shop Dior Backstage Glow Face Palette Deze Rose Gold highlighter is favoriet bij Corine. Ze brengt het aan met watje voor een supermooi gesatineerd effect op haar wangen. Het resultaat is een subtiele, frisse glow. Bekijken Wetenschappers beweren dat zij een nieuwe anti-aging crème hebben ontwikkeld die de menselijke huidcellen door middel van een truc […]

03:00 - 01:48
luistertijd 03:00 - leestijd 01:48

Wetenschappers beweren dat zij een nieuwe anti-aging crème hebben ontwikkeld die de menselijke huidcellen door middel van een truc zelf kan laten regenereren. Een onderzoeksteam van L’Oreal zegt dat het nieuwe product de huid glad kan strijken en de beschadigde huid kan laten herstellen. Het product komt waarschijnlijk dit jaar op de markt, meldt The Times of India, in navolging van de Britse Daily Mail.

Het team heeft synthetische stoffen ontwikkelt die gebaseerd zijn op het gedrag van natuurlijke chemicaliën die in het oppervlak van de huid doordringen, stimuleren en de regeneratie van de huidcellen nabootsen. Deze natuurlijke stoffen worden minder actief naarmate je ouder wordt, deze crème stimuleert (hopen de onderzoekers) genoeg om de huid er alsnog jonger uit te laten zien. De Daily Mail meldt dat de onderzoekers een verbetering in de elasticiteit, dikte en gladheid van de huid hebben ontdekt.

Bruno Bernard, research director bij L’Oreal, zei: “Er is nog veel meer te signaleren in de huidcellen wat betreft het verouderingsproces. Alle cosmetica die we hadden, ging alleen maar tot het oppervlak. Nu zijn we in staat om een ​​verjongend effect op de diepere lagen van de huid te creëren.”

De gebruikte technologie wordt een onderdeel van de glycobiologie genoemd – de wetenschap van het gebruik van natuurlijk aanwezige suikers om de gezondheid te verbeteren. L’oreal deponeert haar nieuwe bevindingen nu onder de naam Glycanactif. Yves Saint Laurent zal overigens binnenkort met een nieuwe skincare lijn uitkomen (Forever Youth Liberator) waarin de technologie verwerkt is.

Deze ontdekking kan ook een belangrijk element zijn in de strijd tegen kanker. Peter Seeberger, een directeur van het Max Planck Instituut in Berlijn , die meewerkte aan het project van L’Oreal, zegt: “Het onderzoek heeft duidelijk gunstige biochemische veranderingen (met betrekking tot de kwaliteit van de huid), zowel in het laboratorium als in menselijke studies. ” Hij voegde eraan toe:”Ik ben geïnteresseerd in gezondheid, niet in cosmetica, maar ik was zeer verrast om erachter te komen hoeveel wetenschappelijke experimenten gedaan worden in een cosmetica bedrijf.”

Medisch wetenschappers volgen de ontwikkeling met belangstelling, ook ten aanzien van cosmetica, maar betwijfelen voorals nog of de stof inderdaad dieper in de huid kan komen, iets dat immers zeer zeer moeilijk te verwezenlijken is. Ook zijn meerdere bedrijven nu bezig met deze nieuwe technologie. In de Daily Mail laat een wetenschapper weten te hopen dat het werkt en dat het niet de zoveelste hype wordt.

Bron: The Times of India

Lees hier meer over het verschijnsel van glycatie:

Lees ook