shop L’Oreal Paris Infaillible 3-second setting mist De betaalbare en echt werkzame mist waarmee je foundation niet meer afgeeft! Bekijken Een aantal jaren geleden ontdekte ik Avène al in de parfumerie/drogisterij van een hypermarche in Frankrijk. Ik werd aangetrokken door het anderhalve meter brede schap met frisse, cosmetische verpakkingen. De  reinigende facewash was heerlijk in […]

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

Een aantal jaren geleden ontdekte ik Avène al in de parfumerie/drogisterij van een hypermarche in Frankrijk. Ik werd aangetrokken door het anderhalve meter brede schap met frisse, cosmetische verpakkingen. De  reinigende facewash was heerlijk in gebruik, maar helaas was Avène, tot voor kort, niet te koop in Nederland. In juni van dit jaar ontdekte ik op BeautyJournaal dat het merk inmiddels ook te koop is in Nederland en ja hoor, ook in mijn apotheek ( Mediq). Kijk op het artikel: “Avene biedt niet alleen een mooie huid maar ook een prachtig oranje badlaken!” En ook bij het artikel over ‘Shoppen in de apotheek’.

Dolblij was ik, na de positieve ervaringen uit het verleden, om de Ysthéal + van Avéne in het testpakket te vinden. Deze crème voorkomt en corrigeert de eerste tekenen van veroudering en zorgt er voor dat de huid zijn gloed en jeugdigheid weer terugkrijgt. De belangrijkste werkzame stoffen zijn: Retinaldehyde (0.05%) dat de celvernieuwing stimuleert en Pre-Tocopheryl (0.05 %  anti-oxidant) vormt een beschermend schild tegen vrije radicalen. Verder bestaat de crème voor  34,5% uit voedende bestanddelen en heeft het bronwater (5 %) een kalmerende werking. De crème is speciaal voor de droge huid  en is hypo-allergeen, pH-neutraal en non-comedogeen, wat er voor zorgt dat de huid niet irriteert. Ideaal voor mijn droge, snel geïrriteerde huid.

Avène is zeer transparant over haar producten op de website . Er wordt uitgebreid ingegaan op de ingrediënten, claims en de klinische testresultaten ( met plaatjes). Deze open en heldere communicatie geeft mij een zeer prettig gevoel. De crème zit in een langwerpige pompflacon, waardoor het makkelijk en hygiënisch  te gebruiken is. De witte flacon met zalmroze en grijze letters ziet er cosmetisch en toegankelijk uit. Er staat een “kinderlijke kras” op alsof iemand zijn pen heeft uitgeprobeerd op de verpakking. Nu ik me meer verdiept heb in het merk, bedenk ik me dat het de bron moet voorstellen. Het Avène bronwater is het belangrijkste ingrediënt van de producten en staat bekend om haar verzachtende en non irriterende werking.

Het gebruik:
Op de site staat dat de crème geen geur heeft. Echter ik vind er wel een ‘klinische plastic-achtige geur aan zitten. Niet prettig. Het product zelf is romig geel en fijn van textuur en  verdeelt zeer prettig over de huid. De crème trekt zeer snel in, zodat ik niet lang hoef te wachten met het opmaken ’s ochtends. Fijn.

‘Mijn huid is mooier geworden en oogt rustiger.’

Sabine concludeert:

Ik ben bijna 32 en heb al behoorlijk wat expressierimpels rond mijn ogen en op mijn voorhoofd. Ik krijg snel een doffe teint en “teken” in de oogstreek. Ik heb het product ruim twee maanden tweemaal daags opgebracht op een schoon gezicht. Mijn huid was minder snel geïrriteerd en voelde ook minder trekkerig aan. De rimpels werden minder zichtbaar en mijn teint verbeterde. Kortom, ondanks de geur, vind ik het product zeer prettig in gebruik.

Mijn huid is mooier geworden en rustiger. De positieve ervaringen uit het verleden hebben een vervolg gekregen. Ik ga dan ook zeker bij de apotheek verder snuffelen wat er nog meer in het assortiment te vinden is.

 

Lees ook