Judy droomt weg....terug naar Ibiza. Zo lekker.

08:27 - 05:04
luistertijd 08:27 - leestijd 05:04

Judy test Campos De Ibiza parfumsTijdens mijn vakantie op Ibiza vorig jaar heb ik daar voor het eerst in het echt kennis gemaakt met de producten van Campos de Ibiza. Wat een heerlijk en bijzonder merk. Bij het ruiken van de geuren van Campos de Ibiza kom je thuis aan zee.

Over het merk

Campos de Ibiza ontwikkelt sinds 1981 exclusieve producten voor een groeiende en selectieve clientele. De eerste winkel in Marina Botafoch was vervolgens een logische stap. Mede dankzij dit succes is Campos de Ibiza momenteel verkrijgbaar in meer dan twintig landen.

Het geheim van haar traditionele productie ligt in het gebruik van de beste ingrediënten van Ibiza;  rozen, jasmijn, amandel, mandarijn, vijg en ceder. Elk ingrediënt, gebruikt volgens de pure traditie, transformeert in een meesterwerk van verschillende geuren.

1. Campos de Ibiza Almond Flower eau de toilette spray

De amandel is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de inwoners van Ibiza.  In februari – als het eiland overgoten is met de roze bloesem van de amandelboom – is dit de aankondiging van de lente.

Campos de Ibiza heeft dan ook een prachtige en heerlijke lijn met deze geur vernoemd naar de amandel. De eau de toilette Almond Flower is een niche geur en werd gelanceerd in 2000. Ze belooft prettige herinneringen te geven aan je kindertijd. De inhoud is 50ml en de flacon ziet er chique uit op een eenvoudige manier, het heeft een mooie vorm met een goudkleurige verstuiver en doorzichtige dop.

De topnoot bestaat uit amandelbloesem, de hartnoten zijn Afrikaanse oranjebloem en lelie van dalen. De basisnoot bestaat uit witte musk. De geur is aan de flacon erg lekker zoet. Als ik het op spray, ruik ik meteen een volle sterke en zoete geur van amandel. Het doet me echt denken aan het eiland Ibiza.

Na 15 minuten ruik ik nog steeds als eerste erg duidelijk de amandelgeur, maar ook een lieve bloemengeur. Het is een volle zoete eau de toilette die een vrolijk gevoel geeft. Ik begrijp wat Campos de Ibiza bedoelt met ‘prettige herinneringen aan je kindertijd’.

Belangrijkste ingrediënten:

Coumarin: Coumarin is een fijn, wit poeder. Het is een chemisch bestanddeel dat van nature voorkomt in een aantal essentiële oliën en absolue’s zoals tonkabonen, lemongrass, roos, afrikaantjes, dragon en lavendel. Naast de eigen karakteristieke geur, geeft het kracht aan een parfum.

Ook zit er Eugenol in, een gele, stroperige vloeistof met de geur van kruidnagel. Kruidnagelolie bestaat voor 85% uit eugenol. Het komt van nature voor in de essentiële olie van onder andere kaneel en bay St Thomas (of pimentboom). Het wordt gebruikt om producten te parfumeren.

Judy test Campos De Ibiza parfums2. Campos de Ibiza Almond Moisturizing body milk

De Almond Moisturizing body milk vind ik in een woord: heerlijk. Ik was meteen dol op de geur. De body milk wordt geleverd in een witte fles met een goudkleurige randje rond de dop en heeft een inhoud van 200 ml. Het belooft om de (erg) droge huid zacht en glad te maken en een sterk en langdurig aroma achter te laten.

De geur is veel lichter en minder sterk dan de eau de toilette. De geur associeer ik met vakantie, een eiland, zon, zee, strand. Het is zoet, licht en ook bloemig. De body milk is wit van kleur en redelijk dun. Ik vind dit erg prettig, de crème smeert heerlijk uit over mijn huid, trekt goed in,  maakt zacht en laat duidelijk de geur van het product achter, dit blijft zo gedurende de dag.

Wat ook voor mij erg fijn is: vaak reageer ik niet goed op body milks, omdat ze te vol zijn of omdat er iets in zit waar ik niet goed tegen kan. Op deze body milk reageer ik echter heel goed. Ik heb overigens geen droge huid, waar het product vooral geschikt voor is.

Belangrijkste ingrediënten:

Coumarin, een fijn, wit poeder. Het is een chemisch bestanddeel dat van nature voorkomt in een aantal essentiële oliën en absolue’s zoals tonkabonen, lemongrass, roos, afrikaantje, dragon en lavendel. Naast de eigen karakteristieke geur, geeft het kracht aan een parfum.

Judy test Campos De Ibiza parfums3. Campos de Ibiza Almond Perfumed Bath and Showergel

De geur van de Almond Perfumed Bath and Showergel is te vergelijken met die van de Almond moisturizing body lotion. Aan de fles ruikt het iets zoeter. De bath and showergel wordt geleverd in een 200 ml doorzichtige fles met een goudkleurige rand rond de dop. Het belooft een fris, schoon en zacht gevoel achter te laten op de huid met de fijne geur van amandel.

Wat mij opvalt aan het uiterlijk van alle badproducten van Campos de Ibiza is, evenals bij de eau de toilette, dat het chique en tegelijkertijd eenvoudig eruit ziet. De bath and showergel is licht groen van kleur.

Tijdens het douchen en in bad gaan met het product, wordt de volle zoete geur van amandel duidelijker. Voor mij staat ook deze geur voor een heerlijk ontspannen vakantie gevoel. Het schuimt niet heel erg. Mijn huid voelt lekker aan na het gebruik van het product, inderdaad fris, het geeft een schoon gevoel en mijn huid voelt zacht.

De bath and showergel laat een duidelijke lekkere geur achter op de huid van amandel. Vaak is het zo met geparfumeerde douche en badproducten dat dit niet het geval is vind ik. De bath and showergel is geschikt voor alle huidtypes.

Belangrijkste ingrediënten:

Castor olie. een kalmerende en verzachtende olie. Ook zit er Cocamide DEA in, dit wordt gemaakt uit kokosolie. Kokosolie is, zoals veel plantaardige oliën, rijk aan vetzuren. Door deze oliën te mengen met een loog, kun je ze gemakkelijk hydroliseren, waardoor je zeep en glycerol krijgt

4. Campos de Ibiza Almond soap

De Almond soap van Campos de Ibiza ruikt vergelijkbaar met de Almond Body Milk. Het gewicht van de zeep is 30 gram en rond van vorm en is ingepakt in wit papier met een goudkleurige sticker van Campos de Ibiza. Het zeepje is wit van kleur en schuimt lekker tijdens het handen wassen en laat een prettige geur achter.

Belangrijkste ingredienten:

Tedrasodium Etidronaat (EDTA), een bindmiddel dat veel gebruikt wordt in make-up, zeep, shampoo en toiletartikelen om sporen van metalen te binden en om te voorkomen dat kleur, textuur en geuren in een produkt veranderen

Judy test Campos De Ibiza parfums5. Campos de Ibiza Mandarin Smooth Shampoo

De heerlijke Mandarin lijn van Campos de Ibiza werd uitgebracht in 2006. De Mandarin Smooth Shampoo wordt geleverd in een 200 ml doorzichtige fles met goudkleurig randje bij de dop. De shampoo is oranje van kleur en heeft aan de fles een citrus aromatische geur. Vitamine C van mandarijn is toegevoegd  wat belooft het haar te laten glanzen.

Tijdens het wassen ervaar ik een heerlijke verkwikkende geur en de shampoo schuimt fijn. Mijn haar is nadien makkelijk doorkambaar, glanst en ruikt lekker naar citrus. De shampoo is geschikt voor alle haartypes, maar in het bijzonder voor droog en beschadigd haar.

Belangrijkste ingrediënten:

Castor olie, een kalmerende en verzachtende olie. Citral, een kleurloze tot bleek-gele vloeistof. Het heeft een sterk frisse geur die doet denken aan citroengeur en wordt gebruikt voor het parfumeren van verschillende producten. Ook zit er Cinnamal in, een gele vloeistof met een sterke geur die aan een wat zoetige balsamico doet denken. Het komt van nature voor in sommige essentiële oliën, zoals kaneel.

judyJudy concludeert:

Campos de Ibiza is een prachtig niche merk uit Ibiza met heerlijke ingrediënten afkomstig van het eiland. De geuren zijn mooi en puur en doen me denken aan een heerlijke vakantie op een mooi zonnig eiland.

De moisturizing body milk, smooth shampoo, bath and showergel en soap zijn heel fijn in gebruik en geven mooie resultaten. Campos de Ibiza shop je online.

Lees ook