Sabine is gefascineerd door Paula’s Choice. Maar wat vindt ze van deze olie?

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Paula’s Choice

Het merk Paula’s Choice fascineert me al tijden. De bedenker en naamdrager (Paula Begoun) van het bedrijf heeft een ontzettend kritische blik op beauty en werkzame producten. Beautyjournaal volgt haar al jaren; klik hier voor een interview met Paula. Begin 2014 heeft Paula het stokje overgedragen aan Bryon Barron.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik over het algemeen hoge verwachtingen heb ten aanzien van de producten van Paula’s Choice. Paula staat stevig in haar schoenen en is soms zelfs extreem hard in haar kritieken op andere merken, allemaal onderbouwd met onderzoeken en ingrediëntenanalyses. Dan mag je ook wat verwachten van de producten van Paula’s Choice. Maar een ding is zeker: de effecten van cosmetica hangen enorm samen met jouw huidconditie en huidgevoel, en resultaat is onderdeel van een subjectief oordeel. Kortom wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken.

 Resist Moisture Renewal Oil Booster

De Oil Booster komt in een witte flacon met pipet. Fijn en hygiënisch in gebruik.De olie kan makkelijk gedoseerd worden met het pipetje en de houdbaarheid van het product wordt vergroot omdat je het niet met je vingers hoeft aan te raken. Fijn! De gebruiksaanwijzing geeft aan dat er twee manieren zijn om de Oil Booster te gebruiken:

  1. Twee tot drie drupjes toevoegen aan je serum of moisturizer.
  2. Twee tot drie drupjes aanbrengen voor je serum of moisturizer.
Shop hier online

 

Beauty is ook aandacht voor jezelf

Beide manieren werken super. Het scheelt een handeling als je de Oil Booster toevoegt aan je serum of moisturizer. Maar een massage met de Oil Booster is ook erg prettig. Even laten intrekken en dan je crème er overheen. Beauty is ook aandacht aan jezelf besteden (even dat moment voor jezelf) en dat kan met de tweede optie.

Met een druppel komt er veel olie van de pipet. De olie is zeer vloeibaar, dus laat de druppels in je hand vallen. Het product ruikt niet en is licht vettig. Het smeert fijn uit en je hebt inderdaad niet meer dan 2-3 druppels nodig. Het vermengt fijn met andere crèmes. Maar is ook super om direct te smeren op je huid. De olie trekt snel in en laat verbluffend genoeg bijna geen vet laagje achter. Een minuut later kan je gewoon de foundation aanbrengen.

Shop hier online

 

Magic Ingredients…

De Paula’s Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster bevat antioxidanten, ceramiden en een rijke mix van plantaardige oliën, zoals jojoba-, saffloer-, abrikozenpit-, cranberry-, zonnebloem-, borago- en teunisbloemolie, die de droge huid intensief herstellen, voeden en versterken. Een magische mix van fijne ingrediënten.

sabine1Huidgevoel en eindoordeel

De olie geeft direct een fijn huidgevoel. Gevoed, glad en zacht. Rode vlekken verminderen (op mijn couperose na, helaas…) en ontstekingen (die ik weinig heb) blijven weg. Een fijne bijkomstigheid is het feit dat ik het gevoel heb dat er wat huidplooien “gevulder” zijn. Mijn lipplooien lijken minder aanwezig. Optisch vind ik mijn huid er echt heel erg mooi uitzien na het gebruik van deze olie.

Tot slot een klein puntje van kritiek: aan het einde van de dag heb ik het gevoel dat mijn huid “dorst“ heeft. En dit vind ik gek bij de claim: Voedt direct een droge, strak aanvoelende huid. Maar zoals ik in het begin van mijn review reeds schreef: huidgevoel is en blijft subjectief.

Al met al is mijn eindoordeel positief en kan ik deze olie zeker aanbevelen!

Shop hier online

 

Lees ook