Gezicht Monique schrijft Natuurlijk 100% Pigmentvlekken Rimpels en slapte Zakenpraat

Novexpert zet trend met ‘natuurlijke cosmeceuticals’

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Huidveiligheid, plantkennis en high tech labkunst door 4 wetenschappers verenigd

Schermafbeelding 2014-12-29 om 10.44.01

De cosmeticawereld is volop in beweging. Onder invloed van consumententrends ontstaat er een nieuwe tweedeling in gebruiksgedrag. De ene groep consumenten wenst het liefst zo natuurlijk mogelijke, veilige cosmetica, de andere groep wil super high tech, en absolute garantie voor huidverbetering. Voor cosmetica ontwikkelaars is het dan ook des te spannender om te kijken of je het beste uit deze twee werelden kunt verenigen: én natuurlijk, én cosmeceutical – dus huidverbeterend. Uit deze wens werd Novexpert geboren.

Groen versus synthetisch
Nog niet zo lang geleden was de cosmeticawereld heel duidelijk ingedeeld: je had zg. groene, plantaardige huidverzorgingsmerken, die vooral lekker natuurlijk roken, en een hoog holistisch, verwennend, ontspannend gehalte hadden. Groen was eigenlijk vooral ‘alternatief’. Het paste ook bij een levensstijl waarin je het liefst alleen biologisch at, gezond leefde, wellicht zelfs vegetariër of veganist was. Huidverbetering was geen streven, huidonderhoud wel.

De grote verleiders
Daarnaast had je de spannende droomwereld van ingewikkelde, technische ingrediëntnamen, van potjes en flesjes die in elkaar geknutseld werden in een lab door chemici met veel verstand van synthetische stoffen, en van marketeers die ze van mooie poëtische claims voorzagen, gefotografeerd naast een beeldschoon, rimpelloos model. Cosmetica met grote beloften: dat ook jij er in een stralender versie van jezelf uit kon komen te zien.

Deze laatste groep cosmetica heeft altijd het grootste marktaandeel gehad. Maar het was ook deze consument die de afgelopen jaren is gaan sputteren, onder invloed van allerlei mondiale ontwikkelingen die ons leefmilieu begonnen aan te tasten. Van oorlogen tot voedselproductieschandalen, en van nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat ons ziek maakt tot wat ons gezond en vruchtbaar houdt.

Kan het niet veiliger?Schermafbeelding 2014-12-29 om 20.37.13
En steeds vaker lag net zoals de voedingsindustrie ook de cosmetica-industrie onder vuur. Wat zat er allemaal niet in die potjes aan mogelijk tumorverwekkende en hormoonverstorende stoffen?

Kon dat niet minder, kon dat niet anders? Vooral vrouwen, de grootste gebruikersgroep, kwamen in opstand, tot op ministerieel niveau in landen als Denemarken, Zweden en Frankrijk. De lobby voor ‘gif’-vrije cosmetica nam toe.

Een van de grootste verdiensten was dat een mogelijk hormoonverstorend conserveermiddel parabenen uit inmiddels vrijwel alle gangbare cosmetica verwijderd is. En steeds meer merken gaan ertoe over om producten te verschonen van mogelijk huidirriterende stoffen als siliconen, propyleenglycol, bepaalde geurstoffen en minerale olie.

Trendsetter: Novexpert
Die ontwikkeling komt nu goed op gang, maar het Franse huidverzorgingsmerk Novexpert zag, dankzij de enorme kennis van de vier wetenschappers die het merk hebben opgezet, in 2002 al de aanzet hiertoe. In 2008 werd het merk aan de buitenwereld gepresenteerd en het deed de industrie lichtelijk opschudden.

100% natuurlijke origine, waarvan 20% ook uit biologische teelt
Wat was er zo bijzonder aan Novexpert? Nou, ten eerste dat vier zeer gerenommeerde wetenschappers uit de industrie hun kennis gebundeld hebben om een nieuw concept te presenteren. Een merk waarin al die stoffen die nu zo om (huid)gezondheidsredenen ter discussie staan, te weren, maar wel serieuze huidverbeterende stoffen aan te bieden. Kortom: skincare op cosmeceutical niveau, met veilige, huidvriendelijke recepturen, die de huid echt Schermafbeelding 2014-12-29 om 20.40.03mooier maken.

Op basis van 100% natuurlijke stoffen, waarvan 80% plantaardig is en biotechnologisch is bewerkt om de stoffen nog krachtiger te maken (het gaat dan om bepaalde moleculen uit planten) en 20% van plantaardige maar ook biologisch geteelde oorsprong is.

De producten zijn volgens de Ecocert-keurmerk normen geproduceerd. Twee stoffen zijn niet plantaardig, maar dan wel volgens de principes van ‘green chemistry’ gemaakt (waarover hieronder meer): de een is een gestabiliseerde vorm van vitamine C en de ander is een pigment-reducerende stof.

The best of both worlds: natuur & high tech
Wat een jaloersmakend concept, omdat je hiermee in een keer niet alleen twijfelende consumenten van de traditionele skincare kon aanspreken, maar ook al die mensen die toch al het liefst voor alleen het natuurlijke gaan. The best of both worlds voor consumenten die bewust en gezond leven, maar wel doelen stellen: niet alleen huidonderhoud, maar graag ook verbetering, om de tand des tijds wat af te remmen. Ouder worden is een gegeven, maar wel graag op een zo gezond mogelijke manier, en met een frisse uitstraling!

Ik heb in 2013 ook een klein onderzoek onder onze BeautyJournaal lezers gehouden over ‘groene’ skincare. Deze gevorderde gebruikersgroep gaf toen duidelijk aan dat ze het natuurlijke segment zeker interessant vinden, maar dat nog teveel focus op verwennerij lag bij de meeste merken, en te weinig op huidverbetering. Nou ladies, eat your heart out….hier is dan Novexpert!

Schermafbeelding 2014-12-29 om 20.18.59

Briljante wetenschappers, eigenzinnige visie
Wie zijn die mannen en 1 vrouw met die vooruitziende blik? Dr. Jacques Leclere was jarenlang werkzaam als wetenschapper, met ongekende kennis van planten, bij Shiseido en later bij Nuxe. Dr. Daniel Colletta werkte in het researchcenter van Kanebo, en is universitair docent, dr. Karl Lintner was wetenschapsdirecteur bij het wereldwijd gerespecteerde productiebedrijf Sederma, waar grote merken als Chanel, Sisley, maar ook Nuxe en Caudalie hun cocktails en grondstoffen kopen voor skincare. Dr. Rossella D’Anna is specialist in zowel de farmacie als de celbiologie. Alle vier hadden ze het gevoel dat ze het anders wilden gaan doen. In volledige vrijheid, zonder de hete adem van marketeers, zuinige boekhouders en geldbeluste aandeelhouders in hun nek. Gaan voor het allerbeste en het veiligste dat momenteel gemaakt kan worden: Novexpert.

Techno-effective & paranoid safe
Het team grapt zelf wel eens dat ze skincare ontwikkelen die ‘techno-effective’ is en ‘paranoid-safe’. Hoe treffend geformuleerd! De formuleringen worden volgens de methode van ‘green chemistry’ gemaakt, wat betekent dat ze biologisch afbreekbaar zijn: op de huid en in het milieu. Ze hebben het vermogen om diep te penetreren maar geen opslag in het lichaam te veroorzaken. Ook is er een speciale conserveringstechnologie ontwikkeld die de huidflora niet aantast. Novexpert spreekt zelf ook wel van clean chemistry.

Schermafbeelding 2014-12-29 om 20.59.18Novaxyline
Novexpert producten geven zowel op de korte als op de lange termijn effect. Mooie voorbeelden hiervan zijn de gepatenteerde cocktail Novaxyline bestaande uit een gefermenteerd zeewier en een suikercomplex. Het biedt al onmiddellijk een antioxidant bescherming aan de huidcellen en het heeft een ontstekingsafremmende activiteit (chronische kleine ontstekingsreacties door irritaties zijn ook een verouderingsfactor) en op de langere termijn helpt het bij een gezonde celdeling en langer behoud van gezonde cellen. Deze plantaardige cocktail zit in bijna alle producten.

Hyaluronzuur doet meer dan je denkt
Een ander voorbeeld is hyaluronzuur, waarvan maar liefst 4 verschillende vormen in het signatuurserum Hyaluronzuur Booster zijn opgenomen. De groot-moleculaire vorm geeft onmiddellijke verzachting aan de huid, de kleinste vorm dringt dieper in de huidlagen en houdt de celcommunicatie op peil, waardoor ondermeer de collageenproductie goed op gang blijft. Ook de concentratie is lekker hoog werkzaam: maar liefst 1.6%. Vergelijk: in een hyaluronzuurinjectable zit 2%!. Het hyaluronzuur van Novexpert wordt gewonnen uit melkzuurbacterien uit graan, die vervolgens gefermenteerd worden, waaruit een natuurlijk hyaluronzuur ontstaat.

Logo NOVEXPERT Lab Black - White back

BeautyJournaal gaat je nog meer vertellen… in 2015
Over elk van de zestien producten van Novexpert zijn bijzondere verhalen te vertellen. De wetenschappers zijn ook heel openhartig over hun formuleringen, en dan maakt het voor mij als journalist alleen maar interessanter. Novexpert zet een nieuwe standaard in huidverzorging. Ik ga je er in 2015 daarom ook veel meer over vertellen.

Mijn tip voor jou nu: de geweldige Hyaluronzuur booster! Het werkt, de claims kloppen, het huidgevoel is heerlijk, de prijs is vriendelijk, het is zuinig in gebruik. Go get it!

Je shopt alle producten van Novexpert exclusief bij IciParis, zowel online  als in de winkels van de parfumerieketen.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

22 reacties

 • Na mijn leven lang geweigerd te hebben om synthetische rotzooi op mijn gezicht te smeren, begonnen er zich toch wel de nodige ouderdomsverschijnselen (lees: rimpels) te komen. En op mijn 52e dus toch de stap gezet om een winkel van Paris XL binnen te stappen. De verkoopster kon mij garanderen dat er toch een merk is dat volledig met plantaardige stoffen werkt. En zo gebruik ik nu al 5 weken de serum vitamine C van Novexpert in combinatie met La crème anti-age expert. Van verschillende kanten krijg ik complimenten. En als ik in de spiegel kijk zie ik ook een groot verschil. Mijn huid voelt ook veel meer ontspannen aan. En dat op relatief korte tijd. Een aanrader voor alle vrouwen! groeten Marijke

 • nope nog niet. zit momenteel in een trial met de 79% vitamine C serum van Pascaud:-) Novexpert komt overigens dit voorjaar ook met een heel interessant vitamine C product. maar meer verklap ik nog niet:-)

 • Bedankt Monique voor jouw terugkoppeling. Wel fijn om te weten dat Novexpert gebruik maakt van plantaardige materialen tov synthetische ingredienten. Dat was mij niet bekend!. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het een prima hyaluronzuur van Novexpert vind. Trekt snel in en geeft mijn huid een mooie glow! Ik gebruik nu de resist vitamine C spot treatment van Paula’s Choice. Net geintroduceerd op de Ned markt. Ben benieuwd of dit middel, met 25% vitamine C, echt werkt op vermindering van pigmentvlekken. I will keep you informed!! Heb jij dit product al onder ogen gekregen en/of geprobeerd?

 • hoi angela, ik zit net nog even reacties te lezen en zie dat de repulp cream bij jou niet werkte, terwijl hij bij een andere lezeres, angela, haar gezicht gevoelsmatig liet opblazen – maw: repulp effect!

  je gaf ook aan dat het serum van rosenberg interessanter is, daarin zitten peptiden. die zijn van synthetische oorsprong. novexpert gebruikt totaal geen synthetische stoffen, alleen plantaardige materialen.

 • hoi angela, ik ben natuurlijk geen nov-expert;-) maar ik kan me voorstellen dat het hyaluronzuur de huid van binnenuit wat opvult, laat opzwellen. in combinatie met de stevigheid van de creme kan dat een voller huidgevoel wellicht opleveren. ik lees in hun informaties dat je deze creme zelfs voor het decollete kan gebruiken (brengt me op een idee haha….dunne huid bij uitstek en lijnen ook!). ik lees verder ook weer dat je het echt dun moet aanbrengen. het kan trouwens ook op de lippen en rond het oog, staat er. novexpert gebruikt verschillende soorten hyaluronzuur: groot moleculair wat vooral op de huid vochtbindend werkt en heel fijn moleculair dat iets dieper in de eerste huidlaagjes kan zakken en daar docht vochtaantrekking wat zwelling kan opleveren. daarnaast is inmiddels bekend dat het stimuleren van vocht in en tussen de cellen een beter celfunctioneren oplevert over de gehele linie. maar goed, ik heb deze creme (nog) niet gebruikt. je zou eigenlijk eens moeten kijken of de fluide niet beter werkt voor jou. in combi met een serum, bijvoorbeeld het hyaluronzuur serum, of het vitamine C serum – ook erg interessant. maar, tot slot: ik ken je huidconditie niet…..;-)

 • Thanks Monique voor terugkoppeling. Ik vraag mij toch af op welke manier je dunne/verslapte huid ‘gerepulpt'(wat een woord::) moet worden. Geen enkele crème kan dit (ja..misschien optisch). Ik vind het persoonlijk allemaal marketing termen. We weten immers als geen ander (vooral door Beautyjournaal::)))) dat bepaalde ingrediënten echt effectief zijn en dat een dunne verslapte huid (bijna) alleen maar gebaat is, qua volume dan, met fillers. Natuurlijk kan je de huid zelf laten stralen maar dat kan volgens mij het beste met (milde) peelings, vitamine C, exfoliants, hoge SPF , hyaluronzuur…….kortom met bewezen ingrediënten. En toch…..werd ik ook weer verleid door de repulp creme…..zeker fijn dat ik het product kon retourneren. Zo hoort het ook volgens mij !!!

 • Hoi Angela, ik heb de indruk dat je alle producten niet te dik moet smeren. dat is natuurlijk wennen als je gewend bent om dat wel te doen. maar bij deze producten is dat echt niet nodig. je gaat immers ‘layeren’.

  de repulp creme is echt bedoeld voor de verslapte en ook dunne huid, en wordt ook aanbevolen na injectables. ik weet niet of jij een dergelijke huidconditie hebt (dun en slap)? ik vermoed van niet als ik het zo lees.

  er is ook een anti aging creme en fluide. de laatste is meer geschikt voor gecombineerde huiden, dus minder vet.

  wel goed trouwens dat je het product kon terugbrengen. heel eerlijk.

 • Ik heb nav dit artikel t hyaluronzuur en de re pulp creme besteld! Het serum vind ik heerlijk. Trekt snel in en wat Monique ook zegt: niet teveel en ff goed laten intrekken. De creme vond ik persoonlijk niet lekker. Te vet en ik heb niet ervaren dat mijn gezicht voller werd (!!!!). Heb de creme daarom ook teruggebracht. Ik heb ook t hyaluronzuur van Jacqueline rosenberg gebruikt (en nog) en ik vind t n waardige concurrent. Ten eerste qua prijsstelling (ca € 35) en ten tweede zit hier ook 1,6% matrxyl in (98% hyaluronzuur). Maar 1 ding is zeker: het is n top ingrediënt en doet zeker wat voor je huid!!!

 • Monique fijn dat jij zo snel reageert. Ik ga het deze weken eens proberen om het serum dunner te smeren. Ik heb altijd het gevoel als je dunner smeert dat het niet helpt. Je hoort nog van me. Groetjes

 • hoi catharina, ik ga het voor je navragen. maar alvast 1 tip: je moet dit serum echt heel dun aanbrengen. ik deed het in het begin veel te dik, omdat ik dat gewend was van andere producten. vaak is rullen een issue van en te dik aanbrengen en niet voldoende in laten trekken, dus het even de tijd geven. maar eerst maar eens heel dun aanbrengen. do let me know;-)

 • Ik heb het hyaluronzuur serum en de creme gekocht, Ik ben nu een week bezig trekt direct in de huid. Ik vind de combinatie super. Alleen een minpunt na de foundation van La Mer begint alles te rullen. Wat zou hiervan de oorzaak zijn. Groetjes

 • Ik kom hierbij toch nog even uitgebreider terug op het ‘parfum’ issue bij Novexpert. Ik heb nog meer gedetailleerde informatie gekregen. Het eerste punt is meteen het makkelijkste: als je geurmoleculen in een product gebruikt, stelt de wet dat je dat op de inci lijst onder de noemer ‘parfum’ moet weg zetten. Dit is een lastige omdat parfum natuurlijk meteen geassocieerd kan worden met hetgeen marlies hierboven ook aankaart: stoffen waar je allergisch voor kan zijn.

  Novexpert volgt een geheel nieuw procede om toch iets met geurmoleculen te kunnen doen,zonder het risico van huidallergie. ten eerste worden hiervoor alleen planten gebruikt waarvan bekend is dat ze zo min mogelijk allergeen zijn: amandel, salie en vanille. en daaruit zijn met een speciale techniek die CO2 extractie wordt genoemd, 3 tot 6 maximaal zes moleculen gefilterd (normaal bestaat een geurstof uit zeker 200 geurmoleculen) voor gebruik in de producten. bij dit proces worden ook geen chemicalien gebruikt om de stoffen eruit te halen, het valt onder de noemer green chemistry.

  een andere lezeres gaf aan dat ze een product niet lekker vond ruiken, dat kan hier mee te maken hebben. deze producten zijn niet met standaard geurstoffen afgevuld, en als je dat wel gewend bent, is dat wellicht wennen. maar voor mensen die parfumvrije cosmetica wensen, is dit dus een mooie nieuwe kans!
  overigens vind ik het hyaluronzuur serum helemaal niet apart ruiken, sterker nog, het is behoorlijk geurloos.

 • Heb dit produkt ook geprobeert, het is erg vet en drijft je gezicht af. Het ruikt niet lekker en ik was in de avond helemaal opgeblazen. Geen aanrader

 • hoi marlies, gelukkig nieuwjaar! ik heb even navraag voor je gedaan over het parfum, en kan het volgende antwoord aan je doorsturen: De geurmoleculen van o.a. Amandel, Vanille en Salie worden dmv CO2 extractie gewonnen en op die manier als ‘natuurlijk parfum’ gebruikt.

 • Dit leek even heel interessant. Tot ik de ingrediënten bekeek… Zo jammer dat ze er dan toch weer parfum in stoppen! En zelfs al zou dat uit een natuurlijke bron komen, het is een bekende allergeen. Staat zelfs nog vrij hoog in de lijst van bijv hun ‘Expert Anti-Ageing Cream’.

 • Ha die lieve annette, wat een leuk bericht! Jij ook bedankt voor het lezen – en shoppen – naar ik vermoed;-). Novexpert is inderdaad ook een merk om nader te onderzoeken.

  Fijne jaarswisseling, en een mooi, gezond en succesvol 2015, van ons allemaal.

 • Dank je Noortje, en jij ook een hele fijne jaarwisseling en een goede start van 2015 – met een frisse, zachte huid. We maken ons natuurlijk geen illusies he – rimpelloos;-) Maar wel opgefrist! Niet te dik aanbrengen hoor, dit serum, je hebt echt maar weinig nodig: twee kneepjes in het pipet, het smeert goed uit. Daarna lekker je dag-of nachtverzorging er overheen.

 • Nou dat zou toch wat zijn. Alle fijne rimpels verdwenen of een stuk minder zichtbaar. Er in 2015 jonger uitzien dan in 2014 dat lijkt me wel wat. Ik ga naar de site van ICI Paris en bestel de booster. Heel fijne jaarwisseling voor het hele team van Beautyjournaal. IK geniet altijd met volle teugen van de tests en verhalen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.