Organic anti-aging skincare met Lotus extract

06:32 - 03:55
luistertijd 06:32 - leestijd 03:55

Speciaal voor de ‘ groene’  BeautyJournaal-maand test ik diverse organic huidverzorgingsmerken. In deze review staat Pure Elements centraal met haar Chi-lijn. Binnen deze lijn heb ik gekozen voor de anti-age producten: het hyaluron serum en de hyaluron nachtcrème.

Pure Elements komt uit Duitsland en wordt gefabriceerd volgens de organic standaard van het BDIH-keurmerk. In dit merk komen het Westerse en het Oosterse gedachtegoed samen. Typisch Westers is het gebruik van beproefde plantaardige stoffen voor huidverzorging, en typisch Aziatisch is de manier waarop de stoffen verwerkt worden. Zo maakt het merk gebruik van een Feng Shui meester om etherische oliën te selecteren, die goed zijn voor de producten, zo lees ik in de brochure.

Ook wordt er gebruik gemaakt van bergkristallen die door de zon zijn opgeladen – ze versterken door de afgifte van energetische trillingen de werking van de etherische oliën in de producten. Het doel is om met positieve energie niet alleen de huid, maar de gehele mens te benaderen, dus ook haar ziel. Om in evenwicht te blijven met de natuur, waaruit wij voortkomen.

De producten zijn vrij van synthetische conserveringsmiddelen en van dierlijke bestanddelen. Het wordt ook aanbevolen voor veganisten.

De etherische oliën waarvan gebruik gemaakt wordt zijn de volgende, en hieraan koppelt Pure Elements deze eigenschappen:

In deze anti-aging lijn is ook extract van de Lotus-bloem opgenomen. De Lotus bloem staat voor puurheid. De Lotus groeit en bloeit vaak in gebieden waar veel vervuiling is, de bladeren zijn uitstekend in staat om de vervuiling van zich af te schudden. Dit noemt men het Lotus-effect. Voor de huid worden de volgende eigenschappen eraan toegekend: adstringerend, beschermend en verjongend.

Het is mijn eerste kennismaking met dit merk. De filosofie erachter is mij wel bekend. In de tijd dat ik nog voor de vrouwenbladen schreef, heb ik vaak aandacht besteed aan aromatherapie, geurstoffen en plantaardige cosmetica. Ook de theorie van de energetische werking van edelstenen is mij bekend, ook om het te verwerken in cosmetica. Merken als Aveda en zelfs La Mer maken hier gebruik van.

Claim Pure Elements  Chi Hyaluron serum, anti age met Lotusextract:

Het is een hooggeconcentreerd serum op basis van amandelolie en glycerine waarin lotusextract (inci is Nelumbo Nucifera flower extract) is verwerkt, maar ook drie soorten hyaluronzuur: zowel in korte ketens, als in lange ketens en ook nog eens in een liposoom. Zo dringt de krachtig hydraterende hyaluronzuur niet alleen dieper in de huid, maar doet zij ook dienst bovenop de huid. Interessant om te weten is dat het product geconserveerd wordt door een snufje alcohol en de stof sodium levulinate. Alcohol ken ik als conserveerstof in organic merken, de tweede stof is nieuw voor mij, maar het is geen nieuwe stof in de cosmetische wereld. Het is een eenvoudige maar doeltreffende formulering die mooi binnen dit segment past. Het zorgt voor een intensieve verzorging van de verouderende, vochtarme huid. Het is ook vrij van allergene stoffen.

Verpakking:

Het serum zit in melkwitte, glazen flacon met witte kunststof dop. Het pompje is niet licht- of luchtdicht, maar dat hoeft ook niet in dit geval. Een druk op de pomp en je krijgt een royale melkwitte, vloeibare dosering

Samenstelling:

De vloeibare gel heeft een heel subtiele bloemige geur, die heel discreet is. De gel moet je goed in de huid masseren en even de tijd geven om te drogen. Er zitten namelijk geen siliconen in die verdampen en snelle hechting geven, zoals bij synthetische producten. Het serum laat een mooi zacht huidgevoel achter. Gladmakend en direct comfortabel.

Mijn conclusie:

Ik vind het ontzettend leuk te ontdekken dat er ook nog goede hydraterende serums zonder siliconen bestaan. Ik heb niets tegen siliconen, maar dit soort ontdekkingen verbreden mijn horizon wel weer. Op mijn huid voelt dit serum uitstekend aan. Het trekt ook ongelofelijk snel in. Het verzacht en hydrateert, zoals de claim ook aangeeft. 30 ml kost € 26,50.

Claim Pure Elements Chi Hyaluron Nachtcrème, anti age met Lotus extract:

Deze nachtcrème wordt aanbevolen bij een vermoeide huid. Het bevat ondermeer sheaboter, capuaboter, carnubawas, olijfolie, vitamine E en eveneens de verschillende ketens van hyaluronzuur, incluis de liposoomvariant. In deze crème zitten ook bergkristallen, lees ik in de brochure.

Verpakking:

De crème zit in een glazen potje met een aluminium schroefdekseltje. De verpakking is bestickerd en naast de tekst ook voorzien van het Chi-teken. Als je het koopt zit er nog een strikje omheen van raffia. De uitstraling is natuurlijk en romantisch.

Samenstelling:

De crème is cementwit, en licht pasteus van samenstelling. Ik vind dit wel prettig, het voelt net wat steviger aan op de huid, waardoor je gestimuleerd wordt om goed te masseren. Het is vettig en laat een glansje achter op de huid. De geur is lichtbloemig, met een licht hooiachtig accent. De geur is heel neutraal. De crème wordt op dezelfde wijze geconserveerd als het serum.

Mijn conclusie:

Het feit dat deze crème vettig is, vind ik voor de nacht lekker. Het is een prettige crème als je huid droger wordt, zoals nu in de herfst om het even wat bij te voeden. Of wanneer je van nature een droge huid hebt.  50 ml kost € 27,50.

Tot slot:

Ik vind Pure Elements een heel betaalbaar merk in het groene segment. Het is fijn dat het BDIH-gecertificeerd is, zo hebt je een houvast wat de kwaliteit van de grondstoffen en de formuleringen betreft. De Pure Elements lijn is heel uitgebreid. Er zijn series voor het gezicht en voor het lichaam, voor vrouwen en voor mannen en zelfs voor baby’s. Er zijn maskers en peelings. De producten worden door schoonheidsspecialisten gebruikt in hun behandelingen en ze zijn online te koop via www.purelements.nl

WIN! De heerlijke producten van Pure Elements. Lees hier verder.

Lees ook