Groene thee aan de rand van een azuurblauw meer…

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

De Aqua Allegorialijn van Guerlain is befaamd om zijn frisse en transparante ‘eaux’: Herba Fresca, Mandarine Basilic en Pamplelune zijn al jarenlang favoriet bij liefhebbers van natuurlijke en plantaardig frisse parfums. De geurlijn is dit jaar in een nieuwe verpakking gestoken, weer net een tikkeltje strakker en luxueuzer, en Guerlain voegt daar zoals elk jaar een gelimiteerde uitgave aan toe.

“Deze lente nipt u van een groene thee aan de rand van een meer met azuurblauwe weerspiegelingen.” Dat is Guerlain Aqua Allegoria Teazzurra.

Guerlain Allegoria

Aquatische groene thee

Met geurnoten als groene thee, bergamot, pompelmoes, yuzu, jasmijn en viooltje is dit een sprankelende hesperiden- en bloemengeur. Wat ik ruik, is vooral groene thee met in de opening veel citrus en jasmijn. Hierdoor doet Teazzurra me in eerste instantie denken aan een oudere Aqua Allegoria, namelijk Jasminora. Ik ruik een hele frisse en groene jasmijn. Jasmijn kan soms bedwelmend zoet en bijna viezig ruiken, maar dit is luchtig, een vrolijke jasmijn. Die geeft een hele zonnige twist aan de groene theegeur die anders wat saai zou overkomen.

Na een poosje wordt de jasmijn verwisselt voor een aquatische geur. Dat waterige zorgt ervoor dat de zachtbloemige kant van de geur nooit de overhand krijgt en zo blijft deze eau de toilette unisex, zoals hij ook bedoeld is. Het beeld van het azuurblauwe meertje is hierdoor subtiel verwerkt in de geur, maar Teazzurra wordt nooit zo’n echte watergeur zoals Davidoff Cool Water dat is.

Een echt parfum

Teazzurra draait om groene thee maar gelukkig zorgde de parfumeur ervoor dat dit geen interieurspray zou worden. De geur komt tot leven door de toevoeging van een kruidige kamille voor een vleugje zomerwind, de noodzakelijke frisse musk die ervoor zorgt dat de geur heel fijn samensmelt met je huid en zelfs Guerlains beroemde vanille is hier aanwezig. Deze zorgt voor wat warmte in het parfum.

Profielfoto CindyZoetfrisse aanwinst

Teazzurra is voor een theegeur aan de zoete kant, veel zoeter ook dan de meeste Aqua Allegorias. Toch past de geur heel mooi in de geurlijn, omdat hij van begin tot einde natuurlijk en fris transparant blijft ruiken.

Dit is voor mij echt een aanwinst in de lijn. De vanille doet het hem. Hierdoor is deze eau de toilette net wat anders dan andere geuren die ik in de warmere maanden van het jaar opzoek. Teazzurra is crispy en verfrissend maar heeft uiteindelijk ook warmte waardoor de geur niet gaat vervelen.

Teazzurra is als een mooie zomerdag. Hij begint in de tuin met een kopje groene thee en eindigt met je voetjes in het water en een tinkelend glas ijsthee in je hand.

Lees ook