Intense kleuren en heerlijke texturen!

10:35 - 06:21
luistertijd 10:35 - leestijd 06:21

Pupa Milano is in 1974 (!!!) opgericht door Angelo Gatti. Met de vraag hoe je kleur, make-up, mode en magie samenbrengt, is het merk van start gegaan. Al snel werd het bedrijf marktleider in de Italiaanse cosmeticabranche en vandaag test ik voor het eerst de producten van dit merk uit! Pupa streeft ernaar om te anticiperen op trends en wil met deze Material Luxury limited edition een eerbetoon bieden aan de eigentijdse vrouw. In dit artikel test ik een vijftal producten, van lipsticks en blush tot oogschaduw en metallic nagellak.

Pupa Milano Marbled Blush

Als eerste breng ik de Marbled Blush in de kleur 001 Marbleized Pink aan. Dit is een baked blush met een zijdezachte textuur, een mooie roze kleur en een natuurlijke glans. Volgens het merk zou deze blush de natuurlijke kleur van de wangen benadrukken en zorgen voor een frisse, gezonde uitstraling.

Ik heb de blush met een fluffy kwast aangebracht, over mijn basis make-up heen. Er kwam al direct super veel pigment vanaf, wat ik totaal niet zag aankomen! Dus wees voorzichtig met doseren. Over de kleur ben ik erg enthousiast. Het is een mooie neutraal roze kleur die geschikt is voor iedere look.

Perfecte blending

De blush blendt perfect samen met de huid en je kunt hem eventueel opbouwen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Al geeft hij wat mij betreft al ruim voldoende pigment af bij het eerste laagje. De glans is daarentegen minder aanwezig; hij lijkt meer matte op de huid maar daar houd ik wel van. Deze blush gaat absoluut mijn dagelijkse make-up doosje in!

SHOP HIER ONLINE

 

Pupa Milano 3D Metal Eyeshadow

Na de blush is het tijd om een look te maken met de 3D Metal Eyeshadow in de kleur 001 Rosy Silver. Dit is een compacte poeder met het uiterlijk van een cream. De zilveren kleur is ideaal voor het accentueren van de ogen met een sprankelende touch.

Gebogen applicator?

Bij de oogschaduw krijg je ook nog een kleine sponsapplicator, alleen ik vraag me wel af waarom deze gebogen is? Misschien om beter in het doosje te passen? De gebogen vorm lijkt me totaal niet handig aanbrengen, maar we zullen het zien!

SHOP HIER ONLINE

 

Ik heb eerst wat bruine oogschaduw aangebracht in mijn arcadeboog, zodat het contrast tussen de kleuren wat beter te zien is. Omdat ik niet zo’n fan ben van een sponsapplicator heb ik de zilveren oogschaduw aangebracht met een plat oogschaduwkwastje. Helaas merkte ik dat het pigment niet zo extreem was als gehoopt.

Er is toch nagedacht over die halfronde applicator;-)

Ik heb vervolgens toch maar gebruik gemaakt van de sponsapplicator en was aangenaam verrast; de oogschaduw komt veel beter tot zijn recht op deze manier! De vorm van de applicator is wel onhandig… doordat deze gebogen is, verliep het aanbrengen van de oogschaduw nogal moeizaam. Voor de rest vind ik de zilveren kleur erg mooi, ook de metallic shiny finish is prachtig! Een prima oogschaduw dus.

SHOP PUPA HIER ONLINE

 

Pupa Milano Duo Lips Twist Up

Dan zijn we aangekomen bij mijn favoriete productcategorie: lipstick. Dit is de Duo Lips Twist Up in de kleur 002 Pink Flamingo. Dit product is een lippotlood en lipstick in één, super handig! Volgens Pupa zijn de lippen binnen een beweging omhuld met een intense kleur en blijft de lipliner ook nog eens de hele dag zitten zonder af te geven. Dat klinkt veelbelovend!

Ik heb de lippen eerst omlijnd met het lippotlood. Het potlood heeft een fijne creamy textuur en geeft direct veel pigment af. De kleur vind ik ook mooi, echt een kleur die ik dagelijks zou dragen! Tijd om de lipstick er overheen aan te brengen.

SHOP HIER ONLINE

 

De lipliner lijkt behoorlijk matte te zijn, maar met de lipstick er overheen aangebracht is het geheel meer semi-matte en neigt hij zelfs naar een glanzende finish. Ook de lipstick brengt heerlijk zacht aan en de kleur matcht perfect met het lippotlood.

Helaas is de houdbaarheid van deze lipstick iets minder lang. Na 2 loempia’s als lunch en sushi als diner was de lipstick volledig vervaagd. De lipliner bleef daarentegen wel zitten! Je zag nog een prachtig roze randje om mijn lippen, terwijl het overige product er al volledig af was. Super charmant 😉

Ik vind het over het algemeen een fijn product, de zachte textuur voelt heerlijk aan op de lippen en deze roze kleur is echt mijn ding. Agh ja, dan werken we hem toch gewoon iets vaker bij?!

Pupa Milano Metal Lip Fluid

De Material Luxury collectie bevat nog een lipproduct, namelijk de Metal Lip Fluid in de kleur 001 Ethereal Rose. Dit is een liquid lipgloss met een metallic finish en een roze kleur. De lippen worden volgens het merk gecoat met een zachte, niet-plakkerige laag die zeer comfortabel aanvoelt op de lippen. Voor mij zijn plakkerige lipglossjes echt een no go, dus ik hoop dat deze Metal Lip Fluid zijn beloftes waarmaakt!

Wow, wat een mooie metallic glans! De lipgloss geeft als het ware een reflectie op het licht waar je instaat en dat levert een super shiny effect op. Het verbaast me dat de lipgloss inderdaad niet plakt, dat is een groot pluspunt! Wel geeft hij enorm af en moet je hem na iedere kus, drankje of maaltijd bijwerken, maar goed dat was natuurlijk te verwachten.

Wat een dekking!

Zoals je kunt zien op de foto is deze gloss ook nog eens enorm dekkend. Normaal heeft lipgloss een meer sheer tot medium dekking, maar bij dit product is dat niet zo. Het lijkt zelfs of er nog een ander lipproduct onder zit, maar nope!

SHOP HIER ONLINE

 

Ik moet wel zeggen dat ik niet enorm fan ben van de felle roze kleur. Dit is leuk voor een feestje, maar ik zou hem persoonlijk niet op dagelijkse basis dragen. Mocht dit product en deze formule nog in nude kleurtjes uitkomen, dan zou ik daar zeker wel nieuwsgierig naar zijn.

Pupa Milano Liquid Metal nagellak

De Material Luxury collectie bevat tot slot nog een Liquid Metal nagellakje. Ik test de kleur Rosy Silver, dit is een zilveren nagellak met metallic finish. Past goed bij de oogschaduw uit deze collectie! De formule van de nagellak is verrijkt met metallic microparels en laat de nagels, volgens het merk, stralen met een puur metallic resultaat.

SHOP HIER ONLINE

 

De nagellak droogt echt super snel op, na 2 tot 3 minuten waren mijn nagels al helemaal droog! Wel had ik ruim 2 laagjes per nagel nodig om een volledige dekking te krijgen. De zilveren kleur vind ik mooi, maar de finish valt me tegen. Hij is namelijk niet zo intens metallic als ik had verwacht. Daarnaast vind ik 5 ml voor een lakje best weinig als je kijkt naar het feit dat je 2 tot 3 laagjes per nagel nodig hebt. Verder een prima nagellak.

Dian’s eindoordeel

Wat heerlijk om kennis te mogen maken met de producten van Pupa Milano! Ik kan wel concluderen dat ik dit een heel fijn merk vind. De producten zijn stuk voor stuk intens gepigmenteerd en hebben allemaal fijne texturen. Ik ben vooral fan van het duo lipproduct en de blush; de nagellak is mijn minst favoriete product uit deze collectie. Mocht je nog niet bekend zijn met de producten van Pupa Milano dan raad ik je zeker aan om iets te proberen van dit merk!

Lees hieronder meer make-up reviews van onze Dian!

Lees ook