De winter in met gladde zachte benen!

03:49 - 02:17
luistertijd 03:49 - leestijd 02:17

Ik zie regelmatig nieuws van Paula’s Choice voorbijkomen, maar had nog nooit een product van dit merk gebruikt. Via BeautyJournaal kreeg ik de kans Paula’s Choice Resist Skin Revealing Body Lotion met alphahydroxyzuur (AHA) te testen. Aangezien ik nog nooit eerder AHA heb gebruikt, heb ik me eerst even ingelezen over deze bodylotion van Paula’s Choice.

Hoe bevalt een fruitzuur op de lichaamshuid?

De bodylotion bevat 10% AHA en is geschikt voor mensen met eczeem en Keratosis Pilaris klachten (kleine rode bobbeltjes op je lichaam). Ook heeft deze bodylotion een anti-aging werking. Dit komt door de 10% AHA, deze pakt de door zon beschadigde huid aan (denk aan veroudering en pigmentvlekken). De bodylotion is geschikt voor alle huidtypen, maar vooral voor de droge tot zeer droge huid en/of de door de zon beschadigde huid.

Shop alle bodylotions hier online

Textuur PC Body Lotion Tessa

Verpakking en textuur

De bodylotion zit in een lilakleurige tube. Je verwacht bij deze kleur wellicht een lavendelgeur, maar dat is zeker niet het geval. De geur is licht chemisch te noemen; een beetje azijnachtig. Gelukkig trekt deze geur snel weg en ruik je er niets meer van. De bodylotion is wit van kleur en heeft een romige structuur.

Ingrediënten

De bodylotion bevat zoals gezegd 10% AHA, glycerine, dimethicone, sheabutter, vitamine E, kamille-extract, druivenpitolie, wilgenbastextract, allentoïne en groene thee.

Shop alle bodylotions hier online

 

Gebruik: het smeren kan beginnen

Je kunt deze bodylotion elke dag gebruiken. Op de tube staat duidelijk aangegeven dat je de bodylotion niet moet gebruiken, nadat je je benen hebt onthaard. Maar eigenwijs als ik ben, denk ik dat ik het ’s avonds toch kan gebruiken, nadat ik ’s ochtends mijn benen heb onthaard. Niet doen dus, want na het aanbrengen prikt het ontzettend. Nadat mijn benen weer een beetje gekalmeerd zijn, durf ik het weer aan. Na het douchen masseer ik de bodylotion in. De bodylotion smeert makkelijk uit en trekt snel in. Ik gebruik de bodylotion dagelijks, omdat ik een erg droge huid heb. Het heeft een goede hydraterende werking.

Shop alle bodylotions hier online

 

Pas op met scrubben en zonnen

Het is niet aan te raden om – in combinatie met dit product – ook nog eens te scrubben onder de douche, want dan over-exfolieer je je huid. En je moet oppassen in de zon. Omdat het product fruitzuur bevat, wordt je huid gevoeliger voor de zon en kan je sneller verbranden.

Tessa

Conclusie

Als ik de bodylotion twee weken heb gebruikt, merk ik al echt verschil. Mijn benen voelen zachter en gladder aan. Dus voortaan gebruik ik deze bodylotion in plaats van te schubben. Dat laatste geeft weliswaar gladde benen, maar wel… rood, gevoelig en droog.

Al met al een bodylotion die zijn werk goed doet en waarmee je de lente met zacht en gladde benen tegemoet kunt zien.

Shop alle bodylotions hier online

 

Lees ook