Els duikt in de wereld van probiotica

06:30 - 03:54
luistertijd 06:30 - leestijd 03:54

Getest Aurelia Revitalise Serum en Day Moisturiser

Aurelia Probiotica Skincare is een succesvol en award-winning Brits huidverzorgingsmerk, opgericht in 2013 door Claire Vero. De eerste 26 maanden na oprichting won het merk maar liefst 26 awards! Alle producten zijn op basis van probiotica gecombineerd met 100% bio-organische natuurlijke ingrediënten. Het gehele assortiment is vrij van synthetische geurstoffen, kleurstoffen, parabenen, minerale oliën, siliconen, sulfaten, propyleenglycol, ftalaten, GMO, PEG, TEA, DEA, MI, formaldehyde, ureum, kwik, lood en bijengif.

Na deze lijst van stoffen die je vooral niet in de producten van Aurelia aantreft, eerst even iets over het key ingredient dat kenmerkend is voor Aurelia.

Bifida Ferment Lysate?!

Het ingrediënt waar het bij Aurelia om gaat, is probiotica Bifida Ferment Lysate. Probiotica zijn bacteriën die voorkomen in ons spijsverteringssysteem. Het wordt gewonnen uit natuurlijke suikers en heeft DNA herstellende eigenschappen. Het verhoogt het hyaluronzuur gehalte met maar liefst 19 keer en de collageen synthese neemt met 140% toe, waardoor de huid gaat stralen. Verder regelt probiotica het immuunrespons van de huid, waardoor de huid minder reactief zal reageren bij irritaties. Het heeft dus ook een kalmerende werking.

Profielfoto Els

BeautyJournaals tester, en schoonheidsspecialiste Els van Meenen heeft hoge verwachtingen van probiotica in skincare.

Vorig jaar heeft de Universiteit van Wageningen een onderzoek gedaan naar de effecten van probiotica op de huid. Je leest het volledige onderzoek hier. De conclusie die naar aanleiding van dit onderzoek werd getrokken, was dat probiotica een positieve invloed heeft op diverse huidproblemen. Zelf denk ik dat probiotica – gelet op bovenstaande eigenschappen – vooral in het behandelen van acne, dermatitis en eczeem een belangrijke rol gaat spelen. De onderzoeksresultaten zijn veelbelovend.

Dan nu terug naar de producten die ik voor BeautyJournaal heb getest, te weten het Aurelia Revitalise & Glow Serum en de Aurelia Cell Revitalise Day Moisturiser. Beide uiteraard met probiotica.

Een blik op de INCI-lijsten

De belangrijkste ingrediënten van het serum en de crème zijn gelijk aan elkaar. Ik zal er een aantal voor je uitlichten. Als tweede op beide INCI-lijsten staat Aloe Vera. Aloe Vera werkt verzachtend op de huid, waardoor de producten zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt zijn. Verder zien we Hibiscus (werkt als een natuurlijke botox), Baobab dat rijk is aan omega vetzuren, Mongongo olie voor herstructurering en vernieuwing van cellen en tot slot Kigelia Africane met verstevigende eigenschappen. Dit zijn veelbelovende ingrediënten!

In onderstaand filmpje neemt oprichter Claire Vero je mee naar Malawi, waar een groot deel van de ingrediënten wordt geteeld.

Het gebruik

Volgens de gebruiksaanwijzing breng je eerst twee druppels van het Revitalise & Glow serum aan op een schone huid en werk je het serum door middel van ‘kloppen en vegen’ in op de huid van gezicht, hals en decolleté. In de ochtend breng je vervolgens de Cell Revitalise Day Moisturiser na het reinigen aan op gezicht, hals en decolleté. Masseer in om de bloedsomloop te stimuleren. Omdat ik geen nachtcrème van Aurelia test, gebruik ik ’s avonds gewoon mijn eigen crème van Hannah.

Eerste indruk: aan de slag met de producten

Als ik de verpakkingen openmaak, valt mij meteen op dat de inhoud van de crème 60 ml is. Een mooie grote pot! De geur van beide producten is bloemig en fris. Het serum is melkachtig en zit in een handig pipetflesje.

De geadviseerde hoeveelheid druppels voor het serum is voor mijn huid te weinig. Omdat ik een vrij droge huid heb en ook mijn hals en decolleté mee wil nemen, gebruik ik vier druppels in plaats van twee. Het serum trekt snel in. De crème is heel luchtig, haast een beetje mousse-achtig en smeert heerlijk uit. Ik denk dat hij daardoor ook zeker voor de gecombineerde huid heel geschikt is.

In het begin bracht ik twee laagjes crème aan, omdat mijn huid halverwege de middag wat trekkerig ging aanvoelen. Dit is een teken dat mijn droge huid te weinig talg produceert (talg zorgt voor soepelheid van de huid) en de gebruikte crème dit onvoldoende compenseert. Na een paar weken was dit bijsmeren niet meer nodig.

Fijne glans en een zachte huid

Al na een week gebruik krijgt mijn huid een mooie glans en voelt zacht aan. Het Revitalise & Glow Serum doet zijn naam dus zeker eer aan. Ook lijkt mijn huid wat rustiger te worden, met minder rode plekjes. Het serum egaliseert mijn teint, zoals het claimt.

Een ander pluspunt is dat foundation goed blijft zitten na het gebruik van de Cell Revitalise Day Moisturiser. Aurelia maakt ook die claim dus waar.

Meten is weten

Voordat ik met het testen van de producten begon en na vier weken gebruik heb ik mijn huidwaarden gemeten. Dit doe ik in mijn salon Vital Skin & Body Care met de zogenaamde Skin Analyzer. Hiermee krijg ik niet alleen een goed beeld van het vochtgehalte, het vetgehalte en de zuurgraad van de huid, maar ook van wat de producten met de huid doen. Op de foto’s is te zien dat alle waarden verbeterd zijn. Vooral het vetgehalte is na vier weken testen een stuk hoger: van 3 naar 10. Dit verklaart ook waarom na een paar weken mijn huid niet meer trekkerig aanvoelt.

Skinanalyzer pH

Els gebruikt de Skin Analyzer om huidwaarden te meten.

Skin Analyzer voor en na Aurelia

Links: Els haar huidwaarden voor Aurelia. Rechts: Na vier weken testen, vooral het vetgehalte (lipiden) van Els haar huid is aanzienlijk toegenomen.

Mijn eindoordeel

Het zijn fijne producten om te gebruiken. Ze ruiken lekker en smeren makkelijk uit. Of mijn huid ook daadwerkelijk steviger is geworden, kan ik niet zeggen. Wel geeft de Skin Analyzer positieve uitslagen op de overige huidwaarden.

Wil jij weten wie onze tester en schoonheidsspecialiste Els van Meenen is? Lees hier verder.

Lees ook