Receptuur met pro biotica en het natuurlijke Prozac; magnesium!

04:26 - 02:39
luistertijd 04:26 - leestijd 02:39

Novexpert Hydro-biotic

Op BeautyJournaal hebben we in 2015 al regelmatig aandacht besteed aan het Franse huidverzorgingsmerk Novexpert: huidverbetering op natuurlijke basis – Ecocert gecertificeerd en gemaakt door topwetenschappers die hun kennis hebben samengevoegd om nieuwe, werkzame en schone producten te maken.

 

Leestip! Lees hier de reviews over Novexpert producten door het BeautyJournaal testteam.

Shop hier online

 

Aandacht voor de gezonde huidbacterie

Geheel nieuw is de Hydro Biotic lijn (Ecocert gecertificeerd), en ook daarmee zet Novexpert weer een trend: die van het verwerken van probiotica in huidverzorgingsproducten om de weerstand van de (gevoelige) huid te verbeteren. Dit gaat de komende jaren echt een grotere ontwikkeling worden, dat kunnen wij je alvast verklappen!

Wat houdt de nieuwe lijn met probiotica in voor de gevoelige huid?

Bij een gevoelige huid spelen verschillende oorzaken een rol. De eerste is dat er een probleem is met de hydro-lipidenfilm. De laag van vocht en vetten die onderdeel uitmaakt van de huidbarrière. Deze is verstoord en moet hersteld worden. Zonlicht, temperatuur, milieuvervuiling, irriterende stoffen op de huid, ze kunnen allemaal een rol spelen. Novexpert heeft in de nieuwe lijn een aantal stoffen verwerkt die deze film kunnen herstellen:

De rol van je huidflora

Een tweede punt van aandacht is de huidflora, de meer dan 1 miljoen bacterien die in de hoogste concentraties vooral op het gezicht voor komen. Ze zijn belangrijk voor de huidweerstand. Als die bacteriekoloniën verstoord raken, verzwakt de huid. Hoe diverser die flora is, hoe beter ook. Wist je dat de samenstelling van je huidflora op driejarige leeftijd is bepaald en voltooid? Aan de producten is zowel pre- als probiotica toegevoegd in samenstellingen die gunstig zijn voor de huid.

Shop hier online

 

Je overgevoelige brein

En dan is er nog een derde factor: ons brein. Er zijn recent nieuwe inzichten naar buiten gebracht uit wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat mensen die een gevoelige huid ervaren ook andere prikkels vanuit het brein krijgen. Bepaalde delen van het brein reageren gevoeliger, en dat heeft zijn weerslag op de huid. Zoals je weet staan huid en brein nauw met elkaar in contact.

Shop hier online

 

De rol van magnesium

Het spannende is dat Novexpert magnesium in de producten heeft verwerkt. De stof werkt als een natuurlijk ‘prozac’ en onderbreekt de geirriteerde prikkeloverdracht, waardoor de huid kalmeert.

En in combinatie met de cocktail Novaxyline, die beroemd is vanwege de huidherstellende eigenschappen in alle Novexpert-producten, wordt de nieuwe Hydro Biotic lijn compleet gemaakt voor bescherming en kalmering van de gevoelige huid.

Bekijk hier ook nog een hele leuke film die wij opnamen met de mede-oprichter van Novexpert: Cyrille.

Novexpert mede- oprichter Cyrille over oorzaken van de gevoelige huid en Hydro Biotic from Monique Lindeboom on Vimeo.

Shop hier online

 

Award-winning merk

Novexpert werd in 2008 opgericht en heeft inmiddels vanwege haar innoverende kracht al 14 prijzen gewonnen. Heel wat multinationals kijken lekkerbekkend naar hun formules en wensten dat ze die in hun eigen producten konden stoppen. Novexpertproducten zijn op een bijzondere wijze geconserveerd: geheel natuurlijk zonder in te boeten aan de krachtige conserveerkwaliteit van synthetische conserveerstoffen. Prachtig zijn ook de serums, zoals het hyaluronzuurserum en het krachtige vitamine C serum.

Leestip! Lees hier meer achtergronden over Novexpert op BeautyJournaal.

Lees ook