Rona slaat aan het smeren voor een mooie bronzen tintje!

08:01 - 04:48
luistertijd 08:01 - leestijd 04:48

Rona test SwissCare+ Suncare Bronzing Beauty zonnelijnTwee dingen zullen inmiddels geen verrassing meer zijn voor onze lezers. Ten eerste zit ik graag in de zon en ten tweede is dat ik erg gecharmeerd ben van de producten van SwissCare+. De complete zonnelijn mogen testen is dan ook spekkie voor mijn bekkie!

De Suncare lijn is een vrij recente toevoeging aan het nog steeds uitbreidende oeuvre van SwissCare+. Volgens het merk is de Suncare lijn ontwikkeld met de gedachte dat een mooi gebruinde huid mogelijk moet zijn zonder schadelijk gevolgen door UV-straling.

De producten bevatten geavanceerde en gepatenteerde extracten zoals PhytoCellTec™ Solar Vitis, MelanoBronze, Glucan Granulaat, Aquacacteen en RonaCare® Ectoin. Deze mix van extracten geven een, klinisch bewezen, bescherming van de stamcellen, het vochtbalans, de elasticiteit en heeft een sterk anti-aging effect.

De claims

PhytoCellTec™ Solar Vitis bevat plantaardige (druif)stamcellen die de stamcellen in de huid beschermen. MelanoBronze is een krachtig bruiningsextract dat zorgt voor een mooie, bruine teint maar ook voor hydratatie tijdens én na het zonnen.

En RonaCare Ectoin (ik voel me écht wel een beetje aangesproken…) is een natuurlijk, actieve substantie die is gevonden in bepaalde bacteriën die leven onder extreme omstandigheden in zout water meren, zeewater en woestijnen. Ze staan bloot aan een hoge dosis UV straling, droogte, hoge tempraturen en zouten.

Ze hebben zich aangepast aan deze omgeving en hebben de capaciteit om veel water aan zich te binden en de stabiliteit van de cel te behouden en dus ook te kalmeren. Op Beautyjournaal heeft SwissCare+ ook een merkendossier en dit schrijft het merk zelf over de zonnelijn.

Gezicht: Bronzing Beauty Ultra DNA Infused UV Protection Face Cream SPF 30 en SPF 50

Ik test de medium protection (SPF30). Op de doos staat o.a: ‘Protects skin stem cells against UV damage. For an luminous golden, long lasting tan’. Het is een licht romige crème met een subtiele, frisse geur die makkelijk aanbrengt en snel intrekt om een matte finish achter te laten.

Naast alle bovengenoemde ingrediënten die ook in de bodyproducten zitten, is er aan de facecream nog als extra ingrediënt D Panthenol toegevoegd dat de huid kalmeert, wondgenezing stimuleert en als een anti-aging werkt. De structuur is ook wat voller dan de lichaamsproducten.

Mijn ervaring

Deze zonbescherming voor het gezicht heeft en doet alles wat ik wens van een dergelijk product. Het beschermt voldoende, voelt aangenaam aan en – heel belangrijk voor mij – blijft mat, ook als het erg warm is. E, ik krijg echt een heel mooie kleur bruin bemerk ik.

Om de twee uur opnieuw aanbrengen. Wat ik goed vind is dat er op de doos duidelijk staat dat minder product ook voor minder bescherming zorgt. Ook top is dat op alle producten de expiredate staat, zo hoort dat! Verder is de 50 ml tube klein genoeg om makkelijk mee te nemen.

Rona test SwissCare+ Suncare Bronzing Beauty zonnelijnBody: Bronzing Beauty Ultra DNA Infused UV Defence Lotion SPF 15, SPF 30 en SPF 50

Ik test de medium protection (SPF30). Dit is zoals de naam al zegt een lotion die fris en fruitig ruikt, makkelijk aanbrengt en snel intrekt. Wat me opvalt is duidelijk het gevoel van een gehydrateerde huid en ook dat het totaal niet plakkerig is of wordt.

Ook dit product bevalt me goed. Het geeft een mooie tan. Het zit in een slanke 150 ml tube met flildop. Verder (net als het volgende product) is het water resistant, anti-aging, anti-free radical en dermatologisch getest.


Rona test SwissCare+ Suncare Bronzing Beauty zonnelijnBody: Bronzing Beauty Ultra DNA Infused UV Defence Oil Spray SPF 15, SPF 30 en SPF 50   

Ik test wederom de medium protection (SPF 30). Ik weet dat hele volksstammen dol zijn op sunsprays. Daar hoor ik niet bij, om de simpele reden dat het bij mij een smeerboel wordt. Ook heb ik het idee dat ik niet zo goed kan doseren als met een lotion. Maar voor het lichaam vind ik een zonneolie wél fijn dus ga ik dapper aan de slag.

Het gebruik

De eerste keer zitten de tegels in de badkamer onder en zijn mijn handen zo glibberig dat ik het pompje niet meer ingedrukt krijg. Maar het resultaat bevalt me zodat ik stug doorga. De tweede keer doe ik het in de rommelkamer waar –oud- tapijt ligt en bespray ik eerst mijn hele lichaam om het daarna pas uit te smeren. Kijk, dat gaat zowaar al een stuk beter.

Mijn ervaring

Wat er zo goed aan bevalt? Het ruikt naar hoogzomer; de olie tovert direct een mooie glans op de huid waardoor die getint lijkt en het tanning effect is super terwijl de huid duidelijk voldoende beschermd is. Overigens is het niet sticky op de huid. Dit is een 150 ml slanke spray. Me like!

Rona test SwissCare+ Suncare Bronzing Beauty zonnelijnAftersun: Bronzing Beauty After Sun Shower Gel

Ik heb nog nooit een speciaal ‘na het zonnen’ douche product gebruikt (overigens kun je het ook in je badwater doen) maar dit is lekker. Het is bedoelt om op een milde manier de Suncare en onzuiverheden te verwijderen en de huid te hydrateren.

Ingredienten

Hier is (net als bij het volgende product) MelanoBronze After Sun bruinactivator aan toegevoegd en allebei de aftersunproducten zitten vol met verzorgende olietjes zoals van Aloe, zonnebloemolie, arganolie, amandelolie en jojobaolie (en nog meerdere), het kalmerende en huidherstellende Calendula (goudsbloem) en stamcelextract van de vijgcactus. Royale 200 ml tube die op de flipdop staat. Ook Tessa testte dit.

Mijn ervaring

Je brengt de gel ruim aan om die vervolgens af te spoelen. Ik ervaar het als verfrissend, verkoelend en hydraterend (grappig is dat ik nog niet gelezen had dat dit exact zo op de doos staat). Zo hydraterend zelfs dat ik even overweeg of ik wel aftersun nodig heb, maar ik ‘smeer’ nogal graag en heb gelezen dat het beste resultaat bereikt wordt door beide producten in te zetten.

Rona test SwissCare+ Suncare Bronzing Beauty zonnelijnAftersun: Bronzing Beauty After Sun Lotion

De aftersun is een dunne lotion met een bescheiden zomerse geur, het smeert makkelijk uit en trekt snel in. Ik voel echt de verkoeling op mijn huid, ik verbrand nooit maar ik kan me voorstellen hoe aangenaam dit zal zijn als je huid echt verhit is.

Verbaasder ben ik over de hydratatie die zelfs de volgende dag nog duidelijk voelbaar maar ook zichtbaar is, mijn huid heeft een gezonde glans. Op de doos staat: ‘Luxuriously hydrating for a faster, longer tan’. Ik kan niet anders dan dat volmondig beamen. Ik ga zuinig aan doen met deze aftersun producten zodat ze lekker mee kunnen op vakantie. Ook dit is een royale 200 ml tube met flipdop.

ronaRona concludeert:

De zonproducten voor de body zijn verzorgend, beschermen goed en plakken niet, hebben een prettige geur en geven een prachtig bruiningseffect. Het gezichtsproduct is romig genoeg voor een aangenaam huidgevoel, blijft perfect mat en hydrateert voldoende.

Tel daarbij op de mooie tan en ik ben om. De aftersunlijn is ook heerlijk en versterkt duidelijk het effect van de suncreams/oils. Ik ben echt bruiner dan anders terwijl ik niet uren heb liggen bakken. Vooral op mijn decolleté zie ik het effect; bruin maar zonder droogtelijntjes. Dit is een superfijne uitgebreide zonnelijn, met voor ieders smaak het juiste product, die de beloftes waarmaakt. Een echte aanrader dus.

En nog een geheimpje: BeautyJournaal’s Monique is ook fan. Omdat de producten mooi matteren en echt goed beschermen en een uitstekende huidhechting hebben.

Je shopt de producten hier online

Lees ook