Cindy waant zich op Sicilië in hartje zomer en is verrukt!

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

Terwijl ik met mijn neus boven mijn pols hang, waar ik zojuist Bottega Veneta Knot heb aangebracht, kijk ik naar buiten en zie de zon schijnen. En warempel, ik ruik hem ook!

Eau de oranjebloesem

Knot is het nieuwe parfum van lederhuis Bottega Veneta. Hoewel hun eerste geur een poederige leergeur was – passend bij het huis – is Knot een bloemig eau de parfum dat je zou kunnen scharen onder de soliflores.  De geur draait helemaal om oranjebloesem, oftewel neroli. Oranjebloesem is van oudsher een van de bestanddelen van eau de cologne. Mijn oma had vroeger altijd van die “odeklonjedoekskes” bij zich in haar tas, ter verfrissing. Die geur is een van mijn eerste geurherinneringen en ik associeer parfums met oranjebloesem daarom al snel met dat lekkere opfrissertje.

Sfeerbeeld Knot

Italiaanse zon

Knot is echter van een hele andere orde. Ondanks de witte fruitige citrusgeur zou ik Knot niet kunnen verwarren met een eau de cologne. Daarvoor is ze teveel een ‘echt’ parfum. Knot heeft zeker dat verfrissende en sprankelende, maar is ook verleidelijk.

De witte bloemen in dit parfum worden fruitig en sprankelend gemaakt door heel veel limoen en mandarijn in de top. Zeker in het begin ruik ik ook nog een bittertje, alsof Knot meteen ook maar de citrusschillen heeft gebotteld. Ik waan me op Sicilië in hartje zomer, midden tussen de sinaasappelbomen. Echt heel erg lekker!

Zwoel en schoon

Maar behalve fruitbomen heeft Knot nog meer in petto. Zodra het hele fruitige er een beetje af is, komt het hart van de geur op en ruik ik naast de oranjebloesem ook lavendel die de geur iets aromatisch geeft. Tegelijk krijgt de geur wat zepigs door de aanwezigheid van roos en pioenroos. Tel daar frisse musk bij op en je heb het recept voor een ultiem frisgewassen gevoel.

Toch is Knot niet extreem zepig te noemen. In de basis komt er namelijk nog wat tonkaboon bij. De warmte en zoetheid van de tonkaboon ronden het geheel mooi af en versterken het dierlijke dat oranjebloesem van nature heeft. De geur wordt zo wat zwoeler en dat is juist wat Knot nog nodig had. Want welke vrouw wil er nu naar wasverzachter ruiken?

Beeldschone alleskunner

In Knot komen alle fijne eigenschappen van oranjebloesem bij elkaar: de sprankelende top en daaronder een zwoele witte bloemengeur, die als een zweem om me heen hangt. Twee spraytjes is voldoende voor een hele dag en ook voor warmere dagen is Knot niet te overheersend.

Profielfoto CindyKnot is vanwege die frisse warmte voor veel gelegenheden geschikt. Ga je een dagje weg, dan spray je Knot op en je hoeft je de hele dag geen zorgen meer te maken over je parfum. Wil je een geur voor je eerste date… en dus niet persé een statement maken met je geur, maar wel met je verschijning? Doe Knot op!

Met Knot heb je een alleskunner in je collectie en de beeldschone fles is ook een aanwinst voor de toilettafel. Ik zeg win-win… of spreken we in dit geval misschien beter van Knot-Knot?

Lees ook