Het is waar: langdurig volume!

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Jolanda test John Frieda Luxurious Volume haarlijn

John Frieda Luxurious Volume

Volume wil ik in mijn haar en het liefst de hele dag! Als kind vroeg ik al om krullen bij de kapper, maar helaas ging ik altijd naar huis met coupe bloempot. Wat heb ik er altijd lullig bijgelopen met dat peenhaar als ik terug kijk naar de foto’s…

Het peenhaar bleef, maar een goede kapper weet daar inmiddels wel raad mee. Door het uit te dunnen steunt een iets langere haar op een korte haar wat weer meer volume geeft. Gelukkig vind ik bij de drogist ook steeds meer producten om mijn haar extra volume te geven.

Stroef haar graag!

Met mijn dunne en fijne haar wil ik geen zacht haar hebben, maar juist stroef haar dat enigszins kambaar is en mijn haar niet uitdroogt. Iedere werkdag droog ik mijn haar en gebruik ik een spray (beachspray) of een mousse. In het weekend laat ik mijn haar aan de lucht drogen. Dit doe ik als een rustdag voor mijn haar en hoofdhuid.

De meeste styling producten zijn te vol en sprays of mousses voor droog haar zijn uit den boze. Niets verzwarend, het moet licht aanvoelen en een bepaalde plakkerigheid hebben. Als laatste gebruik ik een beetje ouderwetse gel en een toefje wax.

Ik testte voor deze review de Luxurious Volume haarlijn van John Frieda. Eens kijken of deze lijn aan al mijn verwachtingen voldoet..

Claims

Voor zichtbaar meer volume en voelbaar zacht haar.

1. Shampoo

De volume shampoo uit deze serie is prettig. Een flinke statube met shampoo is spannend, want vaak breekt de dop. Tot op heden is me dat drama gelukkig bespaard. De shampoo is helder en ik gebruik de hoeveelheid van een pinda en dat is voor mij voldoende.

Met een subtiel geurtje voldoet deze shampoo aan al mijn wensen. Mijn haar is kambaar, voelt stroef aan en droogt prima aan de lucht . Met een toefje gel ben ik best tevreden.

Jolanda test John Frieda Luxurious Volume haarlijn 2. Blow out spray

De Blow Out spray kun je op handdoekdroog en op droog haar gebruiken. Of laagje na laagje tijdens het föhnen sprayen van nat naar droog haar om meer volume te krijgen.

Met deze producten ben ik niet handig; voor mijn gevoel gebruik ik veel te veel. Het komt niet bij mijn haaraanzet maar juist in de lucht.

Het liefst spray ik het op mijn handen om dan dicht bij mijn haaraanzet in te wrijven. Ik ben er niet weg van en ik voel ook geen volume. De gebruiksaanwijzing adviseert om met föhnborstel te werken. Dat is ook een ding waar ik niet handig in ben. Het liefst gebruik ik gewoon mijn handen.

Jolanda test John Frieda Luxurious Volume haarlijn 3. Volume building Mousse

Deze mousse is te gebruiken op handdoekdroog haar. Dit is een prettig product. Het geeft een compacte bol schuim die wat sticky aanvoelt. Die bol kan ik goed in mijn haar verdelen en knijp het dicht bij de haaraanzet.

Tijdens het föhnen, knijp ik in mijn haar en het droogt prima. Erna werk ik een klein beetje ouderwetse gel door mijn haar en spray een beetje haarspray op.

Dit geeft mij een dag zorgeloos haar: het zit goed, het beweegt en ik kan er met mijn handen door woelen. Soms kneed ik een beetje stevige wax om het ‘viezigheid’ te geven wat het ook weer meer body geeft.

jolandaJolanda concludeert:

De gehele lijn geurt subtiel en dat vind ik erg fijn; ik wil niet overdadig geuren. De shampoo wast schoon en maakt mijn haar niet slap en zwaar.  Een prettige stroefheid geeft het en dat is wat ik nodig heb. Alle producten werken prettig, dat wil zeggen: ze verzwaren en verslappen niet. Mijn voorkeur gaat uit naar de mousse, dat kan ik beter toepassen dan zo’n spray.

De claim klopt, mijn haar krijgt extra volume en nog langdurig ook. Voelbaar is mijn haar zacht zonder dat het slap aanvoelt, allemaal door de toename van volume. Ik geef deze productlijn een 8!

Lees ook