wordt met een laagje product. Ik heb zelf 2 laagjes aangebracht om een wat duidelijker effect te krijgen. Er zijn inderdaad geen klontjertjes. Ik draag zelf geen lenzen en heb ook geen gevoelige ogen, dus ik kan over die claim geen oordeel geven, maar ik vind het aannemelijk dat  een organic mascara prettig is voor gevoelige ogen.

Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’

Sultry Eyes Pressed Eye Shadow

Deze oogschaduw is vrij van talkpoeder, parabenen en niet-natuurlijke geur- en kleurstoffen. De mascara bevat ook geen stoffen die de houdbaarheid verlengt.

In het product is gebruik gemaakt van extracten uit oregano, thijm, kaneel, rozemarijn en lavendel. Dit is overigens niet te ruiken. Het product is geurloos. De extracten hebben antioxidatieve kwaliteiten en daarom wordt dit poeder ook met anti-aging claims verkocht.

Wat vind ik ervan?

De oogschaduw is zeer compact, maar het kost geen moeite om voldoende kleur op je penseel te krijgen. De kleur is zeer dekkend en blijft de hele dag goed zitten! Ik heb de kleuren Amore en Amethyst getest. Een fuchsia roze en een paarstint.

Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’

Biologische Lipgloss

Ik was erg benieuwd naar de claims van longlasting, omdat je ze echt nauwelijks tegenkomt. Ik ben groot van fan van lipgloss. Ik heb vrije dunne lippen, waarop een zachte glosstint mooier staat dan een dekkende aanwezige lipstick tint. Bovendien voelt gloss licht aan op de lippen.

Wat vind ik ervan?

Ik heb de kleur Allure getest, een mooie zachtroze kleur. De textuur is romig en wat vaster dan ik gewend ben van lipgloss, en daardoor wat stugger aan te brengen. De geur is aangenaam zoetig. Ik heb zelf een dun laagje op mijn lippen aangebracht, zodat de kleur niet te dekkend wordt.

Ik vind de lipgloss zacht aanvoelen, echter wel een beetje plakkerig. En ook na het drinken is er van deze lipgloss niet heel veel meer achtergebleven op mijn lippen, echter wel op mijn glas. Als lipglossgebruikster ben ik dit gewend en ik vind dit niet vervelend. Alleen al om de geur vind ik dit een blijvertje.

Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’

Tot slot:

De producten zijn midden-hoog geprijsd – daarom is het ook superfijn dat je ter kennismaking monstertjes kan bestellen. Maar dat prijskaartje heeft een reden, zo begrijp ik. Alle ingredienten zijn van gecertificeerd biologische oorsprong en founder Katherina checkt ook zorgvuldig of bij de productie geen oneerlijke handel heeft plaatsgevonden. De stoffen zijn ook vrij van pesticiden en diertesten. Zodra je met certified organic stoffen gaat werken moet van elke stof een dossier zijn waaruit blijkt dat het eerlijk en volgens groen procede tot stand kwam.

Het was mijn eerste ervaring met organic make-up en dit is goed bevallen. Ik wil bij het gebruiken van een nieuw merk nog wel eens oog- of huidirritatie krijgen, maar dat is niet gebeurd. Ik kan het aanbevelen aan vrouwen die lenzen dragen en/of heel gevoelige huiden hebben.

makeup Luka met Esther

Je kunt al deze producten nu met 10% korting shoppen hier. Gebruik de kortingscode ‘beauty.logisch’  Bij elk product staat ook de complete inci-lijst vermeld.

Lees ook