Met de geur van mimosa, van de acaciaboom

03:12 - 01:55
luistertijd 03:12 - leestijd 01:55

Maxim test Fleur d'Or & Acacia van L'OccitaneEind 2013 heeft L’Occitane de collectie verrijkt met La Collection de Grasse, geïnspireerd door de hoofdstad der parfumerie waar de vele prachtige geuringrediënten vandaan komen. De geuren van deze collectie zijn gecomponeerd door Karine Dubreuil, de in-huis parfumeur van L’Occitane. Met deze prachtige parfums kon ze haar liefde en passie voor haar geboortestad uitdrukken.

Fleur d’Or & Acacia

In deze review bespreek ik Fleur d’Or & Acacia. De pluizige gouden balletjes van Fleur d’Or, oftewel mimosa uit Grasse, zijn hier gecombineerd met de honingzoete bloemen van de acaciaboom die ook uit het Middellandse Zeegebied komt. Verfrist met citroen en bergamot en verlengt met de akkoorden van de witte hout en witte muskus. Volgens L’Occitane is het een zacht en rijk boeket van witte en gele bloemen, een sensueel en verleidelijk parfum.

Mimosanoot in parfumerie komt eigenlijk uit de acaciaboom, net als de acacianoot (oftewel cassie). Alleen van een andere soort, wat iets anders ruikt en eruit ziet. Met haar lichtgroene frisse geur gecombineerd met de warme poederige accenten doet het mij aan het beginnende voorjaar denken. Maar als ik aan Fleur d’Or en Acacia ruik, dan is het voorjaar al lang voorbij: ik ruik een heerlijke zomerlucht gevuld met de honingzoete gele acaciabloemen.

Zijdeboom

Het doet me ook denken aan Albizia oftewel de zijdeboom (die wordt soms ook mimosa genoemd) met zachte roze pluisjes en een fijne bloemige geur met een druppel honing. Ik bemerk ook de enige gelijkenis met Moringa-geur van The Body Shop (mijn favoriet van juli 2012 en ook van Babs in januari 2013).

Een fris bergamot briesje met een vleugje citroen waait door de honingzoete acaciabloemen om het parfum luchtig te houden. Ik meen ook de fruitige akkoorden waar te nemen, vooral een sappig stukje appel met een groen zuurtje merk ik duidelijk aanwezig bij de opening. Het hart van de geur doet me denken aan een lange luie warme zomerdag onder de schaduw van een acaciaboom. En in de basis van dit parfum merk ik een vrij populaire mengsel van witte muskusnoten met transparante houtnoten. Hierdoor is er een grote kans dat de liefhebbers van mainstream en designergeuren dit parfum met liefde zullen omarmen.

MaximMaxim concludeert:

Fleur d’Or & Acacia is vrolijk en onbezorgd. Het is een mooie sensuele geur voor de liefhebbers van witte of gele bloemenakkoorden en witte muskus. Een mooi combinatie tussen citrusfris en zoet bloemig. Het heeft een duidelijke, maar niet overheersende sillage en blijft bij mij zeker een halve dag aanwezig (soms ook langer, vooral op de kleding).

Deze geur is verkrijgbaar in 75 ml EdT. Daarnaast is het ook verwerkt in een aantal producten zoals een zeep, een kaars, een handcrème, een body oil, een shower gel en een body milk. En zoals wij van L’Occitane gewend zijn, bestaan er ook een paar prachtige cadeau setjes met de verschillende combinaties van Fleur d’Or & Acacia producten.

Shop deze fijne geur hier online.

 

Lees ook