100% natuurlijke cosmeceuticals: mild voor de huid, gegarandeerd een frissere teint

12:52 - 07:43
luistertijd 12:52 - leestijd 07:43

De afgelopen twee maanden zijn de vrouwen uit ons testteam druk geweest met het testen van diverse producten van Novexpert, dat sinds eind 2014 in Nederland bij IciParisXL te koop is. Novexpert biedt 100% natuurlijke huidverzorging van zeer hoogwaardige cosmeceutical kwaliteit.

toraalshot collectie en logo novexpert

Veilige, krachtige huidverzorging

Novexpert noemen wij skincare 3.0 omdat de ontwikkelaars heel goed gekeken hebben naar alle stoffen waar een negatief imago aankleeft vanwege onduidelijke gezondheidsrisico’s en deze ook vermeden hebben in de producten (ze noemen het ook ‘paranoia-free’). Er wordt met 100% natuurlijke stoffen gewerkt, die biotechnologisch verder worden opgeschaald om hun werking krachtiger te maken.

Shop hier online

 

Innovatieve, natuurlijke conservering

En zijn de producten voorzien van een bijzonder, gloednieuw conserveermiddel waar geen van de potentieel irriterende stoffen meer aan te pas komt: het is een plantaardige innovatie, waar menig multinational jaloers naar kijkt en het recept maar wat graag zou willen hebben.

Geformuleerd door top-chemici

Novexpert wordt ontwikkeld door vier zeer gerenommeerde formuleerders uit de industrie, die er voor gekozen hebben om na vele jaren in dienst van multinationals hun eigen weg te gaan en alleen nog dat te produceren waar zij qua veiligheid en werkzaamheid voor 100% achter staan. Niet de marketing telt, maar de formule. Het zijn ware cosmeceuticals, er wordt alleen met bewezen werkzame stoffen gewerkt. De formuleringen zijn mild, zodat ze ook voor gevoelige huiden geschikt zijn.

Shop hier online

 

Hier komen de bevindingen!

anja beeldAnja – Repulp Mask en Instant lifting serum. Het masker is geschikt voor de verslappende huid en heeft een opvullend (hyaluronzuur), voedend en kalmerend (novaxyline-alg) effect. Het serum werkt huidaanspannend (hyaluronzuur) op fijne rimpels, na jetlegs (vitamine C voor glans) en ondersteunend (Novaxyline-alg) na Botox-injecties, met een onmiddellijk effect.

Kick-start met dit masker!

‘Het masker geeft inderdaad een direct effect: na 15 minuten intrekken oogt mijn huid voller en voelt ook zijdezacht aan. Ideaal voor een avond uit, of als kick-start van de dag. Het is zuinig in gebruik. Ik vind het een aanrader.

‘Het serum kun je over je hele gezicht aanbrengen of alleen op specifieke aandachtspunten. Het trekt heel snel in, daarom vind ik het ook fijn rond mijn ogen, en ik zie inderdaad na inwerking een gladdere huid, zonder het typische strakgetrokken gevoel, dat sommige cosmetica dan geeft. Je kunt het serum ook vermengen met je dagcrème.

Shop hier online

 

Mooi merk – publiek geheim

Ik vind Novexpert een merk waar een vrouw (maar ook de man!) blij van wordt. Waar je zelf waarschijnlijk niet snel tegen aanloopt maar waar je op geattendeerd moet worden. De producten zijn voor alle huidtypen, vanaf 25 jaar.

 

 corine beeld

Corine – Omega Booster Serum en de Expert Anti-Aging cream. Het serum bevat maar liefst 5 soorten omega-vetzuren: 3,5,6,7 en 9. Het wordt aanbevolen voor zeer droge huiden in airconditioned omgevingen (ook voor wie veel vliegt – Corine dus) en na de menopauze. De Anti-aging cream beschermt eveneens de huid in droge omgevingen, na zonblootstelling en voor/na de menopauze.

Shop hier online

 

Omega te zwaar, hyaluronzuur perfect

‘Nu had ik mij iets te veel laten verleiden door de lifestyle-indicatie (vliegen-airco), en bleek met name het serum te zwaar voor mijn 30-jarige huid (ik kreeg pukkeltjes), in combi met de cream. Ik ben geswitcht naar het Hyaluronique Booster serum, en dat gaf een perfecte synergie.

Zo zuinig in gebruik

De crème is vrij pasteus, het serum is gelei-achtig. Je hebt van beiden echt maar heel weinig nodig, dat is even wennen, maar wel lekker zuinig in gebruik. Van het serum bijvoorbeeld echt maar drie druppels. Je (siliconenhoudende) foundation kan rullen op de (siliconenvrije) crème. Laat de crème daarom goed drogen en breng de foundation deppend met een sponsje aan.

Wat een fijne combinatie

Na enkele weken testen ben ik blij met het eindresultaat. Fijne lijntjes worden inderdaad onmiddellijk opgevuld. Mijn huid is in een goede conditie door de producten van Novexpert. De combi van serum en crème blijf ik absoluut gebruiken. Het omegaserum wordt mijn reis-serum, of gebruik ik na een dag in de zon. ‘

Shop hier online

 

sabine beeld

Sabine – Hyaluronique Booster Serum en Repulp Cream.

Het hyaluronzuur booster serum bevat de hoogste dosering hyaluronzuur die wereldwijd verkrijgbaar is, in vier concentratievormen, zowel micro- als macro moleculair, voor optimale opneembaarheid. Om droogtelijntjes tegen te gaan en collageenproductie te stimuleren. De Repulp Cream geeft de verslappende huid een oppepper met aanspannend en opvullend effect. Met hyaluronzuur voor opvullend effect, Novaxyline-alg voor kalmering en diverse vrije radicalen vangers.

Mijn huid lijkt gevulder

‘Het hyaluronzuur serum is echt fijn voor mijn droge huid: direct na het aanbrengen is mijn huid glad en zacht. Na vier weken merk ik zelf dat mijn lipplooien minder zichtbaar zijn. Mijn gezicht lijkt wel wat gevulder. Ook verdwijnen de rode plekken in mijn huid, die ontstaan zijn door droogte. Dosering zuinig, want bij teveel kan er een pukkeltje ontstaan, of voelt het plakkerig.

Shop hier online

 

De crème smeert makkelijk uit en trekt snel in. Het pakt goed op het serum. In combinatie met foundation is het ook een winnaar, mits het serum al volledig is ingetrokken. Anders gaat de foundation rullen.

Frisse teint, goed doorvoed

Overall kan ik concluderen dat het huidgevoel nu heerlijk is. Weg droogheid. Ik zie een mooie gevoede huid met een frisse teint. Een fijne, effectieve combinatie.’

Shop hier online

 

 tamara beeld

Tamara – Anti-aging Mattifier cream en The Expert Exfoliator

De mattifying gelcream is een anti aging cream, preventief en corrigerend, voor de vettere huid. Het verbetert de helderheid van de teint, vermindert poriegrootte en talgaanmaak. Met een langdurig matterend effect. Met hyaluronzuur, vrije radicalen vangers en Novaxyline alg voor kalmering van de huid. De exfoliator stimuleert een stralende teint en een gladder huidoppervlak, met microfijn poeder van o.a. abrikoospit, bamboe kiezelaarde, papaya extract en polyhydroxyzuur. Het is zowel een masker als een scrubcreme.

Shop hier online

 

Een rustige stabiele huid na 4 weken

‘De matterende gelcream is zeer zuinig in gebruik, smeert luchtig en trekt snel in. De geur is heel subtiel , natuurlijk. De rijst- en bamboepoeders matteren direct de glimmende huid en de gel laat een fris gevoel achter. Ik ben als schoonheidsspecialiste hoge concentraties werkstoffen gewend. Ik heb na 4 weken geen afname van rimpeltjes gezien, maar wel een rustige huid, die zeker stabiel is gebleven. Met mijn gevoelige vette huid, vind ik dat een hele prestatie voor een crème!

De Exfoliator is top voor de vette-gevoelige huid!

Mijn eeuwige strijd tegen een ruwe huid met grove poriën keek ik vol belangstelling uit naar de Exfoliator. Het wordt in 2 fasen gebruikt. In fase 1 breng je de gel in een dunne laag aan op een goed gereinigde, droge huid. Het voelt fris tintelend aan. In fase 2 maak je je handen vochtig en masseer je het gezicht voorzichtig (vanwege de korreltjes) 1 tot 2 minuten. Afspoelen met lauw water.

Ik vind dit product een aanwinst. Het maakt zelfs mijn gevoelige vette huid glad en zacht. Voor een schappelijke prijs heb je twee-in-een producten! Ik ben benieuwd geworden naar de combinatie met de Peeling Night Cream en Vitamine C Serum voor een egalere huidteint.’

Shop hier online

 

 tessa beeld

Tessa – Anti-aging eye contour en Hyaluronique booster serum

De eye contour gel wordt aanbevolen bij kraaienpootjes, zowel beginnende, oppervlakkige als diepere lijntjes. In de crème zitten capsules omgeven door hyaluronzuur. Zodra ze openbreken komen er lichtroze micropigmentjes vrij die de oogopslag verhelderen. Naast de Novaxyline-alg, diverse vrije radicalen remmers en het hoog geconcentreeerde hyaluronzuur zit er ook gingko biloba in om doorlaatbaarheid van haarvaatjes te verminderen.

Shop hier online

 

Frissere oogopslag

‘De gel smeert makkelijk uit en trekt snel in. Het geeft een licht prikkelend gevoel. Ik heb er heel weinig van nodig, bij een teveel gaan mijn ogen tranen. Ik zie na een aantal weken een duidelijk verschil. Mijn oogopslag is frisser en de fijne lijntjes rond mijn ogen zijn minder zichtbaar geworden. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding erg goed.

Zoeken naar evenwicht: de kachel lager, een iets vettere crème

Mijn verwachtingen rond het hyaluronzuur serum waren hoog gespannen. Mijn huid is wat droger en ik heb een fronsrimpel. Ik moest even een modus vinden om het te gebruiken: niet teveel want dan ging het plakken: 3 druppels blijken voor mij voldoende. Ook ben ik van dagcrème veranderd, omdat mijn huid trekkerig werd halverwege de dag. Ik testte de producten nl. nog in de koude wintermaanden. Na omwisseling naar een wat vettere crème verdween dat. Hyaluronzuur trekt vocht aan uit de omgeving, legde BeautyJournaal’s Monique mij uit.

Shop hier online

 

Na 4 weken oogt mijn huid frisser

Als die omgeving al droog is, kan de hyaluronzuur ook niet optimaal werken. Ik zit altijd bij een verwarming die vol open staat, dat ben ik ook eens gaan minderen. Teveel uitdrogende factoren. ’s Nachts gebruik ik het serum solo, en dan word ik met een fijne gladde huid wakker (in de koude slaapkamer). Na 4 weken is de fronsrimpel niet weg, maar het algehele huidaanzien is wel frisser.’

Tot slot wordt door de vrouwen geprezen, dat:

Shop hier online

 

Lees ook