Smashox blijft verbazen met mooie producten

08:40 - 05:12
luistertijd 08:40 - leestijd 05:12
make-upartist Carla Rep

Ook al zit je al 17 jaar in het vak, het blijft altijd leuk om een masterclass te volgen bij een make-up merk en geïnspireerd te worden. Make-upartist Carla Rep bezocht voor Beautyjournaal  een masterclass van Smashbox en bespreekt meteen enkele nieuwe producten!

De kleinzonen van Max Factor

Smashbox is alweer twee jaar te koop bij Douglas. Het is merk is ontstaan in de beroemde Smashbox studio’s in LA en opgericht door de kleinzonen van make-up legende Max Factor, Dean en Davis Factor. Zij claimen dat hun make-up prachtig is bij elk licht, zelfs op straat en bij het licht van de Iphone, en natuurlijk – in de studio’s. Dat klinkt aantrekkelijk. Ik laat me verrassen!

 

Glowing skin is in! Hier komt de ‘how to…’

Will Malherbe, de visagist van Smashbox LA, isspeciaal overgevlogen voor een masterclass ‘how to get a smooth & glowing skin’. Want glow is in!

Mua Will Malherbe

De nieuwe Photo Finish Primer Oil

Will begint met een nieuwe primer, ja inderdaad, er komt er weer een bij. Ditmaal de Photo Finish Primer Oil. Wat doet deze olie voor je?

SHOP hier alle Smashbox producten!

Wat ik ervan vind….

Deze ‘oil’ kun je met je vingertoppen aanbrengen en vervolgens inmasseren in de huid. De Photo Finish Primer Oil geeft je een heerlijk ‘zen’ moment en is ook ideaal om te mengen met vooral dekkende foundations, ook om ze iets luchtiger te maken. Hij voelt echt heerlijk aan.  Primers zijn altijd heel fijn om je huid te prepareren voor de make-up. Je make-up blijft daardoor langer en mooier zitten. De Photo Finish Primer Oil is vanaf januari 2016 te koop in de winkels.

Getinte Moisturizer BB water: no make-up make-up with glow!

Nadat de olie is ingetrokken, kiest Will voor de BB water als ‘basis’ voor de huid. Deze bb cream heeft een hele fijne zachte textuur.

Wat ik ervan vind…

Je huid krijgt er een zachte en glowy look van. Het is bijna lotionachtig en ziet er heel natuurlijk uit op je huid. Ook fijn voor de droge huid. Masseer 2 tot 3 druppels met je vingertoppen in de huid. Heerlijk voor een ‘no make-up make-up’ . Hij is ook op te bouwen in meerdere laagjes voor dekking.

SHOP de BB hier online! Voor hele lichte tot echt donkere huiden.

 

Shapen met contour stick trio

Will  laat ons zien hoe je goed kunt shapen met de reeds bestaande Contour Stick Trio. Met zijn vingers brengt hij de sticks aan.

SHOP het contour potlood trio hier online!

Nieuwe wenkbrauw liner

Wenkbrauw liner

Een ander nieuw product dat Will laat zien en wat in januari uit gaat komen, is de Brow Tech Shaping Powder. Het is een wenkbrauwpoeder met een applicator die lijkt op een eyeliner. Voordeel van deze poeder is dat het veel beter blijft zitten tussen de haartjes en je kunt het heel precies aanbrengen. Helaas heb ik het nog niet op mezelf kunnen testen, want het product is nog niet voorradig, het is pas te koop vanaf januari 2016.

Nieuwe wimperprimer

Smashbox breidt zijn assortiment binnenkort uit met een fijne ‘lash primer’: de Photo Finish Lash Primer.

Het belooft de wimpers te verlengen, te verzorgen en een langere houdbaarheid van je mascara op de wimpers. Het is ook heel fijn als je graag waterproof mascara gebruikt. Ik ben zelf niet zo’n fan van waterproof mascara’s omdat je wimpers zo hard worden dat ze kunnen afbreken. Maar als je nu deze primer er onder doet, bescherm je je wimpers en loopt je mascara niet uit. Best of both worlds, zou ik zeggen.

Wat ik ervan vind…..

Ik heb de primer uitgepeprobeerd en ik kan je zeggen dat het werkt. Mijn wimpers zagen er langer uit, zwarter en de mascara bleef echt langer zitten dan normaal.  Normaal heb ik gedurende de dag dat het net lijkt of mijn mascara ‘weg zakt’, maar nu had ik dat niet. Waar je wel voor op moet passen is dat als je te veel product aanbrengt je de hele dag het gevoel hebt dat er wat in je ogen zit.

Dat had ik de eerste keer. Vergelijk het met de vezels die je vroeger los in een potje kon kopen en die je vóór je mascara moest aanbrengen.. De primer heeft ook een heel fijn borsteltje. Met de korte kant breng je het aan op de wimperrand en met de lange kant, kam je het uit.

Op onderstaande onderste foto zie je het rechter oog opgemaakt met een mascara zonder primer. En bij het linker oog had ik eerst de primer aangebracht.

Als je goed kijkt, zie je dat de linker wimpers langer en voller zijn. Deze lashprimer is eveneens vanaf januari 2016 te koop.

SHOP hier alle Smashbox producten!

Nieuwe lipproducten: matte!

De Always Sharp Clear Lip Liner, de Insta-matte Lipstick Transformer en de Be Legendary Lipsticks.

Wat ik ervan vind…

De liner en de Insta-matte heb ik thuis kunnen proberen. De liner zie je niet maar zorgt er voor dat je lipstick een strakke lijn krijgt zonder een lippotlood te gebruiken. Hij is waterproof dus het blijft goed zitten. Ik heb m thuis en op mijn werk geprobeerd, maar om heel eerlijk te zijn, zie ik niet echt veel resultaat.

De Insta-Matte vind ik daarentegen echt een geweldig produkt. Je kunt hiermee elke lipstick mat maken, maar je lippen worden er niet droog van. Het geeft juist een zijdezacht gevoel. Het zorgt er ook voor dat matte lipsticks langer mooi blijven zitten, zonder droog aan te voelen. En dat is echt een voordeel ten opzichte van vele langhoudende uitdrogende lipsticks. Ik heb het zowel thuis als meerdere malen tijdens shoots en shows uitgeprobeerd en het werkt echt! Zie hieronder het verschil. Eerst heb ik een lipstick opgedaan die heel glanzend is. Daarna heb ik insta-matte erover aangebracht en het werd meteen mat.

 

O en dan vergeet ik jullie bijna te zeggen dat Smashbox binnenkort uitkomt, hopelijk al eerder dan januari 2016, met echt een geweldige heel complete Shapematters palette met 3 contourkleuren, 9 oogschaduws, dubbelzijdige kwast, 2 wenkbrauwpoeders en een wenkbrauw wax voor slechts 64,50…Ik zet m alvast op mijn ‘wishlist’!

SHOP hier alle Smashbox producten!

Lees ook