shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken Bij Kanebo is men er al vele jaren van overtuigd dat alleen een goed gehydrateerde huid verzorgende bestanddelen kan opnemen. Het merk maakt een […]

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Bij Kanebo is men er al vele jaren van overtuigd dat alleen een goed gehydrateerde huid verzorgende bestanddelen kan opnemen. Het merk maakt een logsich klinkende vergelijking met aarde: geen mens gaat voedingsstoffen toevoegen aan uitgedroogde grond en dan verwachten dat de planten het goed gaan doen. Nee, men zorgt eerst dat de grond goed vochtig is en pas dan voegt men voeding toe.

Hydratatie in meerdere huidlagen

Om de hydratatie nog meer te optimaliseren heeft Kanebo binnen de Sensai lijn Prime Solution uitgebracht. Het product bevat een verbeterde versie van het al beroemde zijde extract, dat vanouds zorgt voor de hydratatiekracht binnen de Sensai lijn. De belofte is dat het natuurlijke hydratatieniveau van de huid aangevuld wordt, in zowel de bovenste als de onderliggende huidlagen.  De Koishimaruzijde  waarvan Kanebo vanuit de traditie gebruik maakt, is een oude, kwalitatief zeer hoogstaande zijdesoort waar diverse Japanse keizerinnen helemaal gek op waren. Ze smeerden de zijde echter niet op hun huid, maar lieten er beeldschone gewaden van maken. Het verhaal wil dat de zijdespinsters waanzinnig gladde handen kregen van het werken met de zijde, dat moest dus wel iets beloven voor de huid!

Hyaluronzuur stimulatie

Nu worden zijdevezels wel vaker verwerkt tot proteïnen die vervolgens verwerkt worden in tal van cosmeticaproducten, maar de algemene klacht van cosmetisch wetenschappers luidt dat de zijde daartoe zodanig bewerkt dient te worden dat de eiwitten hun bijzondere eigenschappen verliezen. We geloven Kanebo graag op haar mooie uitstraling dat het merk er in dit geval wel voor zorgt dat de producten hun hydratatiekracht op peil houden. Bovendien: het zijde-extract is niet voor niets extra opgewerkt in deze nieuwe versie. Productmanager Lizet van de Bunte laat ons weten: ‘In vergelijking met de Koishimaru zijde ( stimuleert aanmaak van hyaluronzuur in lederhuid) heeft de Koishimaru EX het vermogen om de aanmaak van Hyaluronzuur in de lederhuid EN in de opperhuid te stimuleren. Dit resulteert in een huid die “doordrenkt” is van vocht.’

Pre-lotion

Sensai Prime Solution wordt voorafgaand aan de crème opgebracht. Schrik aanvankelijk niet van de alcohol-achtige geur. Er zit inderdaad wat alcohol in. Van de Bunte legt ons uit: De alcohol (ethanol) wordt o.a. toegepast om het adstringerende effect en de verkoelende sensatie. Tevens werkt de alcohol als een “solvent” wat ervoor zorgt dat bepaalde werkstoffen oplosbaar worden gemaakt. ‘

Glassculptuur

Het is een ultraluxe product, dat wordt nog eens onderstreept door het mooie glazen kunstwerkje waarin het zit: de flacon is ontworpen door de in Tokio woonachtige Franse ontwerper Gwenaël Nicolas, doet denken aan een zijdecocon. Beeldschoon. Je zou wensen dat hij ook bijgevuld kan worden als hij leeg is. Wellicht komt dat nog eens. De verkoopprijs is € 142,80.

Lees ook:

Lees ook