Voor hem én voor haar...

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Wat is het?

Unisex-geuren kunnen gedragen worden door zowel mannen als vrouwen. Unisex-geuren zijn zeer populair geworden in de laatste dertig jaar en dat kreeg in de jaren ’90 nog een grote boost. Zeker met CK One van Calvin Klein. De eerste unisex-geur van Calvin Klein, CK One, werd gepresenteerd als “A Fragrance for a man or a woman.”

Klein is de eerste modeontwerper die van een unisex-geur een groot commercieel succes wist te maken. Juist omdat het zo overduidelijk werd gezegd en verbeeld. Andere ontwerpers hadden ook al unisex-geuren maar waren lang niet zo populair. Twee voorbeelden hiervan zijn Ralph Lauren met Polo Sports en Paco Rabanne met Eau de Sport. Bij deze geuren werd het in het midden gelaten voor wie de geur bedoeld is.

Hoe ruikt het?

Je kan natuurlijk alle geuren dragen die je wilt, maar de meeste unisex-geuren zitten in de frisse geurfamilie (vaak citrus of aquatisch) met een enkele floral of woody .

Specifiek voor hem of voor haar

Er zijn eigenlijk geen specifieke ingrediënten die meer voor mannen of voor vrouwen zijn. Dat onderstreept deze quote van Francis Kurkdjian in de Sunday Times:
“When men and women started having bespoke fragrances created at the end of the 17th century, there was no distinction between which notes were used for the different sexes.”
En dat zijn we nog steeds volledig met hem eens: uiteindelijk draait het erom of je je prettig voelt bij de geur die je draagt en niet of er het labeltje ‘voor mannen’, ‘voor vrouwen of ‘unisex’ aan hangt. Ons standpunt is juist dat haast elk parfum door zowel mannen als vrouwen gedragen kan worden.

Als je een specifieke unisex-geur wil dragen, kun je bijvoorbeeld eens kijken naar:

Lees ook