De toppers en beste ontdekkingen op een rij

09:43 - 05:49
luistertijd 09:43 - leestijd 05:49

Homepage Testpanel Favoriet 2015

Favoriete product van 2015 uit de testpanel stash

Als tester bij BeautyJournaal zie je natuurlijk de meest schitterende producten voorbij komen. Maar wat was nu het favoriete product van het afgelopen jaar? We vroegen het aan ons testpanel. Lees mee!

Sabine: Juliette Armand Apocalypsis Treatment

Afgelopen najaar werd ik gevraagd om voor BeautyJournaal de Apocalypsis Peeling van Juliette Armand te testen. Juliette Armand is het nieuwe merk dat Hannah brengt naast haar eigen producten, als aanvulling op het assortiment en de behandelmethoden van Hannah.

Juliette Armand bootst modern (vaak chemische) behandelingen na met natuurlijke ingrediënten. Dat spreekt mij wel aan.

JA sabine peeling

De peeling zelf was behoorlijk pittig: lees mijn review hier. Je gezicht staat als het ware in brand en het peelingproces blijft zelfs doorgaan zonder dat je de treatment nog op je gezicht hebt. Na 5 dagen had ik een huid die vrolijk aan het vervellen was. Na de peeling volgde de nabehandeling. Deze is er op gericht om de dode cellen te verwijderen en het proces van celvernieuwing te stimuleren. Mijn huid zag er weer heerlijk fris en fruitig uit. De resultaten waren zeer goed zichtbaar. Zo zag je bijvoorbeeld goed dat mijn zonneschade behoorlijk was vermindert. Daarnaast viel me op dat de lijntjes rond mijn mond en ogen minder aanwezig waren.

Inmiddels ben ik weer een maand verder en is mijn huid ontzettend glad, glanzend en reageert het extreem goed op bepaalde werkzame stoffen. Ik vind dit bijzonder, maar ook zeer prettig. De effectiviteit van mijn cosmetica is veel groter geworden. Kortom, deze behandeling blijft zeker op mijn voorkeurslijstje staan!

MaaiCindy: Bogue Profumo Maai

Het afgelopen jaar heb ik het kleine parfumhuis Bogue Profumo ontdekt en ik ben compleet gevallen voor de dramatische chypre Maai die de klassiekers van weleer doet herleven. Het was dan ook mijn favoriet van de maand maart. Het bijzondere mailcontact dat ik had met de parfumeur Antonio Gardoni toen ik de geur wilde aanschaffen, maakte de geur nog specialer.

Maai is geen parfum dat je zomaar naar de supermarkt op doet en ik draag het zeker niet als ik voor een klas met dertig gevoelige puberneuzen moet staan. Het is een geur die leeft en continu verandert op je huid. Dat vind ik leuk, dan blijf je dingen ontdekken. Het ruikt naar de vacht van wilde beesten, naar mos, zoete witte bloemen en naar parfums van oudere deftige mevrouwen. Het is een echte geurervaring waarvan ik echt kan genieten.

Shop deze heerlijke parfum hier

Simone: Jane Iredale Golden Shimmer Face & Body Lotion

Deze luchtige vochtinbrengende lotion is echt – by far – mijn meest favoriete product van het afgelopen jaar. Je zou denken dat dit bij uitstek een product is om tijdens de zomermaanden te gebruiken, maar daar doe je deze heerlijke lotion tekort mee. Ik gebruik hem gewoon het hele jaar door. Bij de eerste zonnestralen in het voorjaar verdoezel ik mijn nog oh zo witte benen al met een laagje van deze Golden Shimmer. Wel zo prettig voor iedereen.

De natuurlijke formule bevat plantenextracten als vlierbloesems en braambessen die de huid verkoelen en verzachten. Antioxidanten van groene- en witte thee beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De lotion heeft bovendien een heerlijke verfrissende citrusgeur door extracten uit de schil van pompelmoes en sinaasappel.

Jane Iredale Golden Shimmer Lotion

In de zomer is hij uitermate geschikt om je bruine kleur wat extra glow mee te geven. Het is de diamantpoeder in de lotion die zorgt voor die super mooie gouden gloed. En zelfs tijdens de feestmaanden is hij ideaal bij dat mooie jurkje om je decollete en armen onweerstaanbaar te maken. Bijkomend voordeel is dat de lotion een verjongend en hydraterend effect heeft.

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt 

Els: Juliette Armand Sun Film Face Gel SPF 30

Mijn favoriete product van 2015 is de Sun Film Face Gel met SPF 30 van Juliette Armand. Ondanks dat Juliette Armand al sinds 1992 bestaat, is het voor Nederland een nieuw merk, zoals Sabine ook al aangeeft. In april 2015 werd het door hannah tijdens de Beauty Beurs geïntroduceerd. Inmiddels kom je het ook op BeautyJournaal regelmatig tegen.

Juliette Armand SunFilmWat ik zo bijzonder aan dit product vind, is dat het een SPF 30 is met weinig vetstoffen. Hierdoor is hij zelfs voor een vettere of acne huid heel geschikt. Ook heeft de Sun Film een kleurtje, waardoor het als een CC-cream te gebruiken is. Rode vlekjes en adertjes zijn direct minder zichtbaar. Omdat er verschillende pigmenten inzitten, is hij voor zowel een lichte huid als een getinte huid geschikt.

Sinds de introductie gebruik ik de Sun Film Face Gel dagelijks en hij is dus niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse beautyritueel.

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt

Esther CaptionEsther: Caption nagellak

Mijn favoriete product van 2015 is zeker de nagellak van Caption, die ik eerder heb getest: lees mijn review hier. De lak is supersnel droog, dekt in 1 laag en blijft langer mooi dan andere nagellakken. Door het bredere kwastje is het heel makkelijk om je nagels te lakken en doordat de lak wat dikker is dan normaal heb je echt die gel-look! De nagellakken van Caption zijn er in meer dan 60 kleuren, genoeg keuze dus!

Je shopt de lakken hier online!

Gerti: Alpha-H

Niet één product is favoriet, maar een heel merk. Wat ben ik blij dat ik Alpha-h ontdekt heb en dat BeautyJournaal dit merk onder de aandacht brengt. Ik ben weg van de Liquid Gold. Ook de serums zijn helemaal top. Nu gebruik ik de Age Delay Intensive Anti-Wrinkle Night Treatment Cream waar mijn huid elemaal blij van wordt.

Alpha-H Skin Loving Vitamins Kit WebAlle producten hebben prachtige ingrediënten met een onderbouwde werking. Mild maar wel doeltreffend. Producten die je huid laten tintelen: er gebeurt echt wat, zonder irritaties en roodheid.

Er staan nog een aantal producten op mijn verlanglijstje: Liquid Laser Cleansing Oil, Liquid Gold Smooting and Perfecting Mask, Vitamin A + E serum. Maar ja, een van mijn goede voornemens is dat ik eerst mijn voorraad opmaak, maar gelukkig heb ik iets om naar uit te kijken!

Lees hier meer over Alpha-H in het merkdossier op BeautyJournaal.

Su Lookx PadsSu Chen: LookX Derma Skin Polish Pads

Mijn favoriete product is de Derma Skin Polish Pads van LOOkX. Het is een nieuwe manier van thuis peelen. De pad is doordrenkt met AHA zuren (glycol-, melk- en salicylzuur), tomatenstamcellen en vitamine B3. Dit verwijdert de dode huidcellen op een vriendelijke manier. Maar het heeft ook een fantastische uitwerking op mijn pigmentvlekjes die zijn ontstaan door puistjes. Mijn huid voelt heerlijk zacht en ik kan dit dagelijks toepassen in mijn verzorgingsritueel. Daarnaast is de Derma Skin Polish Pad gemaakt voor ‘one use’. Dus lekker makkelijk en snel! Shop hier online

Monique EnvironMonique: Environ

Mijn beste ontdekking is bij mij ook geen product maar een compleet merk! Het Zuid-Afrikaanse merk Environ. Ik kende het al zolang ik journalist ben, maar ik was er nog nooit serieus in gedoken. Ik heb in 2015 een kuur ermee ondergaan en ben de producten gaan gebruiken.

Ik ben nog nooit zo lang trouw gebleven aan een merk. Meestal ben ik na een paar maanden wel klaar en wil ik wat anders. Bij Environ wordt de sterkte van producten langzaam opgevoerd en raak jij en je huid dus helemaal niet uitgekeken. Ook de kuur was in een woord fabuleus: lees hier mijn review. Ik zag mijn huid steeds gladder en voller worden en ik pluk daar na vijf maanden nog steeds de vruchten van!

Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest. Ik ga binnenkort weer zo’n kuur doen. Environ is geheel opgebouwd rond vitamine A en wordt aangevuld met andere goed onderbouwde ingrediënten als peptiden, vitamine C en dergelijke.

Corine: ZO Medical en ZO Skin Health van Zein Obagi

Net als Gerti en Monique, is mijn topper van het afgelopen jaar een volledig merk en geen product. Sinds mijn bezoek aan cosmetisch arts Catharina Meijer bij DermaClinic in Zwolle halverwege vorig jaar, om mij te laten behandelen voor mijn melasma (waar ik al bijna tien jaar last van heb), ben ik helemaal ‘om’. Lees hier mijn review.

Homepage ZO Medical Producten

Niet alleen zijn de producten erg fijn en bovendien effectief, het is ook voor het eerst in jaren dat ik een smeerregime heb ontdekt dat niet alleen mijn melasma doet verdwijnen, maar er ook voor zorgt dat de donkere vlekken niet terug komen. En dat is een verademing, kan ik wel zeggen.

Zeker als je al jaren in de weer bent met zonbescherming, zonnehoeden, oppassen voor de zon, terwijl je eigenlijk in de zomer gewoon zin hebt om zorgeloos op een terrasje te kunnen zitten. En niet onbelangrijk: mijn beginnende ouderdomsrimpeltjes rondom mijn ogen zijn ook een stuk minder geworden en dat al na een paar maanden. Ik blijf deze fijne producten gebruiken. Ook in 2016!

Lees ook