1x keer lakken, 9 dagen plezier?

05:37 - 03:22
luistertijd 05:37 - leestijd 03:22

Als nagelstyliste ben ik al enige tijd nieuwsgierig naar de kwaliteit van Caption, ik hoor er zoveel goeds over! Heerlijk dat ik ze nu kon uittesten.

De nagellakken zijn ontwikkeld door de oprichters van het Amerikaanse merk Young Nails. Een topmerk, en daarom zijn mijn verwachtingen over Caption ook zo hoog. De claims liegen er niet om, zoals je al hebt kunnen lezen. Het stokpaardje is de zg. LacQ3 technologie.

Hoe werkt Caption?

Caption bestaat uit 3 stappen en werkt eigenlijk alleen optimaal als je alle producten gebruikt. Het werkt zo:

High tech revolutionaire nagellak, maar wat zegt dat nou precies?caption nagellak

De lakken zijn vrij van DBP, tolueen en formaldehyde en zijn gemaakt op basis van de LacQ3-formule.

LacQ3 bestaat uit een drievoudig polymeer waardoor de lak goed kan uitharden, vulkanisch gesteente wat zorgt voor de hardheid en plantaardige weekmakers om de lak makkelijk te kunnen verwijderen.

Voor de kleuren zijn hier hoogwaardige pigmenten aan toegevoegd.

Maakt Caption haar beloften waar?

Om het overzichtelijk te houden zal ik iedere claim en mijn bevinding kort met je doornemen.

Makkelijk aan te brengen
Caption kun je makkelijk aanbrengen. Dit komt mede door het fijne kwastje, wat breder en ovaler is dan wat ik tot nu toe bij andere nagellakken heb gezien. De lakken zijn dik(ker) qua substantie en lopen niet uit. Ook heb je geen streperig effect bij het aanbrengen.

Nagelstyliste Esther Kalkman

Droogt zo snel als het licht
Caption droogt supersnel. Als je bij nagel 10 bent, kun je bij nagel 1 alweer verder met de volgende laag. Nadat je alle lagen hebt aangebracht duurt het wel iets langer (een minuut of 10) voordat de lak echt helemaal uitgehard is. Maar als het uitgehard is, is het ook echt hard!

Zo hard als gel
Dit vind ik een pittige claim. Een nagellak kan namelijk naar mijn idee nooit zo hard zijn als een gel polish of gelsysteem wat je onder een LED-/UV-lamp uithard.

Omdat ik normaal gesproken altijd gel polish draag en voorheen ook gelnagels heb gehad kan ik dit goed vergelijken. Mijn nagels worden van Caption wel iets harder, maar niet net zo hard als met een volwaardig gelsysteem wat uitgehard word onder de lamp.

Dekt in 1 laag door een hoog pigment gehalte
De kleurlakken van Caption komen een heel eind als het om dekking gaat. Ik heb de donkerrode kleur ‘Am I right or Am I right’ getest (uit de nieuwe wintercollectie 2015) en deze was goed gedekt na het aanbrengen van 1 kleurlaag. Maar omdat ik de kleur iets voller en dieper mooier vind heb ik wel 2 lagen aangebracht.

Spiegelglans en strakke finish tot wel 9 dagen
De lak heeft direct na het aanbrengen een prachtige glans die zeker te vergelijken is met gel en/of gel polish. Om te testen of de lak zo mooi blijft heb ik iedere dag een foto gemaakt:

caption nagellak dag 1

Dag 1: Ik heb CAPTION net aangebracht (1 laagje base coat, 2 lagen kleur ‘Am I right or Am I right’ en 1 laagje glanzende top coat). De glans is onwijs mooi. Als je goed kijkt kun je je eigen weerspiegeling er bijna in zien.

caption nagellak dag 4

Dag 5: Mijn nagels zien er nog steeds mooi uit, al is de glans iets minder geworden. Als je goed kijkt zie je wel wat krasjes zitten en zie je dat de topjes van mijn nagels iets kaal beginnen te worden. De na-foto volgt nog zodra mijn nagels niet mooi meer zijn. Maar ten tijde van het plaatsen van de review was dit dus nog niet het geval.

Wat vind ik van Caption?

Ik zou Caption zeker aanbevelen als je een aantal dagen mooi gelakte nagels wilt én je zelf vaak van kleur wilt wisselen of als je geen geduld hebt om je gel polish er af te (laten) weken en/of bij te laten werken.

Caption laat zich namelijk makkelijk verwijderen met een normale nagellakremover. Ik ben zelf groot fan van gel polish omdat dit mijn nagels meteen sterker maakt en 3 weken mooi glanzend blijft zonder te chippen.

Bij Caption is na 5 dagen de glans wel al wat afgenomen. Maar de lak is na 5 dagen nog steeds niet gechipt, dus je hebt er zeker wel langer plezier van dan met een normale nagellak. Ik blijf zelf wel gel polish gebruiken, maar als ik voor een paar dagen een ander kleurtje wil dan zal ik zeker Caption over mijn gel polish heen gebruiken, want met zo’n goede dekking kan dat makkelijk!

Tot slot hier nog een foto van de lak na maar liefst tien dagen!

capiton na 10 dagen

Lees ook