Zomers chypre parfum

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Bottega Veneta Eau Légère
bottega veneta au legereNa de succesvolle introductie van de eerste Bottega Veneta geur in 2011, brengt dit Italiaanse modehuis nu een Eau Légère versie uit. Het doel hierbij is om de sensualiteit  en de ziel van de originele geur te behouden, maar dit te combineren met de helderheid en frisheid van een waterval.

De verpakking

Bottega Veneta is opgericht in 1966. De naam staat voor ’winkel’ of ‘werkplaats’ uit Venetië. Het huis voert exclusieve mode en accessoires, maar vooral lederwaren, ambachtelijk vervaardigd met een speciale techniek, intrecciato genaamd. Hierbij worden smalle reepjes leer in een ruitpatroon geweven. En dat is precies wat je op de verpakking ziet van zowel de originele Bottega Veneta als de Eau Légere versie. Onderop de fles is het ogenschijnlijk gevlochten matglas hier eveneens een verwijzing naar. Eau Légère ziet er in verpakking en flacon nagenoeg hetzelfde uit als de originele versie. Het merk is ingetogen chique (no-logo design) en straalt vakmanschap uit.

De geur

Een prachtgeur! Topkwaliteit en verfijndheid. Eau Légère opent met bergamot en roze peper. Het hart bevat noten van gardenia en de basis is verrijkt met een combinatie van musk en eikenmos. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen doet Eau Légère me sterk denken aan de originele Bottega Veneta geur. Beide creaties worden omschreven als een leerachtige, bloemige chypre, waarbij de Eau Légère inderdaad iets lichter is. Misschien zelfs net iets lekker, maar dat is een persoonlijke smaakkwestie. De geur weerspiegelt de huisstijl van onzichtbare luxe, het is er, maar op een zeer subtiele wijze. Ik zou bijna zeggen: aristocratisch. Op de huid wordt de geur werkelijk één geheel met de draagster.

Over de neus

Parfumeur Michel Almairac (1953), geboren te Grasse, is maker van beide Bottega Veneta parfums. Hij wordt gezien als een van ‘s werelds grootste parfumeurs. Almairac is continu op zoek naar nieuwe bronnen van inspiratie en combineert graag een klassieke opzet met moderne elementen. Bottega Veneta Eau Légère is daar weer een overtuigend bewijs van. Andere mooie composities van zijn hand zijn Gucci Rush (je ruikt in de verte verwantschap met Eau Légère), Bois d’Encens van Armani Privé, Zen van Shiseido en Chloé.

Roos concludeert:

Bottega Veneta Eau Légère is een schitterende chypre geur, sophisticated en verfijnd. Subtiel aanwezig, een heus sieraad voor de draagster.


Lees ook