Nude, pink, paprika, purple en plum.

05:58 - 03:35
luistertijd 05:58 - leestijd 03:35

Laura test 12 nieuwe herfstkleuren lipstick

De regel is meestal: in het najaar gaan de lipstickkleuren een tikkeltje donkerder. Vergeet dat! Dit najaar breekt de beautywereld zijn eigen regel. We hebben heel veel tinten om uit te kiezen, van nude tot pruimenrood.

De merken hebben dit najaar hun inspiratie gehaald uit de flora. De vergelijking met de meest mooie bloemenkleuren worden gemaakt.

Laura testte twaalf najaars lipsticks van onder andere M.A.C, L’Oréal Paris, Clarins en Dior. Pluk jij je nieuwe favoriete herfst lipstick uit een nude, roze, rood of paars boeket? It’s your choice…

Ter vergelijking: mijn lippen met niks erop.

Nudes

Dior Addict Lipstick in 553 Smile

Houd je van een fijne subtiele teint en glans? Dan is ‘Smile’ van de vernieuwde Dior Addict Lipstick-lijn wat voor jou. Je lippen voelen heerlijk zacht en verzorgd aan dankzij de hydra-gel kern. De kalmerende oliën maken de lippen ook voller en glanzender, belooft Dior. Mooi meegenomen: het doosje is ook nog eens prachtig!

BESTE SHOPDEAL!

Shiseido Perfect Rouge Rouge parfait PK354

Een nude lipstick is over het algemeen lichter dan de kleur van je lippen. Heel prettig aan deze lipstick is dat de formule goed dekt. Ook smeert hij vloeiend over de lippen en blijft tot vier uur zitten.

BESTE SHOPDEAL!

L’Oréal Paris Julianne’s Delicate Rose

Deze nude pink is een stuk minder dekkend, maar daarom niet minder mooi. Het geeft juist een mooie geraffineerde roze teint. Niet te meisjesachtig: juist elegant en vrouwelijk. De lippenstiften Delicate Rose-lijn van L’Oréal Paris zijn gemaakt van een combinatie van microfragmenten van parelmoer en fluweelachtige pigmenten, wat een mooie matte finish geeft.

Tip voor een meer dekkend effect: maak je lippen lichter door een kleine hoeveelheid concealer er op te deppen, breng dan de lipstick aan.

BESTE SHOPDEAL!

 Pinks

L’Oréal Paris Blake’s Delicate Rose

De roze lipstick met oranje ondertoon geeft een lichte dekking en geeft een mooie matte finish. ‘Delicate‘ is deze rozenkleur inderdaad. Héél subtiel… daar moet je van houden.

BESTE SHOPDEAL!

 

L’Oréal Paris Doutzen’s Delicate Rose

Deze lipstick van Doutzen is net een tikje meer pink dan Blake’s (Lively). Zoals je ziet ‘kleurt’-ie de ronden van je mond niet scherp. Een lipliner in dezelfde kleur zou de oplossing zijn. Wel een perfecte lipstick voor een touch of pink.

BESTE SHOPDEAL!

 

M.A.C lipstick in Flowerscope

Zoals we van alle M.A.C lipsticks gewend zijn, blijft Flowerscope uit de Veluxe a trois-lijn lang zitten. Verder dekt-ie ook erg goed, zonder dat je een roze Barbie-pop effect krijgt. De semi-glanzende lipstick smeert lekker soepel uit dankzij de cremesheen formule.

BESTE SHOPDEAL!

Reds

Clarins Rouge Éclat in Red Paprika

De lipstick van Clarins smeert als een balsem uit over de lippen. De kleur is prachtig! Een aanrader voor beauty’s met blauwe kijkers: je ogen zullen eruit knallen. Wel jammer is dat de kleur vrij snel verdwijnt. Bijsmeren moet bijvoorbeeld al na het drinken uit een glas. Neem deze lipstick dus mee in je handtas als je op pad gaat.

Tip: je lippenstift blijft langer op zijn plek door je lippen eerst in te kleuren (ja, helemaal!) met lipliner. Voor meer liptips, klik hier.

BESTE SHOPDEAL!

 

M.A.C  Matte in Chili

Eén van mijn favorieten uit dit artikel. De lipstick is heel verrassend qua kleur: heel herfstachtig vanwege de roestbruin/rode kleur. Verder is het een matte lipstick, dus ook heel ‘in’ want dit is de trend die we bij heel veel merken zien dit najaar. Deze pittige lipstick past dus bij alle stijlen.

Deze lipstick is getipt als dé herfstkleur van 2015 door Elke Willemen tijdens de M.A.C najaarspresentaties. Voor een verslag van de trends, klik hier.

BESTE SHOPDEAL!

Chanel Rouge Coco Shine in 112 Téméraire

Deze lipstick uit de collectie Les Automnales brengt zo ongelofelijk zacht aan dat je het bijna niet voelt! De dekking van kersenrode tint is medium tot volledig en het voelt heel verzorgend aan dankzij de shine formule. Lees hier meer over de twee(!) nieuwe herfstcollecties van Chanel make-up

BESTE SHOPDEAL!

Purples

M.A.C lipstick in Men Love Mystery

Deze matte lavendel-kleur is lekker gedurfd en door de intens blauwe ondertoon komt niet iedereen ermee weg. De lipstick blijft wel een paar uurtjes goed zitten, maar pas op dat je vaak bijwerkt. Als de lipstick er half af is lijkt het alsof je – laten we zeggen – naar adem moet happen, vanwege de koele ondertoon. Verder een gave lipstick voor een avond uit; neem ‘m mee!

BESTE SHOPDEAL!

 

L ‘Oréal Paris in J. Lo’s Delicate Rose

De onschuld van het roze, gecombineerd met de volwassen vrouwelijkheid van bordeauxrood: dat is de diep intense lippenstift van J. Lo voor L’Oréal. Deze heeft dezelfde mooie matte shiny finish als de rest van de Delicate Rose-collectie.

BESTE SHOPDEAL!

 

Clarins Joli Rouge in Soft Plum

We hebben ‘m gevonden: de perfecte plum lipstick. Een must have kleur voor de herfst. En hij staat óók bij lichtje huidjes. Soft Plum van Clarins ziet er in het echt nog mooier uit dan op de foto. Beloofd. De lipstick blijft tot 6 uur lang zitten en bevat verzorgende elementen uit jojoba, mango en organische zeekraal. En ook heel fijn: hij ruikt ver-ruk-ke-lijk.

BESTE SHOPDEAL!

Lees ook