De nieuwe manier van reinigen, zonder cleansers

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Konjacwattes? Waarschijnlijk heb je er nooit eerder van gehoord, maar daar komt dit jaar zeker verandering in. Deze speciale natuurlijke cleansing tool is de rage in Azië en Amerika en verovert nu ook Europa. Beautyjournalist Emma Wagenaar bericht….

Gemaakt uit plantvezels
Nee, het is geen apparaat dat roteert, oscilleert of vibreert, maar het belooft wel net zo goed een frisse, schonere en stralende huid. De konjac spons is van 100% natuurlijk materiaal en gemaakt van de wortel van de Konnyaku plant (Amorphophallus Konjac), een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië.

De spons wordt, vanwege zijn ultrazachte textuur, in Japan al meer dan honderd jaar als badspons gebruikt voor pasgeboren baby’s. In de loop der jaren zijn daar allerhande schoonheidsbehandelingen bij gekomen. “De hydraterende, alkalische plantvezel wordt ingezet in de strijd tegen onzuiverheden en talg zonder de natuurlijke en delicate zuurgraad van de huid aan de tasten.”

Maar hoe werkt dat dan precies?

De gezonde huid heeft een pH van 4,5-6,5 (licht zuur dus). Dit heet de Acid Mantle, de natuurlijk beschermlaag van de huid. Hoe zuurder de huid, hoe meer bacteriën. Talg bevat vetzuren en zweet bevat melkzuur. Dus hoe vetter en vuiler de huid, hoe zuurder de huid.
Omdat Konjac net als water licht alkalisch (basisch) is en vuil en talg mild onttrekt, verminder je als het ware het te veel aan vet/vuil (zuur) tot een ‚gezonder’ niveau, zonder de natuurlijke beschermlaag van de huid aan te tasten. Dit in tegenstelling tot cleansers die vaak vrij agressief zijn en de natuurlijke pH waarde en beschermlaag van de huid flink beïnvloeden.

Absorberend en mild
De spons is heel zacht, fijn qua textuur en kan veel water absorberen. Hierdoor werkt hij goed, maar mild voor het verwijderen van vuil en make-up, zowel voor gezicht als lichaam. Het voordeel van het gebruiken van een spons tijdens het reinigingsritueel is dat je de huid tegelijkertijd masseert en exfolieert, waardoor je de doorbloeding en celvernieuwing stimuleert.

Multitasker
Maar, dat is niet de reden van de hype. De konjac spons is de multitasker pur sang. Hierbij even alle voordelen op een rij:

SHOP Konjac sponsen hier online.

Hoe te gebruiken? Kijk dit filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=h6HXOHyk3Ew

 

BeautyJournaal’s tester Gerti heeft hem ook al eens gereviewed, maar wist zich er eigenlijk geen raad mee. Lees maar.

Lees ook