Nee, Malibu C en wodka helpen niet...wat dan wel?

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Een lezeres mailt ons dat ze op advies van haar kapper, het haar heeft laten kleuren met een plantenkleuring. Het is een hennakleuring geweest. Deze heeft veel te donker uitgepakt. Ze heeft diverse pogingen ondernomen om het eruit te krijgen. Van Malibu C (een kleur/pigmentverwijderaar voor haar) tot wodka (?!) – op advies van een kapper. Ze is haar vertrouwen een beetje kwijtgeraakt in de kappers en vraagt zich af of ze die kleur er uberhaupt ooit nog uitkrijgt….Tijd voor onze haarexpert Lieke Stout om goed advies te geven!

Lieke Stout vertelt….

Het is erg lastig om de houdbaarheid van een product in te schatten dat ik niet ken. Wat ik je wel kan zeggen is dat Malibu C niet werkt. Dit werkt alleen op pigmenten die nog ontwikkeld moeten worden door een waterstofperoxide, en niet op kant-en-klare pigmenten zoals die in een plantaardige kleuring zitten – die hoeven alleen maar met warm water geactiveerd te worden. 

Je kunt het alleen nog maar ontkleuren nu

De enige manier om dit er dus uit te krijgen is het ontkleuren van je haar. Alleen zit daar bij sommige plantaardige kleuringen weer een risico aan, omdat ze soms metaaldeeltjes bevatten. Deze hechten zich aan het haar. Bij het ontkleuren van je haar ontstaat dan een chemische reactie die je haar beschadigd (en met ontkleuren krijg je haar al wat te verduren), of het kan wat groenig gekleurd uitpakken. 

En anders: heel veel wassen…..

Het beste is om je haar veel te wassen om zo zoveel mogelijk van de pigmenten uit te wassen. Als je toch besluit voor ontkleuring van je haar te gaan, laat je kapper het dan eerst op een strengetje haar uitproberen, zodat je kan zien hoe het haar reageert. 

Doe eerst een test bij de kapper

Gaat dat goed, dan kun je besluiten om je haar al dan niet volledig te laten ontkleuren. Laat dit zo mild mogelijk doen en vraag advies voor de juiste verzorgingsproducten om het weer in conditie te brengen daarna. Met een toner kan je haar daarna ook weer op een gewenste kleur gebracht worden. 

Lees ook