Highlight to the max!

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

Waren we de afgelopen maanden nog in de ban van het contouren met bruine en lichtbruine poeders, die hype is echt over. We zijn terug bij een frisse look, en die maak je met zg. strobing technieken –  het oplichten van cruciale punten in je gezicht. Voor een betoverende, gezonde gloed, die ook licht mysterieus is. Alsof je van binnenuit licht geeft.

Highlighten to the max!

Strobing is dus highlighten, maar dan niet heel subtiel, maar juist behoorlijk aangezet. Internationale make-upartists spreken erover dat je die healthy glow aanzet, maar dan wel tot het hoogste voltage;-)

Waar breng je het aan

Het is de truc om de highlights daar aan te brengen waar ook je gezicht door zonnestralen wordt aangeraakt: hoog op het jukbeen, op de neusbrug, op het hoogste puntje van je kin, in het midden van je voorhoofd, langs het cupidoboogje op je bovenlop en langs de bovenkant van de wenkbrauw en/of eronder.

Erop of eronder

Je kunt stroben over je make-up heen, maar je kunt het er ook onder aan brengen.

Vergelijk het niet met contouren, want daarbij gebruik je juist lowlights om schaduweffecten te creëeren, om meer definitie aan het gezicht te geven. Strobing focust juist op licht.

SHOP! Hier de mooiste highlighting producten met korting.

Je kunt natuurlijk contouren en highlighten tegelijk, maar dit wordt nu wel als een beetje ouderwets beschouwd. Anno 2015 geef je licht aan het gezicht en laat je de contouren voor wat het is. Prima natuurlijk, als dat staat bij je, en anders toch maar een beetje contour aanbrengen.

Lees ook