Cindy test de nieuwste telg uit de J'Adore familie

03:55 - 02:21
luistertijd 03:55 - leestijd 02:21

Dior J’Adore Touche de Parfum, een nieuwe manier van parfumeren!

Met veel bombarie wordt de nieuwste telg in de J’Adore familie van Dior gelanceerd. Een vernieuwend parfum, dat moet de nieuwe J’Adore zijn. Ik was in eerste instantie wel een beetje sceptisch, eerlijk gezegd. Ik kan J’Adore als parfum zeker waarderen, maar ik loop er niet warm voor. Het is een mooie bloemengeur en ik ruik hem regelmatig bij anderen. Het is in ieder geval een groot succes en succes in de parfumerie betekent doorgaans flanker op flanker creëren. Wat een flanker is, leg ik uit in dit artikel.

 

Weer een nieuwe J’Adore

Dat geldt dus ook voor J’Adore. Zo is er naast de eau de parfum, een eau de toilette, een Voile de Parfum, een L’Or Essence de Parfum, een L’Absolu en nu dus een Touche de Parfum. Allemaal een tikje anders, allemaal J’Adore. Pffffft… Snap je het nog?

J'Adore Touche de ParfumInnovatief systeem

Maar toen maakte ik het doosje open en bleek dit zeker geen doorsnee eau de parfum. Touche de Parfum is echt iets bijzonders. Het is een droge olie in een klein flesje van 20 ml die je aanbrengt door middel van een pipetje dat zich volzuigt als je de parelvormige dop een kwartslag draait. Dat pipetje druk je voorzichtig op de huid om een druppel aan te brengen en dan verdeelt het parfum zich over je huid. Het is te vergelijken met het aanbrengen van een parfum extract. Je kunt het deppen of inkloppen.

Het beste van J’Adore in een flesje

Wat ik vervolgens ruik, is gewoonweg zalig. Touche de Parfum bestaat niet uit de standaard top-, hart- en basisgeurnoten, maar je ervaart de geur meteen compleet. Het is om te beginnen een hele zachte en warme melange van alle bloemengeuren uit elke bestaande variant van J’Adore: sambac jasmijn, damascusrozen, tuberoos, lelietjes-van-dalen en andere witte bloemen. Heel luxueus en weelderig.

Maar die bloemen zijn eigenlijk maar subtiel waarneembaar. Wat Touche de Parfum zo lekker maakt, is de warme basis: een knuffelige en romige geur van sandelhout met daarbij ambrettezaad, dat voor een fruitige likeurgeur zorgt. Daarnaast ruik ik vooral een hele warme musk. En musk, dat is mijn favoriete geurnoot. Die zorgt ervoor dat een parfum gaat leven.

Intieme ervaring

Veel parfums hebben even de tijd nodig om zich te ontwikkelen, maar dat geldt zeker niet voor Touche de Parfum. De geur is elegant maar ook sensueel, alsof je heel dicht bij iemand staat en je vangt een zweem op van haar parfum met daarbij de zachtzoete geur van warme huid. Je kunt het vergelijken met een klassiek oriëntaals parfum op het einde van de dag,  wanneer een parfum nog nauwelijks waar te nemen is, behalve als je heel dicht bij iemand staat. Het heeft iets intiems.

Parfumista CIndyJe eigen versie van J’Adore: een uitbreiding van je geurengardarobe

Touche de Parfum is een op-en-top warme en elegante amberachtige muskgeur die zo is samengesteld dat je het met de andere J’Adores kunt combineren. Eerst Touche de Parfum aanbrengen en daarover heen de gewenste versie van J’Adore. Maar persoonlijk vind ik Touche de Parfum zo fijn om te dragen dat ik het gewoonweg zonde vind haar te laten overheersen door een ander parfum.

Dior J’Adore Touche de Parfum geeft de liefhebbers van J’Adore een extra mogelijkheid om hun geurengarderobe uit te breiden, maar ik zou je aanraden deze geur minimaal een keer op zichzelf te dragen. Dat verdient ze.

 

Lees ook