Dit antioxidant serum beschouwt Maxim als een vitaminepil voor zijn huid.

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

Maxim test Paula's Choice resist Super Antioxidant concentrate SerumPaulas Choice Resist  Super Antioxidant concentrate Serum

vitaminepil

Een product zoals een serum is voor mij vergelijkbaar met een vitaminepil. Ik weet dat het goed voor mij is, maar zie of voel niet direct het effect. En toch vind ik dat een serum, net als een vitaminepil, belangrijk is voor regelmatig gebruik.

Het is een soort investering in je toekomst. Hieraan probeer ik de zekerheid te ontlenen dat mijn huid er straks langer mooi en jong eruit blijft zien.

ultra light

Ik kies ook voor Paula’s Choice omdat ik weet dat haar producten zijn samengesteld uit goed onderzochte ingrediënten met de bewezen werkzaamheid. Voor deze review testte ik de RESIST Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum.

Verpakking

Dit serum is verpakt in een kleine 30 ml tube met een vrij smalle opening waardoor het product goed te doseren is. Een blauwe kleur met een parelmoer glans geeft het een luxe uitstraling. Verder is het vol bedrukt met tekst met naast de naam, het merk en INCI lijst, ook een claim en een citaat van Paula waaruit moet blijken dat het product perfect is voor de vette huid.

Het woord ’treatment’ vind ik een beetje verwarrend. Aan de ene kant versterkt het mijn vertrouwen in het product, maar aan de andere kant doet het me denken aan een medicinale kuur wat eigenlijk buiten het gebied van cosmetica valt.

Claim

De enige claim op de verpakking belooft me dat dit serum meerdere tekens van de veroudering bestrijdt. De website vertaalt het als ‘een jonger uitziende huid, vermindering van rimpels en versteviging van de huid’. Ook zou het ontstekingen en roodheid verminderen.

Het product is geschikt voor de normale, gecombineerde en vette huid waarop het een gladde, glansvrije finish achterlaat. Het kan worden gebruikt als een primer onder foundation, onder de nachtcrème of onder de dagcrème met zonnefilter. Het serum is verder vrij van geur en kleurstoffen.

Een krachtige cocktail van werkzame stoffen

Het serum zelf is een gelei-achtige, transparante oranjekleurige substantie. Het smeert heel makkelijk uit op het gezicht en trekt snel in. Ik ruik een vrij frisse groene lichtfruitige geur wat bijna direct verdwijnt.

De op siliconen gebaseerde basis van het serum zit vrij prettig op de huid, maakt het mat en geeft het een zijdezacht gevoel. Daarnaast bevat dit serum krachtige anti-oxidanten zoals vitamine C en E, ubiquinone, resveratrol en quercetin.

De anti-irriterende stoffen zoals bisabolol, epigallocatechin gallaat, niacinamide, hoornkoraal extract verminderen de roodheid en ontstekingen waardoor de huid beter collageen kan aanmaken. Hyaluronzuur en fosfolipiden zijn de huideigen stoffen die de huid helpen te herstellen. Een leuk cocktail van de krachtige werkzame stoffen.

maxim-282x300Maxim concludeert

Ik vind dit serum een prettig product in gebruik. Het is makkelijk, smeert goed uit en laat mijn gezicht niet glimmen. Een hoop werkzame stoffen op de INCI-lijst, met een goede uitleg over hun werkzaamheid op de website van Paula, geven me een vertrouwt gevoel.

Tijdens het gebruik van het serum ziet mijn huid er rustiger en frisser uit. Ik kan niet zeggen dat mijn huid er jonger uitziet, maar net als mijn vitaminepil blijf ik dit serum dagelijks gebruiken, want het is mijn vorm van investering in mijn huid. Gezien de samenstelling lijkt het me een goede prijs/kwaliteitsverhouding voor een serum.

Lees ook