Stilt deze crème de dorst van Sabines droge huid?

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Getest Paula’s Choice Resist Intensive Repair Cream

Na het succes van mijn test van de Resist Moisture Renewal Oil Booster van Paula’s Choice, had ik de smaak te pakken. De Resist range heeft eindelijk producten die ook voor mijn extreem droge huid geschikt zijn. Redenen genoeg om meer van deze lijn te testen. Zou de Paula’s Choice Resist Intensive Repair Cream ook zo effectief en prettig zijn? Zowel voor mijn huid als voor de portemonnaie?

INCI-transparantie

Volgens de website van Paula’s Choice bevat het product een mooie mix van retinol (een vitamine A derivaat) en anti-oxidanten, die er voor zorgen dat fijne rimpels en lijntjes gladder worden. Tevens wordt de collageenproductie gestimuleerd, terwijl de huid beschermd wordt tegen vochtverlies. Daarnaast zouden huidherstellende ingrediënten zonneschade verminderen en bruine vlekken vervagen, aldus Paula’s Choice. De INCI-lijst wordt op de website uitgelegd. Heel prettig en helder voor de chemisch minder onderbouwde cosmetica consument.

Ik ken dit verklaren van de INCI van grote foodbedrijven die trachten helderheid te scheppen in de niet te begrijpen ingrediëntendeclaraties van etenswaren. Ik vind dit erg bij de tijdsgeest passen van het steeds transparanter worden van informatie.

Shop hier online

Nou is de INCI van dit product behoorlijk lang! Als eerste kom ik Jojoba-olie tegen. Dit ingrediënt staat er om bekend om vocht in de huid vast te houden en is een hydratatiebevorderend middel. Vervolgens vind ik glycerine, ook een vochtbinder. Caprylic/Capric Triglyceride bevat vetzuren die helpen om het oppervlakte van de huid te herstellen. Dan vinden we zoals gezegd retinol wat de vele tekenen van huidveroudering tegen gaat en niacinamide, wat een huidbarriere versterkende functie heeft. Kortom een krachtenbom van effectieve en anti-aging ingrediënten.

Homepage Paula's Choice Resist Intensive Repair Cream

Fijne verpakking en makkelijk in gebruik

Paula’s Choice Resist Intensive Repair Cream komt in een bijzonder fijne pompflacon. Handig en hygienisch in gebruik. Een ferme druk op de pomp en de moisturizer komt in ruime hoeveelheid op de handpalm. Eén pomp is voldoende om je hele gezicht mee te kunnen incasseren. De substantie is bijna geurloos (je ruikt ingrediënten maar geen parfum) en helder wit van kleur. De crème is licht pasteus en makkelijk uit te smeren. De crème trekt snel in in de huid, ook al heb je van te voren een serum gebruikt. Het aanbrengen van foundation gaat ook prima. Je hoeft niet te wachten tot de crème ingetrokken is en je hebt geen last van rullende foundation. Kortom zeer prettig in gebruik! Je kunt dit product zowel ’s nachts als overdag gebruiken. In het laatste geval is een aanvullende SPF wel aan te raden, aangezien er geen SPF in de crème zit.

Shop hier online

Een klein nadeeltje… door de ondoorzichtige flacon kan je niet zien hoeveel product er nog over is.

Doet deze crème wat hij beloofd?

De claims liegen er niet om! Wat merk ik zelf van deze claims?

Hydratatie: Mijn huid ziet er rustig uit. Geen droogterimpels te zien. De huid voelt gevoed en niet trekkerig aan. Ik heb een dorstige huid en vaak is zelfs een crème tegen een droge huid niet genoeg voor mij. Deze crème kan de toets doorstaan.

Helpt tegen de tekenen van ouder worden: Wat zijn tekenenen van ouder worden? De jaren als tester bij Beautyjournaal hebben mij geleerd dat dit aan meerdere dingen kan liggen. To be honest, we kunnen de tijd niet stil zetten. Maar we kunnen moeder natuur een beetje helpen met werkzame ingredienten. En deze crème zit hier vol mee. Mijn huid ziet er goed uit tijdens het gebruik van de crème, vooral droogterimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

sabine1Stimuleert de collageenproductie: Dit kan ik niet middels observatie constateren. Maar een stevige huid (op mijn oogleden na) ervaar ik wel.

Shop hier online

Helpt tekenen van zonneschade tegen te gaan en vermindert vlekken: Het valt me de laatste tijd op, dat er veel vriendinnen zijn die pigmentvlekken krijgen in hun gezicht. Ik smeer braaf mijn zonnefactor en heb deze vlekken dan ook niet. Ik heb het gevoel dat de keuze van mijn cosmetica daar aan bijdraagt. Al tijden gebruik ik producten die vlekken tegen gaan en heb nog geen (op mijn sproetjes na) pigmentvlekken. Ook bij het gebruik van deze crème niet!

Conclusie

Ik vind dit een hele prettige crème in het dagelijks gebruik. Hij mixt goed met mijn andere beautyproducten. Het product maakt de claims waar en het geeft me een prettig huidgevoel. De prijs is vriendelijk en het product zit boordevol met werkzame ingrediënten. Ik denk dat dit voor iedere vrouw met een droge huid een welkome aanvulling is van de beautystash.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

 

Lees ook