Party time!

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

Last-minute make-up inspiratie voor de feestdagen

Heb jij je party outfit voor de feestdagen al bij elkaar geshopt? En vraag je je nu af welke make-up je daarbij het beste kunt dragen? Wij zetten in dit artikel de looks van enkele grote merken voor je op een rij voor last-minute make-up inspiratie. Van subtiel met goudaccenten tot gedurfd en knallend. Party time!

Dr. Hauschka: glamorous zonder over the top te zijn

Dit jaar heeft Dr. Hauschka haar internationale make-up artist Karim Sattar gevraagd om een make-up look voor de feestdagen te ontwikkelen. Karim heeft gewerkt met beroemdheden, zoals Jane Fonda, prinses Charlene van Monaco en weet dus als geen ander hoe hij de diva in vrouwen naar boven kan halen. Met behulp van de glamorous kleuren paars en goud, zonder over the top te zijn.

De ogen mogen tijdens de feestdagen stralen met Dr. Hauschka Eyeshadow Solo 07 Lilac en 01 Golden Sand in combinatie met een royale laag Volume Mascara in 01 Black. Voor een extra dramatisch kleureffect kun je de lila oogschaduw ook vochtig aanbrengen; hiervoor gebruik je een oogschaduw penseel dat je in sprayt met de gezichtslotion van Dr. Hauschka. De lippen blijven iets subtieler met Lipstick Novum 09 Miraculous Rose. Maak deze look af met Eyeshadow Solo 09 Ivory, die je gebruikt om op je wangen highlights aan te brengen.

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Guerlain: sneeuwprinses met goudpigmenten

Ook Guerlain heeft de kleur goud deze feestdagen centraal staan en wel met de vernieuwde foundations uit de Parure Gold lijn. Deze foundations bevatten goudpigmenten, die het licht weerkaatsen voor een feestelijke, subtiele glow. Donkere zones op het gezicht zijn minder zichtbaar en de teint wordt verfraaid. Ook fijn… de foundations bevatten bovendien hexapeptiden die het collageen en elastine in je huid een boost geven. Zo ben je zelfs in de late uurtjes nog het stralende middelpunt.

Daarnaast heeft Guerlain haar bestsellers in een nieuw jasje gestoken, in de vorm van enkele schitterende limited edition producten. Van de bekende Météorites parels om gezicht en hals te verfraaien (deze winter met lichtweerkaatsende parelmoervlokken met egaliserend beige, verhelderend champagne en goud voor een subtiele warme gloed) tot de Rouge d’Exception lipstick in een schitterende zilverkleurige huls met ijzelmotief. Breng over je lipstick de Gloss d’Enfer met parelmoerdeeltjes en jij bent party ready.

***Je shopt de producten van Guerlain onder andere hier online.

Chanel: gedurfd rood

Wil je deze feestdagen eens goed uitpakken en ga je voor een expressieve glam in plaats van een subtiele glow, dan is de Rouge Noir Absolutement echt iets voor jou. Gedurfd, maar schitterend!

Deze look is geïnspireerd op de Le Vernis Rouge Noir nagellak van Chanel, die al sinds zijn creatie in 1995 een groot succes is. Nu – 20 jaar later – heeft de dieprode nagellakkleur een eigen make-up lijn gekregen, die een ware lust is voor het oog.

En voor wie het dieprode en mysterieuze Rouge Noir op lippen, nagels en ogen iets té gedurfd is, heeft Chanel de kleuren in deze lijn afgewisseld met zacht rose en saffraan tinten, aangevuld door gouden highlights. Een ware lust voor het oog!

***Je shopt de producten uit de Rouge Noir Collectie onder andere hier online.

L’Oreal: vergeet nude of naturel

Heb je na het lezen van dit artikel nog steeds geen inspiratie voor de ultieme feestlook (… of misschien een iets kleiner beauty budget?). Geen nood, want Doutzen Kroes schiet te hulp. Samen met L’Oreal Paris ontwikkelde Doutzen verschillende looks voor een spetterende feestmake-up. En net als Chanel, pakt ook L’Oreal flink uit. Vuurrode lippen, krachtige eyeliners, zwaar aangezette smokey eyes. Vergeet nude of naturel, het mag deze feestdagen knallen. Net als de champagne.

Daar heb je natuurlijk de juiste wel de juiste producten voor nodig. L’Oreal helpt je een handje met zorgvuldig samengestelde oogschaduwpaletten in bronsgoud, bruin- en grijstinten (Color Riche Quad Eyeshadow), een volumemascara voor volle en lange wimpers (Volume Million Lashes Féline Mascara) en eyeliners die je in een handomdraai aanbrengt (Smokissisme).

Beste shopdeal vind je hier online!

 

Meer Kerst make-up inspiratie vind je hier:

 

Lees ook