Zwicht Cindy voor Johnn Depp?

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Here’s Johnny!

De reclame voor het nieuwe herenparfum Dior Sauvage moet de meeste dames wel zijn opgevallen. Het is de advertentie met Johnny Depp en het is de eerste keer dat hij zich als gezicht van een geur laat strikken.

https://www.youtube.com/watch?v=LnoumTpLMfk

Bij Johnny Depp denk ik aan een spannende mysterieuze man met een gevoel voor humor. Zijn donkere uiterlijke past perfect bij de naam Sauvage en wekt bepaalde verwachtingen. Kom maar op met die wilde geur!

Something old, something new

Allereerst blijkt Sauvage geen flanker te zijn van Diors klassieker Eau Sauvage, een citrusgeur die de tand des tijds heel goed doorstaan heeft. Dat parfum uit 1966 is nog steeds een heerlijke geur bij een man, fris en lekker pittig. Maar deze Sauvage is gloednieuw en de volgende generatie met een eigen interpretatie van de geschiedenis van het Huis Dior.

Dior SauvageStormachtige opening

Sauvage is gecreëerd door de huisparfumeur van Dior, François Demachy en is een “radicale, rechtdoorzee mannengeur; een verfrissende waarschuwing voor een naderende storm. Primitief en nobel tegelijk,” aldus Dior. Ja, dat past ook wel bij Johnny. Maar hoe ruikt dat dan eigenlijk?

Dior Sauvage opent met bergamot, met ondertonen van peper en bitter fruit. Verder zit er ambroxan in, dat gewonnen wordt uit ambergris en dat iets aquatisch en dierlijks aan de geur geeft. Meteen bij het aanbrengen ruik ik inderdaad een kruidig  frisse en aquatische geur. Dat blijft Sauvage vrij lang, en ik moet denken aan rotskusten met stormachtige zee, een grijsblauwe geur die koel en warm tegelijk is.

Verzorgde man

In de basis zitten elemi, Szechuan peper en roze peper, geranium en vetiver, met daaronder lavendel en patchouli. De lavendel geeft een schoongewassen gevoel, zo’n klassieke aftershavenoot die ik altijd prettig vind. Het geeft een man een verzorgde uitstraling. De patchouli en vetiver versterken het mannelijke karakter en geven meteen iets aards en houtigs.

Parfumista CIndy

Parfumista Cindy is (ook) dol op herengeuren.

Getemde wildeman

Sauvage opent dus vrij kruidig en aquatisch, en wordt langzaamaan een beetje warmer en houtachtiger. De geur verandert niet heel sterk van karakter en om heel eerlijk te zijn, is het voor mij dan ook geen unieke geur. Hij valt me niet echt op tussen veel andere herenparfums. Sauvage ruikt voor een geur met zijn naam (wild, ongerept, bruut, natuurlijk)  behoorlijk geciviliseerd, maar dat is helemaal niet zo erg.  Het is namelijk wel een aangenaam en mooi parfum dat veel dames (en heren) zal bevallen. Ik zou een man zeker een complimentje geven als hij deze geur zou dragen.

Fijne tip voor de feestdagen

Dior Sauvage blijf je lekker lang ruiken. Drie spraytjes van de eau de toilette zijn lang en goed waarneembaar en dat is een pluspunt. Tel daar de geweldig luxe flacon bij op: robuust, strak met een magnetische dop die zo mooi klikt. Daarom vermoed ik dat deze geur erg populair zal zijn als cadeautje in de schoen of onder de boom.

Lees ook