De leukste hotspots en de fijne beauty shop adressen

08:54 - 05:20
luistertijd 08:54 - leestijd 05:20
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Ibiza beauty tips.

Ibiza Beauty is hot, al een paar seizoenen en er komt maar geen einde aan! De typische Ibiza stijl met veren in het haar, fringes aan kleding en felle kleuren is overal in het straatbeeld -en vooral op festivals- terug te zien. Wij nemen een kijkje op het eiland zelf. Welke beautymerken zijn daar echte aanraders en wat zijn de hotspots van het eiland? BeautyJournaal’s redacteur Renske Meens vroeg het aan beauty stylist Amanda Rijff, die regelmatig op Ibiza is voor de nieuwe Skins Cosmetics winkel op het eiland.

Is er een verschil tussen beautybeleving in Nederland en Ibiza?

‘ Het streven op Ibiza is een zo clean mogelijk uiterlijk. Aangezien er veel Nederlanders op Ibiza verblijven is er niet heel veel verschil te zien. Nagellak daarentegen mag gezien worden en vooral op de tenen.

Ook wordt mascara flink aangezet aangezet met een likje gloss. Daar blijft het overigens al snel bij. Vanwege de soms oplopende temperaturen merk ik dat vrouwen overdag niet al te veel opsmuk willen.

Voor een avond uit op Ibiza wordt alles daarentegen uit de kast gehaald. Het liefst met glitters en een gebronsde huid.’

Welke beauty merken zijn het ‘boegbeeld’ van Ibiza?

Kiko make-up Milano op het gebied van make-up, maar het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat heel Ibiza Laura Mercier draagt!. Op huidverzorgingsgebied zijn voornamelijk de commerciële merken populair , maar ook hier zie ik een duidelijk verschuiving naar meer niche.’

Welke beautyadresjes zijn een must als je op Ibiza bent?

Als je Ibiza bezoekt en Skins Ibiza nog niet hebt gezien, dan is dit een absolute aanrader. Verder zou je een kijkje kunnen nemen bij Kiko Make-up Milano. Dit uitgebreide merk is vrij populair op Ibiza.  En er zijn vestigingen van Make-up Store, Mac Cosmetics, The Body Shop en L’Occitane. Plenty keuze dus. Maar een ding moet ik wel zeggen: menig verkoopster kan nog wel een goede retail training gebruiken: advies en service kan absoluut beter op het eiland.’

Makeup artist Amanda Rijff

Welke beautytrends domineren het vakantie eiland? 

Bronzers zijn hot! Iedereen heeft een door de zon gekust huidje en men wil dit graag accentueren. Ook koraal gekleurde lippen zijn een trend.

Bestaan er speciale behandelingen die alleen op Ibiza verkrijgbaar/te ondergaan zijn?

Dit heb ik niet kunnen achterhalen. Organic food and lifestyle is op Ibiza wel een grote trend. Passion is een trendy organic hotspot waar je je organic hart kunt ophalen.

 

Is er een local merk of een merk dat volledig geïnspireerd is op Ibiza? 

De huidverzorging van Hierbas de Ibiza is erg populair. Leuk, want de familietraditie van het maken van parfum dateert van 1965. Tegenwoordig zijn de producten van Hierbas de Ibiza een must-have voor de echte kenner. Door de samenwerking met niche parfumerieën, stijlvolle boetieks en concept stores, heeft Hierbas de Ibiza zich weten te positioneren als een internationaal en trendy ambassadeur die de naam en charme van het eiland Ibiza weerspiegelt.

Campos de Ibiza is een lijn met geuren,  bad & beauty producten. De geuren zijn traditioneel, met de hand gemaakt, en bevatten de beste grondstoffen die Spanje te bieden heeft, geïnspireerd door de mediterrane natuur.

Skins Cosmetics zit sinds kort op Ibiza, worden in deze vestiging a ndere producten verkocht dan in Nederland?

Het assortiment is nagenoeg overal hetzelfde. Klanten lopen hier wel  snel op het  geurassortiment af.

Binnen de franchise formule zijn er wel wat afwijkingen. In het geval van Skins Ibiza is het leuk om te zien dat een deel van het interieur door ontwerper Eric Kuster is verzorgd.

Een prachtig kleed, fauteuils, stillevens en koffietafel. Niet zo gek, want de showroom van Eric Kuster zit recht aan de overkant.

Na dit interview ben je vast benieuwd naar al die mooie merken en adresjes die Amanda heeft benoemd. Daarom nog wat extra informatie.

 

De Ibiza’s beautymerken

Campos de Ibiza
Campos de Ibiza ontwikkelt sinds 1981 exclusieve, luxe producten. De eerste winkel werd in Marina Botafoch geopend en bleek al snel een succes. Mede dankzij dit succes is Campos de Ibiza momenteel verkrijgbaar in meer dan twintig landen, ook in Nederland.

Het geheim van het merk ligt in het gebruik van de beste ingrediënten van Ibiza;  rozen, jasmijn, amandel, mandarijn, vijg en ceder. Elk ingrediënt wordt volgens de traditie van het eiland gebruikt.

Hierbas de Ibiza
Hierbas de Ibiza staat symbool voor het eiland. Voor de heerlijke producten wordt gebruik gemaakt van onder andere tijm, lavendel, verbena, jasmijn en oranjebloesem. Het assortiment is voor zowel mannen als vrouwen die van het leven genieten. Verkrijgbaar als Aqua de Cologne, badzout, body balm en shower gel.

Kiko Milano Make-up
Kiko Milano vond zijn oorsprong in Italië, zoals de naam al doet vermoeden. “Be what you want to be” is de slogan van het merk en dit is hoe Kiko Milano beauty benadert. Het assortiment is uitbundig en zeer divers. Kiko Milano wil dat iedereen zijn persoonlijkheid kan laten zien met de custom-made producten. De make-up lijn van Kiko Milano staat voor kleur, innovatie, veiligheid (clinish getest), trends, texturen, geur en prijs-kwaliteitverhouding.

Skins Cosmetics op Ibiza

Skins Cosmetics Ibiza
Skins Cosmetics heeft begin mei haar eerste winkel op Ibiza geopend. In de mooi vormgegeven winkel vind je fijne merken als Aesop, Patyka,Rodial en Atelier Cologne. De winkel is sinds mei 2014 open.

Hotspots

Passion
Passion werd geopend als een juice bar met een paar broodjes en salades, maar is uitgegroeid tot een superfood smoothies bar en café, waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren met lekkere broodjes, salades, huisgemaakte taarten, hamburgers, pasta’s en nog veel meer. Op de menukaart staan veel vegetarisch, veganistisch, macrobiotisch en raw food gerechten. De filosofie is goed, natuurlijk, gezond voedsel met behulp van de beste kwaliteit ingrediënten. Het eten is puur natuur, zonder opsmuk.

Cascadas Suspendidas
Een must voor spa-liefhebbers. In de spa van het Hacienda Hotel vind je verwarmde zoutwaterbaden met een spectaculair uitzicht. Tijdens het zwemmen kan je genieten van een panoramisch zeezicht, heerlijk toch? Een traktatie voor lichaam en geest.

Atzaro
Ook deze spa is een bezoekje waard. Deze spa staat bekend als de beste van het eiland. Atzaro ligt in een sinaasappelboomgaard in een eeuwenoude finca. Prachtig om te zien. De spa heeft invloeden van Ibiza, Afrika en Azië.

Wil jij ook die relaxte Ibiza look die Amanda in het interview beschrijft? Shop de look hier.

[Shopping]

Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer

Deze bronzer geeft een zonovergoten teint. Dit poeder houdt olie vast, waardoor de huid glansvrij is en er comfortabel uitziet. Deze bronzer van Estée Lauder verstopt de poriën niet, voelt zijdezacht aan en ziet er natuurlijk uit. Koop het product hier met korting.

Make-up Studio Nagellak

Deze collectie benadrukt de flower & floral fashion feel van het seizoen. Een expressie van een plaet met bloemenprints en motieven, vertaald naar het ultieme spring en summer gevoel op de nagels. De Power Flower collectie bestaat uit vijf kleuren: Mint Spirit, Bamboo Bush, Tiger Lily, Peone Pleasure en Purple Cosmos. Lakken maar, die tenen! Koop Makeup Studio producten hier online.

Shiseido Lacquer Gloss

Shiseido Lacquer Gloss in de kleur In the Flesh OR303. Deze mooie gloss van Shiseido geeft een glanzende coating. Ondanks de transparante textuur geeft deze lipgloss een mooie dekking en hydrateert tegelijkertijd je lippen. Deze gloss is ook te koop in zeven andere tinten als Mocha, Baby Doll en Plum Wine, maar voor de Ibiza look is deze koraalkleurige perfect. Shop deze lipgloss hier.

L’Oréal False Lash Telescopic Mascara

De unieke formule van deze mascara bevat 1.2 mm stretching microvezels die de wimpers tot in het oneindige verlengen, zo claimt L’Oréal. De telescopische borstel volgt de vorm van de oogleden en omhult zo elke wimper in één beweging. Het resultaat is volle langer wimpers. Koop het product hier met korting.

 

Lees ook