Visagiste Anita Jolles maakt 2 prachtige looks!

06:14 - 03:44
luistertijd 06:14 - leestijd 03:44

mac en ysl roze rood eyeshadow ua
Deze winter zien we een opvallende tint in het make-uppalet: een wijnrood, die paarsig kan zijn, maar ook meer naar rood kan neigen. Het is een heel bijzondere kleur, hij wordt ook wel marsala genoemd (Italiaans voor bordeauxrood) en wij vroegen ons af hoe je dit nu op een mooie, moderne manier kan dragen. Want het moet gezegd: een blauw-groen-grijs oog kan er prachtig door gaan schitteren!

Make-upartist Anita Jolles ging voor ons aan de slag met dit waanzinnig mooie resultaat. Have a look!

Profielfoto Anita JollesWie is Anita Jolles?

Anita Jolles is al meer dan een decennium lang make-up artist. Op haar CV staan indrukwekkende namen. Zo heeft Anita gewerkt met beroemdheden als Jared Leto en Victor & Rolf, en heeft ze meegewerkt aan campagnes voor onder meer Tommy Hilfiger, Buddha to Buddha en After Eden. Haar werk valt ook te bewonderen in magazines als Elle. Voorbeelden van haar werk vind je op www.anitajolles.com.

Note: lees onderaan ook meteen hoe je kan deelnemen aan haar make-upworkshops die ze in samenwerking met nog zo’n top-mua geeft: Liselotte van Saarloos.

Test: MAC Veluxe Pearlfusion Shadow Trio Claretluxe: light pearly pink / clean burgundy pink-red / purple 

mac-veluxe-a-trois-9MAC heeft weer prachtige paletten gemaakt in de Veluxe à Trois Collectie: Pearlfusion Shadow Claretluxe, met drie prachtige roze en paarse kleuren. Perfect voor een feestelijke look deze maand. In deze serie zijn er vier kleuren uitgekomen.

Het rood-paarse palet dat ik nu test is prachtig, maar niet voor iedereen geschikt. Ik vind het vooral mooi bij een iets licht-getinte huid.

De groen-en bruinvarianten zijn toegankelijker in deze serie. De kleurcombinaties zijn zo bij elkaar gezocht dat je een mooi drieluik kan maken op het bewegende ooglid en geheel langs de onderste wimperrand.

MAC staat bekend om de hoge pigmentering van de producten. De lichtste kleur roze bevat daarentegen meer glitter dan kleur, dus pas daar mee op, en gebruik het op het allerlaatst.

Tip: voor het weghalen van overtollig glitter op je gezicht kun je het beste plakband gebruiken.

Belofte: De Veluxe PearlFusion Shadows worden geroemd om hun intensiteit. Deze oogschaduws zijn ontzettend gepigmenteerd en intens van kleur! Hierdoor kun je er gemakkelijk een kleurrijke ooglook mee maken.

claretluxe mac velux

Resultaat: 

Ik heb een drieluik op het oog gemaakt. De lichte kleur aan de binnenkant van het bewegende ooglid, als een high light. De middelste kleur, de roze-achtige tint, in het midden en aan de buitenkant de paarse kleur. Zo kun je het oog meer diepte geven. Langs de onderkant van het oog heb roze aangebracht, en als laatste over het hele oog nog de highlight om nog meer het glitter- en het feestelijke effect weer te geven.

MAC Veluxe a Trois in Claretluxe

MAC Veluxe a Trois in Claretluxe

De kleuren laten zich goed aanbrengen en zijn ook prima te blenden. De poeders laten zich moeiteloos over de huid glijden en zijn uitstekend voor een langhoudende dag- of avondmake-up.

Pluspunten: Het deksel heeft een magnetische sluiting, die alsnog redelijk stevig sluit en absoluut niet té gemakkelijk open gaat. Minpunten: heb ik eigenlijk niet. Het is een prachtig product. Kijk goed welke van de 4 kleuren jouw het beste staat.

SHOP MAC Veluxe oogschaduw hier online.

 

Test: YSL Couture Palette Metal Clash

ysl metal clash

Een groot wauw gevoel! Dit super luxe doosje is een must-have voor in je tas. Niet alleen ziet het er waanzinnig uit, heeft het een spiegeltje en prachtige kleuren. De kleuren zijn hoog gepigmenteerd en geven een metallic feel. De vijf kleuren zijn zo divers dat iedereen er wel mee uit de voeten kan. Je hoeft natuurlijk ook niet alle kleuren in een keer te gebruiken.

Belofte: uiterst aangenaam en langhoudende oogmake-up. YSL garandeert een perfect resultaat door een nieuwe formule die twaalf uur lang aanhoudt. De kleuren zijn intens en stralend.

Resultaat:

De oogschaduw houd de hele dag mooi. De rode kleur is warm en goed te combineren met het aubergine en bruin. De highlighter is behoorlijk heftig maar super mooi aan de binnenkant van je oog. Ik ben behoorlijk onder de indruk van dit doosje! Dit luxe, grafische pallet komt in 12 verschillende kleur combinaties.

Ik heb uit dit doosje 4 kleuren gebruikt. De bruine kleur heb ik overgeslagen. Voor de binnenkant van het bewegende ooglid heb de lichte roze kleur gebruikt. Voor op het bewegende ooglid heb ik de aubergine tint gemend met de rode kleur.

Look met YSL Metal Clash

Look met YSL Metal Clash

Onder het oog heb ik eerst de rode kleur heel licht aangebracht en in ooghoek de ook iets meer aubergine tint er onder. In de arcadeboog van het oog heb ik een klein beetje goud toegevoegd.

Pluspunten: Doosje is mooi, fijn dat er een spiegeltje bij zit zodat je gedurende dag de kleuren kan opbouwen en zo nodig kan aanpassen. Minpunten: Voor dit product heb ik geen minpunten.

SHOP YSL Couture Palettes hier online.

 

overzichtsfotos

 

SUPERTIP!!!
Schrijf je in voor een make-up Masterclass workshop van deze top mua!

anita jolles en liselotte van saarloos

In het herfst/winter seizoen van 2015 hebben Anita Jolles en Liselotte van Saarloos  The Masterclass gelanceerd, voor visagisten die weer een stap verder willen komen in hun vak.

logo masterclassThe Masterclass is een vijfdaagse opleiding, bestaande uit 4 lesdagen en een professionele fotoshoot op de vijfde en laatste cursusdag. Binnen deze masterclass ligt de focus op beauty make-up voor editorial fotografie en backstage technieken en trends van de internationale fashionweken.

Voor wie bedoeld?

Deze 5 daagse masterclass is bedoeld voor professionele make-up artiesten die willen werken aan de uitbreiding van hun technische en creatieve skills en zich verder willen ontwikkelen binnen de wereld van de mode industrie.

Bezoek www.the-masterclass.nl voor meer informatie en aankomende cursusdata.

Lees ook