Gaat Gerti vanaf nu foundation-less door het leven?

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

Gerti test Avène Ystheal creme, eye + lipcare

Een foundation-less face is een hele opgave (ja, sommige vrouwen streven dat na) want met het ouder worden, wordt de huid minder egaal en nemen pigmentvlekjes toe. Ik vind mezelf absoluut mooier met foundation. En toch, terugkijken op afgelopen twee maanden heb ik mijn foundation nauwelijks aangeraakt. Welk wonderproduct heb ik getest?

Avène Ysthéal

Al drie maanden gebruik ik trouw elke avond de vernieuwde Avène Ysthéal Crème en de Eye and lip care. Bijna 10 jaar geleden ging ik me serieus in skincare verdiepen en kwam ik terecht op de Amerikaanse site Make Up Alley, ook wel ‘MUA’ voor intimi. Hier leerde ik over Paula’s Choice, exfoliëren, vitamine C , retinol en niet te vergeten SPF.

Zo kwam ik in aanraking met Avène dat vooral bekend stond om Ystheal. Ysthéal bevat retinaldehyde dat in het hele spectrum van vitamine A het dichtste tegen vitamine A zuur aan zit. Je hebt daardoor aan een lage dosering genoeg.

Daarbij is het minder irriterend dan vitamine A zuur en retinol en ook nog eens vrij verkrijgbaar. Ik heb zeker 2 tot 3 jaar jaar consequent Ysthéal gebruikt. Daarna nam de behoefte aan luxe de overhand en ging ik over op andere merken.

Gerti test Avène Ystheal creme, eye + lipcareVernieuwde Ysthéal

Maar nu is Ysthéal terug in mijn leven. In een verbeterde versie. Het grappige is dat de oorspronkelijke Ystheal, Ystheal+ heette en de vernieuwde gewoon Ystheal.

Het belangrijkste verschil is dat er G.G.O. (Glycylglycine oleamide®) aan de formule is toegevoegd. GGO claimt een extra boost aan retinaldehyde te geven waardoor de opslag van de vitamine A reserves drie keer beter wordt behouden.

Kortom de nieuwe formule zou drie keer effectiever zijn dan de oude. Als ik wat rondstruin op internet kom ik tegen dat G.G.O. glycatie en afbraak van elastine tegengaat.

Ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten van zowel de crème als oogcrème zijn:

Als ik de ingrediënten van de oude en de nieuwe formule vergelijk, kom ik Oleoyl dipeptide-15 en oleoyl tetrapeptide-31 tegen. Ik vermoed dat dit de ingrediënten van G.G.O. zijn.

De nieuwe formules bevatten geen parabenen en geen phenoxyethanol. De crèmes zitten in een airless pompsysteem waardoor er geen zuurstof bijkomt.  Op deze manier claimt Avene dat er geen conservering nodig is. Ook zitten er geen parfum en siliconen in.

Het gebruik

’s Avonds na een milde reiniging spray ik Avène water over mijn gezicht. Dat masseer ik een beetje in zodat mijn gezicht niet meer nat voelt maar nog net niet droog. Vervolgens breng ik de crème aan. Rond mijn ogen en mond breng ik de eye en lip care aan. Hier overheen smeer ik de crème.

De flacon doseert heel zuinig. Drie pompjes zijn ruim voldoende voor gezicht, hals en decolleté. De crème smeert lekker uit en heeft geen specifieke geur.

’s Ochtends volg ik mijn normale routine: ik spray wel weer het Avène water, vervolgens breng ik vitamine C aan (Paula’s Choice) en dat laat ik even intrekken. Daarna een dagcrème met SPF (Clinique of Paula’s Choice).

Gerti testte verschillende wenkbrauwproductenGerti concludeert:

Ik kan niet anders zeggen dan WOW. Mijn huid ziet er egaal uit, de structuur is fijn en glad. En dat in een periode van chronisch slaaptekort en veel stress. Ik krijg complimenten dat ik er goed uitzie terwijl ik me eigenlijk belabberd voel.

Foundation is niet meer nodig! Ja, natuurlijk zijn niet alle vlekjes weg, maar mijn hele huid oogt egaler, rustiger, mooi, stralend.

De eye en lipcare is wat dunner dan de crème, wat prettig is voor onder het oog. Maar de werkzame stoffen zijn identiek, ook in concentratie. Daarom zie ik in dit geval niet de noodzaak van een aparte oogcrème. Die is voor de liefhebbers!

Avène heeft geen fashion uitstraling. Het is geen La Prairie of Dior. De verpakking is simpel, een witte pompflacon met roze letters en een goudkleurig logo dat de bron van Avène verbeeldt. Maar wat doet de uitstraling ertoe. Het werkt! Ik ben verkocht.

Lees ook