Over golflengtes en nanometers

12:22 - 07:25
luistertijd 12:22 - leestijd 07:25

Hoe zit het nou met die led lampjes voor je huid?

Om LED lichttherapie te begrijpen, helpt het om wat basiskennis te hebben over hoe licht werkt, over de interactie tussen licht en weefsel, en hoe LED lichttherapie bepaalde huidcondities behandelt. FreshWater Valley geeft je in dit artikel een heldere uitleg. (bron: Quasar Biotech, Florida).

De wetenschap van licht

Licht bestaat uit kleine deeltjes die photons worden genoemd. Deze photons reizen in een patroon dat een golf wordt genoemd; een complete golf noemt men een golflengte. Je hoort deze term wanneer men praat over verschillende LEDs, hun golflengtes en de toepassing ervan op de huid.

Je komt elke dag in aanraking met vele verschillende golflengtes

Hier zijn enkele voorbeelden:

We zullen nu verder gaan met de uitleg over de golflengtes tussen 400 en 1000 nanometer – het volle spectrum van zichtbaar licht en een portie van het nabije infrarode licht, zogenaamd ‘near infrared’. Het plaatje hiernaast laat zien waar deze regio zich bevindt in het volle elektromagnetische spectrum van licht.

Licht en je huid

Je begrijp nu beter hoe licht werkt en hoeveel verschillende soorten licht er zijn. Maar een begrip van licht is alleen van nut voor je schoonheid, als je begrijpt welke soorten licht goed zijn voor je huid en welke niet. Met andere woorden: we moeten leren begrijpen hoe ons weefsel op licht reageert. Twee concepten zijn hierin belangrijk:

  1. Welke golflengtes penetreren de huid?
  2. Hoe diep gaat elk van de golflengtes?

Er zijn twee elementen in je huid die licht weerhouden van penetratie. Dit zijn zuurstofrijk bloed en water. De volgende grafiek laat zien dat golflengtes tussen 600 en 1000 nanometer door zuurstof en water heen komen. De ‘muren’ van deze grafiek blokkeren licht met golflengtes kleiner dan 600 en groter dan 1000 nanometer, waardoor deze typen licht niet diep in de huid kunnen doordringen.

Hoe diep dringen deze lichtstralen door in de huid?

In het algemeen geldt de vuistregel ‘hoe langer de golflengte, hoe dieper het licht doordringt in de huid’. Licht van 600 tot 850 nanometer (vindbaar in alle Baby Quasar collageenlampen), penetreert de huid normaal gesproken tussen 1.5 en 4.0 millimeter diep. Dit is de ‘dermis’ waar collageen door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Dit is tevens de huidlaag waar een goede collageenlamp zich op richt.

Quasar Pure Rayz: de meest voordelige collageen- en elastinelamp van Baby Quasar. EUR 249,-

Lichtkracht

Lichtkracht is een andere belangrijke factor in het behandelen van weefsel. Kracht neemt toe wanneer de LED lampen een groter aantal photons creëren. Je kunt dit vergelijken met het aanpassen van de druk op een tuinslang: wanneer je de druk ophoogt, komen er meer druppels (meer water) uit de slang.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van kwalitatief betere LEDs: meer photons, meer power. Quasar Biotech gebruikt in de Baby Quasar Plus, en ook in de andere modellen van de collageenlamp, alleen de meest krachtige LEDs.

Lichttherapie toepassingen

Wereldwijd onafhankelijk onderzoek laat zien dat er krachtige therapeutische voordelen voor levend weefsel en organismen zitten aan lichttherapie met golflengtes tussen 415 en ongeveer 1000 nanometer. In totaal zijn er meer dan 1,700 publicaties en klinische studies verricht. Geen van deze studies stuitte op negatieve bijwerkingen!

Baby Quasar Plus: het klassieke model van EUR 399,-

Positieve veranderingen op celniveau

Zowel zichtbaar rood als infrarood stimuleert minstens 24 verschillende positieve veranderingen op celniveau. Lichtstraling moet worden geabsorbeerd om een biologische respons te creëeren. Alle biologische systemen hebben een uniek absorptie spectrum dat bepaalt welke golflengtes geabsorbeerd worden om een bepaald therapeutisch effect te bereiken.

De zichtbare rode stralen en de infrarode porties van het spectrum dringen in hoge mate door in de huid en produceren de unieke therapeutische effecten in levende weefsels, waar Baby Quasar wereldwijd zo beroemd en populair om is geworden.

Terwijl lichttherapie zo veel voordelen heeft voor het lichaam richten wij ons in dit artikel op twee specifieke doeleinde: het verminderen van rimpels en het verwijderen van (de oorzaken van) acne.

Baby Quasar MD Plus: de meest luxe collageenlamp gebruikt door professionals in de salon, iets groter in diameter dan de Baby Quasar Plus. EUR 795,-

Rimpels

Collageen en elastine zijn twee belangrijke bouwstenen van je huid. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam deze bouwstenen in mindere mate, met fijne lijntjes, rimpels, verslapping en volume verlies als resultaat.

De andere factoren die de gezondheid van de huid aantasten, zoals schadelijk zonlicht en (mee)roken, worden opgeteld bij een natuurlijk verouderingsproces, en we zien er op een gegeven moment al gauw ouder uit dan we ons voelen.

Quasar gebruikt vier verschillende golflengtes van licht: 610, 630, 660 en 850 nanometer om het licht gelijkmatig te verdelen in de dermis van je huid. Dit licht dat wordt geabsorbeerd, wakkert de productie van lichaamseigen collageen en elastine aan. Hierdoor worden de collageen en elastine die je eerder verloren had, weer toegevoegd. Het resultaat is een stevigere, vitalere en vollere huid.

Door die stevigheid en volheid worden lijntjes en rimpels verminderd. Dit is de enige technologie die vandaag de dag voorhanden is om je lichaam te stimuleren zelf weer eigen collageen aan te maken.

Acne en onzuiverheden

Het behandelen van acne gebeurt via een heel ander mechanisme. De zogenaamde P. Acne Vulgaris Bacteriën leven op ieders huid.

Quasar Clear Rayz: het meest voordelige lampje met als groot voordeel: zowel blauw licht als infrarood. EUR 249,-

Wanneer de bacterie een grote mate van voedsel wordt voorgeschoteld (talg in de porie), ontstaan er puistjes, pukkels en cystes. De productie van een overmatige hoeveelheid talg hangt bij vrouwen meestal samen met een hormoonverandering aan het einde van de cyclus, terwijl hij bij sommige jonge mannen in constante mate aanwezig is.

Quasar gebruikt licht op een golflengte van 415 nanometer om heel specifiek de P. Acne Vulgaris bacterie te doden. In de bovenstaande grafiek zie je dat deze golflengte doordringt in de huid, waar hij de bacteriën in de porie doodt. Het voordeel hiervan is dat je de bacterie kunt bereiken op een dieper niveau dan met een peeling of scrub, want je zou geen huid overhouden als je helemaal tot de bodem van de porie zou gaan. Aangeraden wordt om in combinatie met het blauwe licht ook infrarood licht te gebruiken, en een goede face wash en scrub.

Dode huidcellen zijn niet je vriend wanneer je last hebt van acne, en een goede face wash met salycilzuur is daarom sterk aan te raden.

Bekijk hier ook een kort filmpje van BeautyJournaal’s Monique over het gebruik van haar Baby Quasar – she loves it! Vooral om ’s ochtends haar huid even een lekkere boost voor de dag te geven!

https://instagram.com/p/96iUlOPoHU/

 

 

 

BQX2: Baby Quasar Duoset van een rode collageenlamp en een blauwe ant-acne lamp. EUR 710,-

Rood en blauw licht samen

Als onderdeel van een goede, hygienische huidverzorgingsroutine kunnen de Baby Quasar MD Blue (EUR 595,-), de Baby Blue (EUR 399,-) en ook de voordeligste Quasar Clear Rayz (EUR 249,-), het verschil maken tussen een probleemhuid en een gave huid vrij van acne. Bij aanschaf van een blauwe lamp wordt sterk aangeraden ook voor de rode te gaan. Wanneer je rood licht (doorbloeding stimuleren en talgaanmaak afremmen) afwisselt met blauw licht (bacterien doden) op verschillende dagen (nooit blauw en rood op dezelfde dag!), wordt je huid snel weer gaaf.

We hebben nu de BQX2 (EUR 710,-) in voorraad: een duoset van een Baby Quasar Plus (rood) en een Baby Blue (blauw). Dat is maar liefst EUR 90,- korting als je ze allebei tegelijk bestelt. Het instapmodel Quasar Clear Rayz is je voordeligste optie, want deze biedt voor EUR 249,- zowel rood als blauw licht. Het nadeel van de Clear Rayz is wel dat er alleen infrarood in zit, en niet de collageen en elastine stimulerende kleuren amber rood en super rood.

Dus ben je inmiddels ruim volwassen, en heb je nog last van acne, dan is de BQX2 je beste optie: dit geeft je alle bacteriedodende voordelen van de Baby Blue, en alle collageen en elastine stimulerende voordelen van de Baby Quasar Plus.

Veelgestelde vraag: zijn de Rayz modellen werkelijk net zo goed als de klassieke Baby Quasar modellen met handvat?

Alle collageenlampen (Pure Rayz, Baby Quasar Plus en MD Plus) hebben dezelfde nanometers, en ook alle blauwe acnelampen (Clear Rayz, Baby Blue en MD Blue) zijn hetzelfde. Ook de kwaliteit van de LED lampjes en de krachtigheid zijn hetzelfde, met een klein verschil tussen de klassieke modellen met handvat en de Rayz lampjes.

Bij de duurdere modellen haal je het plastic kapje eraf tijdens de behandeling, zodat het LED licht onveranderd in de huid kan doordringen. Dit zijn de modellen Baby Quasar MD Plus en Baby Quasar Plus. De Quasar Pure Rayz is pas in 2014 op de markt gebracht om ook een optie te bieden van hoge kwaliteit voor een kleiner budget. Hier zit het plastic kapje vast en het kan er niet af. Met de Pure Rayz kun je ongeveer dezelfde resultaten behalen als met de grotere apparaten, alleen door de vormgeving van de Baby Quasar Plus en MD Plus (de modellen met handvat) is de behandeling daarmee iets makkelijker, preciezer en mogelijk een ietsje krachtiger omdat je geen plastic kapje tussen huid en lamp hebt.

Diameter van de lamp

Verder is het enige verschil tussen de twee Baby Quasar apparaten met handvat de diameter van de lamp. Deze is bij de Plus ongeveer zo groot als het oppervlak van de cirkel wanneer je je duim en wijsvinger tegen elkaar houdt. De Baby Quasar MD (het professionele model) is bijna twee keer zo groot, wat betekent dat je sneller klaar bent met de behandeling. Sommigen vinden van de kleinere Baby Quasar Plus juist een voordeel dat hij wat kleiner is zodat je met meer precisie kunt behandelen rond ogen en mond.

Bekijk ook mijn video waarin ik de verschillen bespreek en zowel een Pure Rayz (EUR 249,-) als een Baby Quasar Plus (EUR 399,-) in mijn handen heb.

Vragen? Of meer weten over deze fijne bestsellers?

Email gerust naar info@freshwatervalley.com.

Hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten die Eva rechtstreeks in Amerika inkoopt – altijd het nieuwste van het nieuwste!

Lees ook