Ons testteam deelt zomerse beauty geheimen en favoriete sunkissed producten

07:35 - 04:33
luistertijd 07:35 - leestijd 04:33

We hebben de eerste tropische dag inmiddels achter de rug. Hoogste tijd dus voor ‘sunkissed’ tips van ons testteam. Wat zijn hun favoriete producten? Hoe maken zij een sunkissed look? Je leest het in dit artikel.

Cindy

Voor een frisse en zomerse uitstraling ga ik voor drie essentials: Max Factor Clump Defy Extentions False Lash Effect (shop hier) mascara die me veel wimpers geeft, maar toch natuurlijk overkomt.

Guerlain Terracotta Light Sheer Bronzer (shop hier) in Blondes voor de perfecte warme glow, niet te bruin en niet te oranje. Ik gebruik deze als blush, een beetje op de slapen en op mijn neus.

Bourjois Color Boost Lip Crayon (shop hier) in Peach on the Beach geeft mijn lippen een fris kleurtje dat altijd kan. Ook makkelijk voor in de tas. In een paar minuten ben ik klaar voor de dag.

 

Gerti

Als ik aan de zomer denk, denk ik aan kleur. Op de lippen maken de rode en bessenkleurige lippenstiften plaats voor roze en oranje. Lekker opvallend! Het mag knallen deze zomer, of eigenlijk… elke zomer.

Mijn favoriete roze lippenstiften dit jaar zijn zonder enige twijfel YSL Rouge Pur (shop hier) 208 en 202, MAC All Fired Up (shop hier) en Pleasure Bomb. Mijn favoriete oranje lippenstiften zijn YSL 50 en Estee Lauder Impassioned (shop hier).

Op mijn gezicht geen foundation, alleen een beetje crème blush voor een mooie glow. Chanel Révélation (shop hier) is een prachtige kleur en heeft een mooi substantie, een crème met een licht poederige finish.

Mijn andere favoriet is MAC Cream Color Base (shop hier) in Rich Coral. En niet te vergeten Armani Fluid Sheer (shop hier). Deze kun je alleen gebruiken, of gecombineerd met een van de crème blushes.

Ook kun je hem met je foundation mengen voor de sunkissed glow. Ik heb de kleur 5, koraalroze, die geeft een mooie warme uitstraling.

Ook op de ogen mag meer kleur, bijvoorbeeld Ellis Faas Creamy Eyes E117, een mooi pastel, gecombineerd met MAC Copperplate in de arcadeboog voor diepte. Ik maak het af met een mooie eyeliner, al dan niet met een wing.

Ter inspiratie kun je nog een keer het filmpje bekijken dat ik samen met Jolanda gemaakt heb.

 

Tessa

Een sunkissed look staat voor mij gelijk aan naturel, een tikje stoer en wat glitter. De producten die ik gebruik om deze look te creëren, zijn lipgloss van Pupa (shop hier) in een zachtroze kleur (nr. 202), Miracle Beachwaves van Aussi ( shop hier) en het Shimmy Shimmy blokje van Lush. Miracle Beachwaves van Aussi maakt mijn haar lekker stoer en het product ruikt verrukkelijk. Echt zomers!

Het Shimmy Shimmy blokje ruikt naar vanille en lavendel en deze breng ik aan op mijn decolleté die de hele winter verborgen heeft gezeten onder een dikke trui. Deze mag nu weer gezien worden en met een beetje glitter van het Shimmy Shimmy blokje valt het extra op.

Het Shimmy Shimmy blokje van Lush ruikt niet alleen heerlijk, het geeft ook mooie gouden glitters af voor die felbegeerde sunkissed look.

Deze producten maken mijn zomer… dus laat de zon maar schijnen zodat ik vaak met mijn sunkissed look kan verschijnen.

Yvonne 

Bij ‘sunkissed’ denk ik al gauw aan een avond make-up. Na een dagje zonnen. Dit houdt voor mij in dat ik een glanzende gouden look maak. Alsof de zon letterlijk je gezicht gekust heeft.

Vaak heb ik dan rode wangen, ik gebruik dan mijn Lancome Teint Miracle nr. 04. Dit is de normale foundation die ik altijd gebruik.

Alleen dit keer ga ik er overheen met een Bronzer van Guerlain nr. 0 voor de sunkissed look. Ik gebruik een brush hiervoor en breng hem zeer licht aan. Een mooie lichtglanzende blush doet het goed hier bij.

 

De ogen maak ik op met een glanzende lichtgouden oogschaduw, bijvoorbeeld Kiko Milano nr. 255. Ik maak altijd een iets smokey eye met donkere accenten hierbij, maar de hoofdkleur is goud.

De lippen horen hierbij ook in een glanzende teint, zoals Red Carpet Queen nr. 09 Room Service.

Als accentje doe ik hier op de onderlip in het midden een beetje lichtgouden oogschaduw van Kiko, dezelfde die ik heb gebruikt voor de ogen. Deze breng ik aan met een lippenseel. Ik klop hem op de lippen, dus smeer hem niet uit. Al met al een sunkissed look, zoals je op de foto hiernaast kunt zien.

 

Tamara

Mijn favoriete sunkissed look creëer ik met de Sun Protector Foundation en de Loose Eyeshadow Moonshimmer Goldbrown van LOOkX. Eerst breng ik met een grote powder brush de foundation over het hele gelaat, hals en decolleté aan.

Het matteert perfect de huid en tegelijkertijd geeft het een subtiele gouden glans en een medium sunprotection. Met de Loose Eyeshadow Powder creëer ik een extra subtiele glans op de lippen, jukbeenderen en net onder de wenkbrauw. Wil je een sunkissed party look? Breng dan nog een royale laag mascara aan, bijvoorbeeld 3D Waterproof Mascara van Make up Studio.

Verdeel tot slot de Loose Eye Shadow Powder met een grote powder brush ook over je decolleté en schouders!

Monique

Bij een sunkissed look draait alles om een gezonde, sexy glow op je gezicht. Voor mij komt die spannende glans deze zomer voor mijn ogen uit YSL Couture Palette nr. 12 met gebronsde tinten en als fraaie highlight een

goudroze shimmer. Voor mijn wangen is de Blush Stick van Estee Lauder favoriet, een crèmeblusher in de kleur goudroze nr. A84 uit de Bronze Goddess collectie, en voor op de lippen een hele natuurlijke zachte tint in bruinroze – bijna mijn huidtint, van Jane Iredale, Lip Drink in de kleur Buff. Zonder glans, om overdaad te voorkomen.

Tip: breng onder je glowing blush eerst wat getinte poederblush aan om de frisse gloed te versterken. Maak je teint rondom af met wat matte bronze poeder.

Corine

Mijn favoriete product voor een sunkissed look is zonder enige twijfel de Splendours Shimmer Oil Body van Clarins (shop hier). Deze lichtgewicht, niet-vette olie is verrijkt met hazelnootolie, die de huid voedt, verzacht en hydrateert. Perfect voor na een dagje in de zon, want zonnestralen kunnen je huid behoorlijk uitdrogen. De minuscule gouden glitters in deze olie benadrukken je gebruinde teint, zonder meteen too much of too glittery te zijn. Het is eerder een subtiele glow.

De Shimmer Oil is zowel geschikt voor je lichaam als voor je gezicht. Daarmee is het ook een echte multi-tasker en bespaar je ruimte in je (strand-)tas. Tot slot kan je met dit product je parfum ook achterwege laten, want de olie ruikt heerlijk zomers, met geurnoten van mandarijn, grapefruit, ylang ylang en tonkaboon. Ik kocht deze olie in Amerika en heb hem in Nederland nog niet aangetroffen. De Body Shop heeft een vergelijkbare olie in de Honey Bronze lijn (shop hier).

Lees ook